Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Milan are to launch a January bid for Tottenham striker Harry Kane, and value the England international at over €50 million.

:icon_lol::pos:

Сеа до Јануар овие од гол.ком ќе не поврзат со сваки ебан фудбалер :icon_lol:

Иначе одкако Паратичи и Аусилио добиле нови договори од Јуве и Интер, Фасоне ја скратил листата за позицијата на Галијани на 3 имиња, Масимилијано Марибели моментално директор на скаутите на Интер, Даниеле Праде бившиот СД на Фиорентина и Бигон моменталниот на Болоња кој му бил десна рука на Фасоне у Наполи.
Костакурта најверојатно ќе биде заменик на новиот СД, а позицијата на Гандини кој заминува у Рома најверојатно ќе ја добие Албертини

Последно уредено:
Milan are to launch a January bid for Tottenham striker Harry Kane, and value the England international at over €50 million.

:icon_lol::pos:

Сеа до Јануар овие од гол.ком ќе не поврзат со сваки ебан фудбалер :icon_lol:
А и башка страшно пррценет играч ко скоро и секој Англичанец.

Sent from my Ultra using Tapatalk

абе на 31ви се заврши трансфер рок... на 1ви одма бомбардирање со нови потенцијални трансфери, на секоја ебана страна... страшно.

Вo Јaнуaри требa приoритет дa ни биде playmaker и central defender.

Пак глеаш да ги извртиш работиве а факт е дека многу подобар тим имаат Наполи на пример со далеку помали плати = добар менаџмент.

Се се врти околу добар менаџмент Димче, ти барем треба да знаеш, еве Ливерпул глеаш колку дава? 150м фунти, така?

Епа Јуве со 140м евра годишно за плати вади далеку подобри резултати, освојува титули и гура во ЛШ многу подалеку него Ливерпул, овие не се ни квалификуваат.

Се надевам ми ја капираш поентата, тие малце пари шо ги иаме ни се искористени на најлош можен начин, а за тоа криви се Берлускони и Галијани.
Не е баш добра споредбата Јуве-Ливерпул али ти ја разбирам поентата. Ливерпул има шест тима кои што трошат повеќе од нив и на плати и на трансфери.
Добар пример ќе беше Лестер со Јунајтед/Сити/Челзи и уште петнаесет клубови од пл, али Лестер се дешава еднаш на 50 години. :D
Не е лесно во гигант да даваш мали плати. Ист играч ќе има различни барања во различни тимови по ранг. Проблемот е во изборот на играчите а тоа зависи од цел скаутинг тим на клубот. Хипотетички ако Галијани не одлучува кои играчи да се купат, тогаш бадијала е хејтот, и наредниот ќе ги има истите проблеми.

Нов спортски ни е оној Мартадела од Интер, уше официјална од клубот фали.

премногу интер се напика во Милан, лузерската смрдеа ќе ја донесат како нив ќе станеме, налет и пари и кинзеи и хари кејн :icon_lol:

Не ми е јасна мене улогата на овој,овој ќе бара играчи или ќе ги договара(како Галијани ?)
Пошто бил чиф скаут во Интер...

Сеедно,секогаш може да биде избркан ако не го бива,мада ако го бивало немало да заглави во Интер :icon_lol:

Ќе треба малу појќе куршум во празно да се испукаат за враќање на стари патеки,тешко да се погоди од прва све и С.Д. и играчи па и Монтела...нема да иде лесно ова,најлошо ќе биде ако се спичкаат парите на полусезона за разноразни Жоаи Марии,Батиголовци,Микитаријани итн итн не верувам дека ќе се борат за нешто освен престиж после Јануари така да ако нема нешто квалитетно што ќе можат да примамат со кеш(Фабрегас,Тијаго....)боље нека почекаат до Лето и нека се фрлат на барање на играчи за тој период.

Последно уредено од модератор:
Не ми е јасна мене улогата на овој,овој ќе бара играчи или ќе ги договара(како Галијани ?)
Пошто бил чиф скаут во Интер...

Сеедно,секогаш може да биде избркан ако не го бива,мада ако го бивало немало да заглави во Интер :icon_lol:

Ќе треба малу појќе куршум во празно да се испукаат за враќање на стари патеки,тешко да се погоди од прва све и ДЦ и играчи па и Монтела...нема да иде лесно ова,најлошо ќе биде ако се спичкаат парите на полусезона за разноразни Жоаи Марии,Батиголовци,Микитаријани итн итн не верувам дека ќе се борат за нешто освен престиж после Јануари така да ако нема нешто квалитетно што ќе можат да примамат со кеш(Фабрегас,Тијаго....)боље нека почекаат до Лето и нека се фрлат на барање на играчи за тој период.
Процедурално само
Микхтријан е господ бог за цела средина на Милан у моментов [emoji4]

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Fassone will bring 30 new professionals in the Milan board. Milan will also change the banks they deal with. The Chinese will lean towards working with banks that are close to them [GdS

Exclusive: Chelsea to sell Cesc Fabregas in January with Juventus and AC Milan keen

Conte is ready to listen to offers from abroad for Fabregas but has made it clear that he is unlikely to let him leave for another Premier League club.

Нека спремаат Кинезиве едно 30Милиони во Јануари и да завршиме работа.

Гледам и Мурињо не сметал на Matteo Darmian и Morgan Schneiderlin.
Ма да не сум го следел овој Schneiderlin,незнам точно каков профил на играч е.

14291733_1165123580193320_5700902497879398591_n.jpg

Поли и Монтоливо во средина. Мртвило!

Ete go treneristeto nashe.
So Poli u prv tim i prva izmena u 80ta minuta.
Sosa najdobar na teren nego go izvadi
Malu im e, taman neka vida Kinezite deka ovoj si nema pojma.

Poli treba da se frli u samica negde u nekoj zatvor da mu staat od tie lepenkite na glava i koj ce pomisli samo na fudbal da mu mavaat elektrosokovi.
A ne da igra, sve da mu ebem nesposobno

Тапа тапа тапа... нека му кисне на Монтела да му ебем матерот, незнае измена да напрае асална! Лападула го става у 86та.. добро не го стае у 96та и онаке 8 минути продужение имаше....
Бонавентура секоја можна топка ја изгуби па ебиму матер, повлечиго у средина гледаш неможе да пробие таму... стај го Адриано или извадиго да му ебем трубата, еден играч не пројде! Хонда влезе ко да не влезе.... бекојте мртвило нигде ги нема, и на крај седи уште Абате гледа телевизија.
Удинезе се плашат да нападнат, овие ги чекаат на половина место да удрат пресинг напред...

Поли појди падни, појди падни!

Смешно е ама фалеше Нианг, коа ќе видиш ваке со Сусо само они можат шанса од напраат!

Она кога Соса ти е најдобар играч... :cenzura:
Играта беше очајна уште од почеток посебно бековите во офанзива и само тренер без осет ти прави измена во 80 минута. Aко не можеш да победиш гледај да не изгубиш. :toe:
Бонавентура беше полош и него требаше да го замени и тоа многу порано, а не Соса.
Иначе овој тим на Удинезе успеа да сврзи две победи. :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom