Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Со Поли и Монтоливо во средина тешко дека поише од 3 победи до полусезона ќе сврземе. Двајца тотално бескорисни фудбалери што само простор зафаќаат. А и Монтела тренериштето Лападула го става да игра позади Бака. Одлична одлука. После му текна па го пушти и понапред али касно. Со вакви трансфери и ваков тренер повеќе не ни можеме да очекуваме.

Овој од Интер најверојатно нема да дојде.
Вчера и завчера одкако излезе веста имало многу поплаки од бивши фудбалери и легенди на клубот, како и од навивачите, дека премногу функционери од Интер собрал Фасоне околу него.
Албертини дури и одговорил на твитер на прашање дали ќе има некаква функција у новиот милан со одговор "не сум интераш ја"

Денеска Фасоне ќе седнел на маса со Албертини, Малдини и Амброзини, да види нивно мислење, и како они би се интегрирале у тимот.

Дури и Дел Пиеро се заебаваше завчера на Скај кога го прашале дали Били Костакурта е правиот човек за да биде лице на новиот Милан, тој одговорил, дека се добри другари и дека знае дека нема Костакурта да биде тоа у Милан туку дека ќе бил некој од Бергоми или Хавиер Занети

Ова со кењањето на овие бившиве легенди е страшно смешна работа.

Очигледно почнува медиумска хајка против Фасоне, од страна на цел медиумски апарат околу Милан. И тоа не е воопшто чудно, чак и мислам дека е нормално со оглед на тоа дека секогаш околу Берслускониевиот Милан, медиумите и пропагандата имале голема улога. Некои новинари вчера и денеска, ова со форсирањето на “многу интераши во новиот Милан“ го нарекоа медиумски тероризам кон Милан.

Треба да се има предвид дека хрпа глупости ќе бидат изјавувани, форсирани и објавувани сега во наредниов период и јас не би трзал многу на нив. Убаво имаше напишано Кампопиано и се гледа тоа многу јасно: Има многу навивачи и луѓе околу Милан кои едвај чекаат влез на многу пари во тимот, промени на подобро и камбек и уште повеќе луѓе околу нив кои воопшто не сакаат тоа да се деси.

Мене најискрено не ме интересира од каде доаѓаат менаџерите кои ги бира Фасоне, доколку се работи за стручњаци во својата област. Исто така, не паѓам на гз од изјавите на легендите само затоа што се играчки легенди. На Фасоне му требаат стручњаци во управата и тоа треба да е приоритет.

Не верувам дека некому во Јувентус е битно дали Марота и Паратичи се сампдоријаши се додека одлично си ја вршат својата работа и Јувентус го држат на врвот. Бај д веј, Паратичи беше шеф на скаутинг во Сампдорија пред да премине во Јуве заедно со Марота (кој си собра со себе човек кому верува и одлично го познава, нешто многу слично со случајот Фасоне - Мирабели). Па на крајот на краиштата и Галијани цел живот му зборат дека е јувенташ, па испиша историја во Милан. Инаку ми се чини дека Галијани во Милан дојде од Пиза.

Сакам да кажам дека ова со “многу интераши во тимот“ е глупост. Стручњаците не се навивачи, не биле ни играчи, не ме занима воопшто од каде дошле ако си ја вршат работата професионално. Овојпат е важно да се направи коренита промена и новите луѓе да не се “вечни“ и “недопирливи“ no matter what како актуелниве.

Што се однесува на легендите и нивните изјави треба да се земат со многу резерва. Тие луѓе (освен Албертини) никогаш не работеле и немале некакви менаџерски улоги и големо е прашање колку ги бива за таква сериозна работа.
Апсолутно сум ЗА да се внесе некоја клупска легенда во управата, која ќе биде линк соблекувална - канцеларија - навивачи, па со можност да напредува во некаков менаџер, нешто налик Недвед во Јувентус и Занети во Интер, ама не сум за давање сериозна функција по секоја цена само затоа што некој бил играчка легенда. Ако некого бива, слободно нека напредува во управувачка структура, ама функција априори никако. Ова е Милан и тука нема време за експериментирање и играње со функции.

Второ големо прашање е и колку од овие бивши легенди би се нафатиле на сериозна менаџерска функција имајќи ја предвид одговорноста која таква функција ја носи кога на друга страна си се фино укотвени како стручњаци и ко-коментатори во Скај/Медиасет, лапаат фини пари, не сносат апсолутно никаква одговорност и се забављаат со иронични доскочици и заебанции како Костакурта и Дел Пиеро деновиве.

Еве, сите информации викаат дека легендите ќе бидат контактирани. Ако се нафаќаат бујрум, нека се покажат. За фудбал и терен може да зборуваат, за управување малку помалку зошто ретко кој од нив има покритие на тоа поле.

Затоа во оваа работа го поддржувам Фасоне. Логично е да е насочен кон луѓе кој ги познава и знае како работат и професионално е од негова страна тоа што е насочен кон стручњаци небитно од кој тим. Нека создаде управувачка структура која ќе носи победи и за кратко никому нема да е битно од каде ги донел.

Еве ви одличен
текст во врска со се ова. Апсолутно се согласувам со се напишано.

И ја немам ништо против овој Марибели, ако си ја работа работата човекот немам ништо против и ако Милан напредува под негово водство нека го земе Фасоне и Грешко :icon_lol:

Работата е што толку се андерграунд луѓево што ни од дома не ги знаат дека ќе станат менаџери на Милан. Што им фали да го ангажираат Руи Коста?

Работата е што толку се андерграунд луѓево што ни од дома не ги знаат дека ќе станат менаџери на Милан. Што им фали да го ангажираат Руи Коста?

Можда се андерграунд за нас, затоа што појма немаме за таквите функции и управувачки места, ама не верувам дека се толку непознати за инсајдери каков што очигледно е Фасоне и нему слични.

Пак ќе повторам, Галијани и Браида во Милан дошле од Монца (не од Пиза, грешка беше). Адриано чак и немал никаква врска со фудбал, туку му бил пајтос на Берлускони зошто имал некоја фирма за телевизиски антени, работел во електронска индустрија. Побезвеза и поандерграунд јебеш га ако има.

Не знам ни што биле помалку андерграунд Марота и Паратичи кога се префрлиле од Сампдорија во Јувентус заедно со Дел Нери. Или од поновиве, Андреа Берта кој од Парма и Џеноа го собрале во Атлетико Мадрид.
Не верувам дека на навивачите на Јуве/Атлетико им биле познати овие имиња, а уште помалку дека моментално им е битно од каде дошле и дали биле андерграунд или не.

Тоа фала богу, не значи а приори дека Фасоне и Мирабели ќе бидат новите Галијани и Браида во квалитативна смисла, ама па и нема зошто да се гледа со скепса кон нивно назначување само под глуп изговор дека претходно имале работено во Интер.
Можда нема да ги биде, ама барем нема да бидат недопирливи и незаменливи.

Што се тиче Руи Коста, се согласувам скроз. Има искуство во Бенфика, очигледно го бива и јас би го сакал како некој директор во Милан.

UOL: Talks to extend Thiago Silva's contract with PSG stalled and that Milan want to sign him, might try to do so in the next window.

Сега за сега е шпекулација ама би потпишал одма со Силва, ќе ни ги реши најголемите проблеми, ќе донесе сигурност и искуство а тоа е тоа што ни треба назад.

Не е ни нешо многу стар, 31 година е и има уше фудбал во него.

Имаше пред некој ден на гол.ком дека имаме договор со Челзи за Фабрегас, 3 милиони за позајмица до Јуни кога ќе мора Милан да го откупи.
Пошто они пишаја дека и Хари Кејн ќе сме го земале :icon_lol: ми дојде смешно, ама денес нешто слично објавија и на миланњус.
Не го сакам нешто многу Цеск, ама и он би ни завршил доста работа у оваја средина !

мое мислење е дека цеск би бил нов фламини во нашиот тим, ништо повеќе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom