Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
@Saasko еве слободни играчи, бирај за у Милан која дупка да попунимо [emoji1]

1. Mario Goetze (28) - 10.500.000
2. Nathaniel Clyne (29) - 8.000.000
3. Daniel Sturridge (31) - 8.000.000
4. Kevin Stogerr (27) - 6.000.000
5. Alexandre Pato (31) - 4.800.000
6. Jack Wilshere (28) - 4.800.000
7. Ezequiel Garay (33) - 4.800.000
8. Hatem Ben Arfa (33) - 4.000.000
9. Fabio Borini (29) - 4.000.000
10. Mario Mandžukić (34) - 4.000.000

11. Kwadwo Asamoah (31) - 4.000.000
12. Oumar Niasse (30) - 3.200.000
13. Markel Susaeta (32) - 3.200.000
14. Antonio Valencia (35) - 3.200.000
15. Pajtim Kasami (28) - 2.400.000
16. Rajiv van la Parra (29) - 2.400.000
17. Steven Defour (32) - 2.400.000
18. Shinji Kagawa (31) - 2.400.000
19. Jozo Šimunović (26) – 2.200.000
19. Ivan Strinić (33) - 2.000.000
20. Fredy Guarin (34) - 1.600.000

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Без размислување, одма знам кого да го повикам од оваа листа - господинот Александре Пато. Уште не ми е јасно што се се случи со ова дете, му претстоеше прекрасна кариера али тоа е, изгледа не дал 10 денари на џупче на семафор и го проколниле.

Кој се догира у управава со платата на Далот? [emoji23][emoji23][emoji23]

Zlatan Ibrahimovic - 7 mil.€
Gigio Donnarumma - 6 mil.€
Alessio Romagnoli - 3,5 mil.€
Ante Rebic - 3 mil. €
Diogo Dalot - 2,8 mil. €
Hakan Calhanoglu - 2,5 mil.€
Sandro Tonali - 2,2 mil. €
Franck Kessie - 2,2 mili. €
Davide Calabria - 2 mil. €
Andrea Conti - 2 mil. €
Mateo Musacchio - 2 mil. €
Samu Castillejo - 1,5 mil. €
Theo Hernandez - 1,5 mil. €
Ismaël Bennacer - 1,5 mil. €
Rafael Leao - 1,4 mil. €
Ciprian Tatarusanu - 1,2 mil.€
Rade Krunic - 1,2 mil. €
Leo Duarte - 1 mil. €
Jens Petter Hauge - 1 mil. €
Antonio Donnaruma - 1 mil. €
Alexis Saelemaeker - 0,8 mil. €
Matteo Gabbia - 0,6 mil. €
Simon Kjaer - 0,5 mil. €
Pierre Kalulu - 0,5 mil. €
Brahim Diaz - 0,5 mil. €
Lorenzo Colombo - 0,4 mil. €
Daniel Maldini - 0,4 mil. €
Stefano Pioli - 2,5 mil. €

Хакан сега кога ќе му го продолжуваат договорот им право да бара 7.1 милион евра.

Кој се догира у управава со платата на Далот? [emoji23][emoji23][emoji23]

Zlatan Ibrahimovic - 7 mil.€
Gigio Donnarumma - 6 mil.€
Alessio Romagnoli - 3,5 mil.€
Ante Rebic - 3 mil. €
Diogo Dalot - 2,8 mil. €
Hakan Calhanoglu - 2,5 mil.€
Sandro Tonali - 2,2 mil. €
Franck Kessie - 2,2 mili. €
Davide Calabria - 2 mil. €
Andrea Conti - 2 mil. €
Mateo Musacchio - 2 mil. €
Samu Castillejo - 1,5 mil. €
Theo Hernandez - 1,5 mil. €
Ismaël Bennacer - 1,5 mil. €
Rafael Leao - 1,4 mil. €
Ciprian Tatarusanu - 1,2 mil.€
Rade Krunic - 1,2 mil. €
Leo Duarte - 1 mil. €
Jens Petter Hauge - 1 mil. €
Antonio Donnaruma - 1 mil. €
Alexis Saelemaeker - 0,8 mil. €
Matteo Gabbia - 0,6 mil. €
Simon Kjaer - 0,5 mil. €
Pierre Kalulu - 0,5 mil. €
Brahim Diaz - 0,5 mil. €
Lorenzo Colombo - 0,4 mil. €
Daniel Maldini - 0,4 mil. €
Stefano Pioli - 2,5 mil. €

Грев е Кјаер оваа плата да ја зема во споредба со некои инвалиди. А најдобар играч на терен ни е.

Па за разлика од некои минати времиња, а и кога ќе се спореди со другите клубови, мислам дека Милан добро стои со платите.

Сега треба само да се пази со Донарума (тука е и рекетот што го плаќа клубот преку брат му :D ) и Хакан да не се претера, а посебно после да не се предизвика домино ефект.

Всушност со Хакан не би ни требало да биде некој проблем, не верувам дека и он решил да си оди како слободен и не сака да продолжи договор. А да му дадат 4 милиони, тоа е скоро дупло од тоа што зема сега, а не е премногу како за некој кој е ептен битен.

Само во Милан ваква работа.
А. Донарума трет голман 1 милион, Татарушану резерва голман 1.2 милиони, Дуарте двапати дали влезе во игра 1 милион, Мусакио го заборајвме повреден одамна 2 милиони, а Кјаер сите минути ги изигра и најдобар цб во Милан 0.5
Далот трета опција дали беше во Манчестер 2.8 милиони, Конти повреден веќе 2 години 2 милиони, Калабрија добар во последно, ама не е многу стабилен 2 милиони, а Ернандез лани најдобар во Милан, еден од најдобрите бекови во лигата, без асолна замена и одмор, 1.5. милиони.

Од слободните играчи, освен Пато ради романтични осечаи, одма го договарам Марио факинг Манџукич. Таа глава ни треба во тим, на терен, во соблекувална, на клупа. Таман ни фали замена за Ибра, плус може да игра и крило, Алегри го измисли и му пројде. Сигурно бара голема плата, иначе досега ќе беше прибран некаде, али јас да сум Малдини го прибирам на една година договор.

За платата на Далот кривецот барајте го во оној кретен Вудвард, во Манчестер, нему Мендес му подметнува увек такви ствари. Услуга за услуга. Уствари да не јадеме гомна, Раиола нам ни го закачи Антонио за да му продужи на Џиџо. Којзнае овојпат што ќе бара.

Мене најкриво ми е за парите Саличе што ги зема и се курчи со аутото уште слепецот. Дај бе корона нека го закачи или нешто. Салемакерс за дупло помалку пари, дупло појше трча и придонесува све да му ебам.

Милан со платите стои топ. Ова во перспектива дозволува малку и курчење, поготово ако се влезе во ЛШ, ама имајќи предвид дека Газидис е евреин, којзнае што ќе видиме.

Ај да не философираме многу, знам дека сме навикнати да збориме за све освен за фудбал ради околности, ама сеа добро стоиме со фудбалот, значи заебите математики, глеајте фудбал. Бар док траје. :D

Само во Милан ваква работа.
А. Донарума трет голман 1 милион, Татарушану резерва голман 1.2 милиони, Дуарте двапати дали влезе во игра 1 милион, Мусакио го заборајвме повреден одамна 2 милиони, а Кјаер сите минути ги изигра и најдобар цб во Милан 0.5
Далот трета опција дали беше во Манчестер 2.8 милиони, Конти повреден веќе 2 години 2 милиони, Калабрија добар во последно, ама не е многу стабилен 2 милиони, а Ернандез лани најдобар во Милан, еден од најдобрите бекови во лигата, без асолна замена и одмор, 1.5. милиони.
Тоа се плати откако се потпишани играчите и никој не може да предвиде дека во тек на целиот договор ќе имаат проблем со повреди.

Да не очекуваш некој резервите и повредените да земаат по 500К годишно и остатокот да се даде на другите?

Далот зема иста плата, зошто и доаѓа за без пари. Татарушани има ок плата иако е втор голман плус 0.5 кошташе.

Клубот си има пресметано колку може да си дозволи за еден играч за трансфер и плата за цел договор.

Тео кога ќе продолжи ќе добие дупло покачување. Плус тој кошташе 18 мил и како трансфер се погоди. Тогаш да му дадеа 2.5 мил којзнае што ќе се пишуваше тука.
Исто и за Кјаер никој не може да предвиде дека кај нас ќе биде најглавен играч во одбрана после толку поминати клубови.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Прв, а тешко и последен, кој се зарази со репрезентација е Габиа.

Нека го стават Ромањоли во карантин до следната сабота. А и на него како му се погоди, после повреда, веднаш на дерби (доколку воопшто и се одржи).

и Тонали короносан... ќе се ебе сезонава ка што изгледа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom