Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Пратичко од најави за 70 милиони за трансфери ние едвај дали 20 потрошивме. Не личи добро тоа. наредно лето ќе треба позајмициве да ги отплаќаме па ќе нема за трансфери. Да не се прелажат од 6 месеци добра форма па да се вратиме на старо после.
Плус следната година ќе треба да лупнат едно 40 милиони за расен првотимец во нападот.

Плус следната година ќе треба да лупнат едно 40 милиони за расен првотимец во нападот.
Или не доколку Леао се развие ко што сите очекуваме?

Многу ја тупите, у топ форма сме, имаме замисла на тренер, имаме играчи за формацијата, имаме тим кој се разбира, минимум 5-6 играчи се носители на овој тим, не е само Ибра, без пораз во скоро 20 официјални натпревари, супер старт со 3/3(нешто што не памтам кога сме го имале), земете и уживајте малце во сезоната што следи, многу поплански влегуваме во неа за разлика од минатата со Џампаоло.

Цел живот е Малдини у Милан, нема човек од форумов а и општо на светов шо сака повеќе од него Милан да се врати у ЛШ и да се врати таму кај шо он го остаил ама немаме пари за курцање во овој момент и тоа е тоа.

А па ние што растураме со трансфери во Јануари
emoji16.png

Sent from my iPhone using Tapatalk

Па и во јануари тешко дека нешто драстично ќе се промени на пазарот, единствено ако поради повреди бидат принудени да бркаат нешто.

Не е дека неаме пари него не успеаа на време да земат штопер. Не успеаа со добри услови да земат. 20 милиони имаа од Пакета. Се надевам на зима ке реагираат ко што треба.

Бакајоко или таков профил ќе биде грешка како што ми стои. Средината ни има многу техника и креативност, а малку мускули и висина. Тој што треба да е мускул во тимот е бавен и низок ко за беља.
Воздушна доминација кога се нема, секогаш треба еден потег и старт повеќе за да се дојде до посед на средина при секоја висока и дегажирана топка. Затоа и лани Бенасер беше цел со картони.
Нема везе , ќе се враќа Ибра, прележа корона, има антитела, сеа топ не го бие :icon_lol:

Па и во јануари тешко дека нешто драстично ќе се промени на пазарот, единствено ако поради повреди бидат принудени да бркаат нешто.

Абе ако гледаш малце по од страна и овој трансфер период беше крпен живот (како и претходно), само што врз основа на солидната втора полусезона од ланска сезона некои млади играчи беше полесно да ги прелажеме да потпишат за нас.

Сега малце различно ги гледаме работите пошто во фан клубов преовладува мислењето дека успех е враќање во ЛШ, јас сеуште не можам да се помирам со фактот дека Милан не може да склопи состав за скудето и трофеј во ЛШ.

За да се случи ова треба да бидеме нешто повеќе од инкубатор на пилиња. За да се случи ова треба да се користат некои прилики на слободни агенти како на пример со Вертонген. Човекот има еден куп дерби утакмици и на клубско и на репрезентативно ниво. ( башка и швалерката му е во Милано :) )

Значи вакви ситуации каде што може да се процени дека моментот е поволен, и наместо да лупнеме 20/30 милиони за Миленковиќ може да лупнеме 10-12 милиони за плати за 2 сезони и да имаме инстант засилување, не смеат да се пропуштат посебно не сега додека уште крпиме.

Дополнително на ова мое мислење е дека сеуште се нема комплетна слика каде плови бродот. Моментално знаеме дека имаме проблеми со буџет, имаме некој капитал во составов врз основа на ланска сезона ама не продаваме. Јас не знам како ќе се закрпат тие дупки ако не е на повидок нов газда? Нас ни треба некоја ептен опен мајнд управа што на прва линија ќе го шитне Бенасер а на втора линија го договара Алкантара или Давид Силва.

Кога ќе составиш таков тим каде што лесно ќе искачаат нов Бенасер/Ромањоли/Ребич/Донарума ти треба само да контролираш буџет на плати и паметно да пикираш за секогаш да бидеш конкурентен.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Миленкович на зима да го земат ќе биде топ. И така 6 месеци ќе има останато од договорот нема да кошта многу. Може и на таа варијанта да идат.

Миленкович на зима да го земат ќе биде топ. И така 6 месеци ќе има останато од договорот нема да кошта многу. Може и на таа варијанта да идат.

Сега ме потсети на нешто...

Не знам дали ти текнува за Монтоливо кога требаше да го земат еден јануари, а исто имаше уште 6 месеци договор. Фиорентина бараше 5-6 милиони и ме го пушташе, а Галијани ни во лудило не сакаше да ги даде.

Имаше една сезона се одлучија за Аквилани на позајмица со обврска да го купат доколку одигра одреден број на натпревари. За живо чудо, овој се погоди, беше и мотивиран после неколку утки во кариерата. Стана еден од побитни фудбалери во тој тим. Како почна да ги реди натпреварите се доближуваше до таа бројка потребна за откуп и покрај тоа што следуваа важни натпревари, стигна наредба да седи на клупа. А тогаш се бореа за титула. :)

Не дека после направи нешто во кариерата, но навистина играше добро во Милан тогаш и можеше да помогне.

Сега ме потсети на нешто...

Не знам дали ти текнува за Монтоливо кога требаше да го земат еден јануари, а исто имаше уште 6 месеци договор. Фиорентина бараше 5-6 милиони и ме го пушташе, а Галијани ни во лудило не сакаше да ги даде.

Имаше една сезона се одлучија за Аквилани на позајмица со обврска да го купат доколку одигра одреден број на натпревари. За живо чудо, овој се погоди, беше и мотивиран после неколку утки во кариерата. Стана еден од побитни фудбалери во тој тим. Како почна да ги реди натпреварите се доближуваше до таа бројка потребна за откуп и покрај тоа што следуваа важни натпревари, стигна наредба да седи на клупа. А тогаш се бореа за титула. :)

Не дека после направи нешто во кариерата, но навистина играше добро во Милан тогаш и можеше да помогне.
Аквилани од Ливерпул беше земен на позајмица во Милан а не од Фиорентина ако добро се сеќавам а потоа премина во Фиорентина.
Да беше солиден но нешто се повреди во вториот дел од сезоната.

Аквилани од Ливерпул беше земен на позајмица во Милан а не од Фиорентина ако добро се сеќавам а потоа премина во Фиорентина.
Да беше солиден но нешто се повреди во вториот дел од сезоната.

Монтоливо од Фиорентина... А Аквилани се повреди и потоа почнаа да не го пуштаат, затоа што требаше да го откупат, а го имаа Монтоливо како бесплатна опција (ако не сум помешал тоа беше таа 2011/2).

Таа сезона Милан не освои титула, за следната остана без Ибра и Силва. А како потоа таа 2012/3 изборија пласман во ЛШ е скоро па чудо.

Димче и ден денес нема да признае дека тоа е огромен успех на Алегри (колку се расправавме со Димче за Алегри додека ни беше тренер). :icon_lol: Тогаш дури и Барса ја тепаа дома, а на гости Нианг утна огромна шанса при 1:0.

Значи таа сезона се избори ЛШ, следната испаднаа од Атлетико и од тогаш си гледаме ЛШ на раат без нервози :D

Малку забегав, али ајде... :)

Milenkovic posle ovaa sezona vleguva vo poslednata godina od dogovorot.

@Saasko еве слободни играчи, бирај за у Милан која дупка да попунимо [emoji1]

1. Mario Goetze (28) - 10.500.000
2. Nathaniel Clyne (29) - 8.000.000
3. Daniel Sturridge (31) - 8.000.000
4. Kevin Stogerr (27) - 6.000.000
5. Alexandre Pato (31) - 4.800.000
6. Jack Wilshere (28) - 4.800.000
7. Ezequiel Garay (33) - 4.800.000
8. Hatem Ben Arfa (33) - 4.000.000
9. Fabio Borini (29) - 4.000.000
10. Mario Mandžukić (34) - 4.000.000

11. Kwadwo Asamoah (31) - 4.000.000
12. Oumar Niasse (30) - 3.200.000
13. Markel Susaeta (32) - 3.200.000
14. Antonio Valencia (35) - 3.200.000
15. Pajtim Kasami (28) - 2.400.000
16. Rajiv van la Parra (29) - 2.400.000
17. Steven Defour (32) - 2.400.000
18. Shinji Kagawa (31) - 2.400.000
19. Jozo Šimunović (26) – 2.200.000
19. Ivan Strinić (33) - 2.000.000
20. Fredy Guarin (34) - 1.600.000

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

@Saasko еве слободни играчи, бирај за у Милан која дупка да попунимо [emoji1]

1. Mario Goetze (28) - 10.500.000
2. Nathaniel Clyne (29) - 8.000.000
3. Daniel Sturridge (31) - 8.000.000
4. Kevin Stogerr (27) - 6.000.000
5. Alexandre Pato (31) - 4.800.000
6. Jack Wilshere (28) - 4.800.000
7. Ezequiel Garay (33) - 4.800.000
8. Hatem Ben Arfa (33) - 4.000.000
9. Fabio Borini (29) - 4.000.000
10. Mario Mandžukić (34) - 4.000.000

11. Kwadwo Asamoah (31) - 4.000.000
12. Oumar Niasse (30) - 3.200.000
13. Markel Susaeta (32) - 3.200.000
14. Antonio Valencia (35) - 3.200.000
15. Pajtim Kasami (28) - 2.400.000
16. Rajiv van la Parra (29) - 2.400.000
17. Steven Defour (32) - 2.400.000
18. Shinji Kagawa (31) - 2.400.000
19. Jozo Šimunović (26) – 2.200.000
19. Ivan Strinić (33) - 2.000.000
20. Fredy Guarin (34) - 1.600.000

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Само Пато би го земал али збори со Малдини прво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom