Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Веднаш е поинаку со Хакан на терен. И ептен ми е мерак кога ќе го видам како доѓа да прими топка од Донарума, помага при справување со пресинг и за неколку секунди веќе примил топка пред противнички шеснаесетник и учествува во завршница на тој напад.

Бенасер нека ја слуша баба му повеќе, нека се облече подобро и да не седи на промаја. Таман се врати, а веќе се разболел, ај да не кобам каква среќа сме, што може да закачи. :(

На Кеси му треба Бенасер, а и изгина човекот скоро два месеци, па можда и поради тоа е во пад.

Салемакерс е како дизелаш, му треба време за да почне да го прави тоа што и единствено може (а не е спектакуларно). Ова што го прави сега е многу лошо и моментално Кастиљехо е подобра опција.

Мислам дека не сме биле поврзувани со него но ми фати око и мислам дека Alexander Isak би бил идеална замена за Ибра.

Мислам дека не сме биле поврзувани со него но ми фати око и мислам дека Alexander Isak би бил идеална замена за Ибра.
Ќе дојде бе.. не оваа среда, следниот петок

Белоти [emoji6]

Не верувам да имаат шанса ова лето за друг искусен напаѓач, за 30 мил може да го земат ако не продолжи договор.

Незнам која им е идејата дали ке идат на искусен или на млад талент.
Се збореше за Икарди и Белоти од искусниве а ако Леао до крај на сезона се покаже кадарен може тој да биде стартен шпиц а некој талент да земат резерва за него.
Незнам колку пари ќе имаат на располагање.Томори,Меите и Тонали ако сакаат да ги откупат за нив многу пари ќе отидат,28 милиони за Томори + 8 милиони за Меите и за Тонали како беше 10позајмица и две рати по 10 милиони,значи едно 50 милиони само за нив ќе одат.

Играње во ЛШ, па и титула носи плус пари и пазарот ќе зависи од ова.

Имаат и играчи кои се на позајмица со право на откуп, Калдара, Лаксалт, Конти. Сите тројца се 30 мил.
Кастиљехо и Крунич најверојатно ќе бидат продадени.
Летото земаа пари од Сусо и Пакета, а ништо не потрошија, 20 мил се во плус.

Прво нека ги средат овие што треба да продолжат договор, па да се оди на договарање на оние фри трансфери. Да се потпише преддоговор со Товен.

После Тео и Ибица може да има и еден повик на Малдини до Серхио Рамос. :coffee:

Ребич, Леао, Чалканоглу одлични партие пружаат, за разлика од нив од Салемакерс и Кастилехо незнам некој од вас дал очекуе нешто да напраат коа ја имаат топката освен да подадат... Незнам зошто не се проба некоа утакмица Леао као десно крило...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Брачо абе може да се најде некако и некаде гиф од тој моментот коа Калабрија со центаршут демек кон Ибра ја дувна у трилепепичкематерине, а Ибра го испцу она најсочно со 'јебем ти матер у пичку, ти јебем' или слично нешто. Во моментот коа го разбрав Ибра што му мисли на Калабрија го осетив за многу близок, за мој брат, као 'I feel you брате'! Значи баш истото јас више со години му го мислам и викам на Калабрија.

Иако рака на срце, као да е од инает, ова што го игра годинава Калабрија е страшен преокрет, да поплукам настрана, нека потрае, ама као да се работи за скроз друг играч. Да имаше барем за оцку поасолно десно крило на таа страна, све ќе делуваше уште подобро.

Салемакерс да се сетиме дека е изворно бек. Јас него или би го продал на лето за профит, цената му е х5 откако го зедовме и топ би легнал на екипа која игра 3-5-2 или би го вратил на десен бек да ротираат со Калабрија. Нема кај него материјал за крило, џабе.

Бенасер брату, те молам врати се за овој потежок форс кој ни следи во следниве натпревари, сеа се крши сезоната дај не заебавај, кашлал, настинал, закачи витамини, течности, ништо не ти е, не изводи. Меите на вакви утакмици као со Кротоне може да си истера, ама идат Интер, Рома, Наполи, мора да се извадат добри резултати во тие директни дуели.
Следно коло се пак директни дуели Наполи - Јуве и Интер-Лацио, недела пред дерби е и нели доаѓаме до заклучок дека ... @Hm_Hm , помогни ми ..? :)

Шала на страна, незгодна е Специја не знаеш што можеш да оечкуваш, ама Милан е прв на табела и во дербито мора да влезе со победа и како првопласиран. Додуша, од дербито натаму све се тоа најбитни утакмици. Да не звучиме досадно, ама секоја утакмица ќе треба да биде сфатена ко финале. Стварно се надевам дека нема да изгорат во желбата и дека се доволно ментално јаки да се носат со притисокот којшто само ќе се зголемува. Идемо една по една, форца!

Последно уредено:
Јас не знам дали само јас гледам или сум неписмен ама во тимов кога играат Салемакерс и Ребич е сосема друга приказна него ли со Леао и Кастиљехо. Па Салемакерс и Ребич каков пресинг играат и колку трчаат тоа страшно, моментално им фали Хакан да ги врзе. Како што можете да забележите од кога не игра Бенасер на таа страна и Салемакерс игра послабо и фокусиран е повеќе дефанзивно иако и нема нешто офанзивно што да понуди ама е послободен. Дечкото игра коректно, не паѓа на секој контакт како барбиката и е дефинитивно прв избор за во овој Милан. Ребич не ни го коментирам, батето кога ќе се залета како бик ги разнесува и чиста ја зима.

Салемакерс освен трчање нема ништо во него, ни има дриблинг како крило има повеќе ефект Калбрија од него..а и спретен не е нешто со топка. Кога се браниме би бил добар, кога бркаш резултат со тимови како Кротоне вчера нема логика да игра он.

Салемакерс освен трчање нема ништо во него, ни има дриблинг како крило има повеќе ефект Калбрија од него..а и спретен не е нешто со топка. Кога се браниме би бил добар, кога бркаш резултат со тимови како Кротоне вчера нема логика да игра он.
Сакаш да кажеш дека Кастиљехо заслужува прва постава?
Општо познато е дека продорно крило нема дефанзивни квалитети. Во овој Милан многу повеќе значи да се покрива назад, зошто Кафу неможе сам да одбрани. Кротоне се брани ама нивната игра се убива со пресинг, а твојата барбика може 15минути да издржи и после ќе почне да рипка како игралиштето да станува жешко.
Видовме таквите продорни како Саму и Сусо колку носат квалитет.
Фудбалот е свртен на физичка спрема и освен Меси никој неможе да игра на потег.
Јас секогаш сум за бик како Ребич со не толку квалитети напаѓачки ако знам дека ќе покрива на бек кога треба него ли класично 40кг тешко крило како Марез или таков тип

Сакаш да кажеш дека Кастиљехо заслужува прва постава?
Општо познато е дека продорно крило нема дефанзивни квалитети. Во овој Милан многу повеќе значи да се покрива назад, зошто Кафу неможе сам да одбрани. Кротоне се брани ама нивната игра се убива со пресинг, а твојата барбика може 15минути да издржи и после ќе почне да рипка како игралиштето да станува жешко.
Видовме таквите продорни како Саму и Сусо колку носат квалитет.
Фудбалот е свртен на физичка спрема и освен Меси никој неможе да игра на потег.
Јас секогаш сум за бик како Ребич со не толку квалитети напаѓачки ако знам дека ќе покрива на бек кога треба него ли класично 40кг тешко крило како Марез или таков тип

Не реков дека барбиката е подобар али во тим за ЛШ не се и двајцата.

La Gazzetta dello Sport reveals the Diavolo are preparing a new deal for the full-back, who is tied to Milan until June 2022.

The newspaper writes that the Rossoneri want to reward Calabria for his excellent season and increase his salary to around €2m a year.

Calabria currently earns €1.2m including bonuses and the bumper new deal could depend on the club’s position at the end of the season.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom