Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
да бе, со 100 000 евра годишно точок ќе вози, дај не заебавај, у Италија просечната плата нема ни 1000 евра, па тие 100 илјади евра не се малку Ч)

Флоренци првата година во Рома зимаше 20 000 евра годишно(оној договор како за младинец) и немал кола, па со точок имал доаѓано на тренинг :icon_mrgr:
Ја па стварно мислев дека со точак иде :icon_lol::icon_lol:

Roma are third on €92m, with Milan and Napoli spending €80m and €75m on their squads respectively, according to Gazzetta.

А по квалитет далеку од нив а со плати тука, е сеа ако и ова не е кривица на Галијани тогаш стварно не знам шо да кажам.

Најверојатно тоа е цената на слободните агенти.
Па веќе ако правиш компарации прикажи ја големата слика.

Плати во премиер лига:
plati.jpg
Фората да се биде прв во село не е баш целта што навивач на Милан би ја посакал. Ебате Миланот што Њукасл во втора лига може да си дозволи да привлече играч со поголема плата.

Плативе ако се гледаат просто како цифра а не се гледа комплетната слика џабе анализираш.

There is an agreement for the return of Demetrio Albertini to Milan. Albertini's role at Milan is yet to be defined, but he is ready to return to the club [TMW].
Albertini's role is yet to be defined but he has made it clear he is ready to return to the club.

Albertini was previously the Sporting Director, and then went on to become the Vice-President of the FIGC before losing in controversial fashion to Tavecchio in the 2014 FIGC presidential election.

He is currently working as an advisor for Parma FC (After their liquidation) and also works as a researcher for the popular game Football Manager.

Albertini was a midfielder who was a product of the Milan academy. He featured for the first team squad between 1988-2002. He was widely regarded as one of the best midfielders of his generation.

Па веќе ако правиш компарации прикажи ја големата слика.

Плати во премиер лига:
Прегледај го приврзокот 155821
Фората да се биде прв во село не е баш целта што навивач на Милан би ја посакал. Ебате Миланот што Њукасл во втора лига може да си дозволи да привлече играч со поголема плата.

Плативе ако се гледаат просто како цифра а не се гледа комплетната слика џабе анализираш.
Пак глеаш да ги извртиш работиве а факт е дека многу подобар тим имаат Наполи на пример со далеку помали плати = добар менаџмент.

Се се врти околу добар менаџмент Димче, ти барем треба да знаеш, еве Ливерпул глеаш колку дава? 150м фунти, така?

Епа Јуве со 140м евра годишно за плати вади далеку подобри резултати, освојува титули и гура во ЛШ многу подалеку него Ливерпул, овие не се ни квалификуваат.

Се надевам ми ја капираш поентата, тие малце пари шо ги иаме ни се искористени на најлош можен начин, а за тоа криви се Берлускони и Галијани.

Paolo Maldini to Sky Italia:

"Milan is a great love for me. However, for now it's not in my future. Me in the new Milan? I have a life, I'm tired of this story. Milan will always and forever a great love for me. For now there is nothing. he affection of the Milan fans have no boundaries anywhere. Berlusconi's departure? It affects me. I arrived at Milan when there was another president and have witnessed change of ownership. He [Berlusconi] has been an incredible president. The most successful and innovative in modern football. I think it's the duty of those who buy foreign clubs to go see the history of these clubs. I have always said that the president of a club cannot considered his. Milan have millions of fans in world & should be respected."

Пак глеаш да ги извртиш работиве а факт е дека многу подобар тим имаат Наполи на пример со далеку помали плати = добар менаџмент.

Се се врти околу добар менаџмент Димче, ти барем треба да знаеш, еве Ливерпул глеаш колку дава? 150м фунти, така?

Епа Јуве со 140м евра годишно за плати вади далеку подобри резултати, освојува титули и гура во ЛШ многу подалеку него Ливерпул, овие не се ни квалификуваат.

Се надевам ми ја капираш поентата, тие малце пари шо ги иаме ни се искористени на најлош можен начин, а за тоа криви се Берлускони и Галијани.
Не пробувам да ги извртам работите баш обратно навлегувам длабоко во проблемот. Сите запнавте за потрошените 80 милиони лани така? Ај тие 80 милиони да ги споредиме со 90 милиони на Јуве за еден играч? Суви бројки не можеш да споредуваш. Нити Наполи нити Рома не се ниво погоре. И Наполи да играше квалификации ЛШ, немаше да се пласира, ама среќа имаа директно учество.

Овој преоден рок беше од круцијална важност да се пазарат играчи за костур на тимот. Овој преоден рок значеше застанување на нозе во нормален клуб, ама не и во Милан. Зашто беше важен преодниов рок? Затоа што од наредна година Италија пак има 4 места во ЛШ.

Милан има млади перспективни играчи кои можат или да се разбегаат или да се изгубат во наредниот период. После ова изгубено лето Милан е на прагот на танкање и никаква позабележителна сезона во наредните 3 години. Стај ми го постов во букмарк и цитирај ме после 3 години.

Ливерпул и Јуве не можеш да ги споредуваш, тоа ти е како да кажиш Доктор во Македонија зема 500-3000евра плата а во Германија зема 4000-20000евра.
Е сега факт е дека Милан спореден со првите 5-6 Италијански клубови потфрла со резултатите во однос на финансиите за плата кои се даваат во текот на една година.
Мене од нашава листа ми паѓа во очи веднаш една неправда а тоа е да си прв голман а земаш помала плата од резервистот, али тоа ти е нека штајкува таму :D

Монтела спремал нова формација за против Удинезе (4-4-2)
Напад Лападула и Бака ( готовани двајца, пиши пропало од сеа ) крила Бонавентура и Сусо а средина Монтоливо и Соса најверојатно дека Фернандез се повредил и ќе биде надвор од теренот месец дена....

Roma are third on €92m, with Milan and Napoli spending €80m and €75m on their squads respectively, according to Gazzetta.

А по квалитет далеку од нив а со плати тука, е сеа ако и ова не е кривица на Галијани тогаш стварно не знам шо да кажам.

Најверојатно тоа е цената на слободните агенти.

CrtgLKNXgAAtL-g.jpg

Види го Плицари за леб ќе умре, со точак иде на тренинг у Миланело сигурно, 40 километри дневно ко нишо :pos::pos::pos:

Aj i jas nesto onaka staracki da napisam, dodeka me drzat utrinskite apcinja...

Galijani ima utnuvano so platite, no najcesto poradi prodolzuvanje na skapi dogovori na veteranite.

No, mislam deka za sega ne si bas vo pravo. Vkupniot zbir na platite ne e visok. Odredeni fudbaleri zemaat povekje od sto zasluzuvaat, no osven za Luiz Adriano, za drugite bi se i naslo nekoe opravduvanje, zosto e toa taka.

Druga rabota, imas duri 4-5 prvotimci koi zemaat milion ili pomalku.

Opsto zemeno, se ispod 3 milioni ne e visoka, a ispod 2 mil e mala.

Zosto drugite so takvi plati imaat podobri timovi? Poradi toa sto imaat podobra transfer politika, a ne rabotat vo nenormalni uslovi, kako sto se raboti vo Milan.

Dosta bese, pocnaa racete da mi se tresat. :)

Rijkaard, Albertini, Pirlo and AC Milan's Great Playmaking Tradition

http://bleacherreport.com/articles/...rlo-and-ac-milans-great-playmaking-tradition#

Pirlo left Milan in 2011 having found first-team opportunities increasingly hard to come by. Coach Massimiliano Allegri wanted extra solidity in defensive midfield, something confirmed by his signature of Dutch destroyer Mark van Bommel, and the Rossoneri’s succession of great registi came to an end
The club has failed to win the Scudetto since, and the last three years have seen them finish outside of the top six in Serie A. There have, of course, been other issues both within the squad and the hierarchy, but the absence of a midfield director has been glaringly obvious on the pitch.
Currently, the four main contenders for the role are made up of three converted central midfielders, Riccardo Montolivo, Andrea Bertolacci and Jose Sosa, as well as a promising but ultimately untested youngster, 18-year-old Manuel Locatelli.
Milan appear to have forgotten the value of the regista. But if they need to be reminded of the role’s importance, they need not look too far back in time.

За споредба лани за плати дававме 101 милион така да ова кратење од 20 милиони треба да биде за поздравување.

За споредба лани за плати дававме 101 милион така да ова кратење од 20 милиони треба да биде за поздравување.
да, за поздравување е што сме на пат да станеме џенова т.е. просечен италијански клуб.

15.6 милиони плата тотални утки : Луис Адриано, Абате, Монтоливо, Запата, Поли, Соса,Фернандез,Палета и Ели. Ако додадеш посрани 2 миљона за Бертолачи, доаѓаш до цифра од скоро 18 милиони(17.6поточно)
Али и не е тоа најолемата трагедија. Сите горенаведени имбецили имаат барем уште 2 сезони договор. Значи тоа ти доаѓа 35 милиони за оваа и наредната сезона.
Другови мои ова се сериозни цифри, 35 милиони во плати за 0 потенцијал (а.к.а просеци) наредниве 2 години според мене е не е лошо менаџирање, туку ОЧАЈНО менаџирање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom