Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Да да. Нема збор за Џиџи. Ти викам многу ми се допадна што покажа дека има муда да влага така на противнички играчи и притоа да не напраи фаул. Мислам дека еднаш дури и го згазнаа на рака не се пожали малиот. Се гледа дека ќе биде голманиште.
Рано е да се збори каков ќе биде пошо 16 години има упм али се надевам дека ќе го оствари барем пола од она шо му го предвидуваат.

[/DOUBLEPOST]
Си немаше врска тоа со пенал. Не го ни чепна ниту напраил фаул за пенал да има. И нормално правда си имаше после и овој статива удри. Освен тоа ај ко грешка да му го земеме што не е. Цел натпревар простор не им остави на играчите на интер. Како само ја читаше играта. Колку топки скрати на контри по пасови од крила. А имаше уште една шанса за гол со глава да даде само не ја поткачи убаво. Милсам сезонава кога игра со Ромањоли во пар не прикажал лоша партија.

Секако дека немаше пенал, али факт е и дека несмееше да ја дигне така почетнички ногата.
Не е ни битно кој бил мен оф д меч вчера, целата победа иде на грбот на тимската игра и целиот колектив.
Секако најдобро одиграа Куцо,Џек и Алекс. Кој и да одбереш од нив нема да згрешиш :)[DOUBLEPOST=1454341889][/DOUBLEPOST]Иначе некој направи споредба на Бака со Инзаги чинам беше.
Мене неговото движење, цврстина, експлозивност и сила ме потсеќа многу на Креспо.

Сезонава секој друг тандем назад е катастрофален и мораат да бираат внимателно нов партнер за Ромањоли пошо следната сезона многу тешко само со Алекс.

Повредите се многу чести кај него а и во години е.
Mуњоз едно време го споменуваа нели.И сега во Џенова не играа воопшто лошо. Не е светска класа ама како 3 избор за штопер одлично би ни дошол за наредна сезона. Ромањоли/Муњоз/Алекс и уште еден добар штопер и мислам дека конечно би се оправила одбраната. Не знам галијани што направи со тоа бразлицеот што го збореа.

Mуњоз едно време го споменуваа нели.И сега во Џенова не играа воопшто лошо. Не е светска класа ама како 3 избор за штопер одлично би ни дошол за наредна сезона. Ромањоли/Муњоз/Алекс и уште еден добар штопер и мислам дека конечно би се оправила одбраната. Не знам галијани што направи со тоа бразлицеот што го збореа.
Веројатно мислиш на тој Џемерсон, отиде во Монако деновиве.

OFFICIAL: Nigel De Jong terminates his contract with Milan by mutual consent.

Стварно ми е криво со Де Јонг вака што испаднаа работите.Бидејки последните 2 сезони еве нема да речам дека бил најдобар,но ни беше еден од подобрите играчи.Со оглед на тоа што се случуваше во тимот последниве години,со промената на тренерите и со ростерот на играчи(Повредениот Монто,Ноче,Есиен,Мунтари,Поли,Гинкел)
Да збориме најреално без разлика какви се неговите фудбалски карактеристики,човекот Највеке се трудеше и даваше 120% од себе,гинеше и го оставаше срцето на теренот.За разлика од други манекени во тимот,тој секогаш играше со душа за црвено-црниот дрес.

Прав генерал, прав господин и со право симпатија :D Одби да седи на клупа и да ја цица платата за џабе како шо прави останатата багра во Милан на чело со капитенот и Ночерино или Поли, што се во Милан само ради тоа што се Италијанци и се дел од новиот патриотски фетиш на Силвио.
Место тоа, достоинствено си отиде во Америка да објаснува што е фудбал на уназадените Американци.
Со пола од неговата желба и залагање гореспоментиве идиоти би биле пристојни фудбалери, ако нешто научиле од него, тоа треба да биде.

Констант во Болоња потпишал... сакам да е тука Сасуке да го прокоментира ова. ама режимот му пресуди одамна така да останува да ја замислуваме таа сцена :icon_lol:

Монтоливо е 1000 пати покорисен од Де Јонг, фудбалер со 0 талент и цела игра му е само трчање ко коњ и враќање до голман или пасови до играч што е на метар до него. Не е ни Монтоливо кујзнае што, ама Милан игра подобро без Де Јонг и плус нема достапен квалитетен играч на пазарот што би играл како креативец.

Milan are in talks with Dinamo Zagreb for Ante Coric (18) and Vinko Soldo (17). They would arrive on loan with option to buy. ‪#‎Sportitalia‬
Ајде,ајде,ајде ми се свиѓа пристапот:)

Иначе мислам дека непотребно се жали по Де јонг,секоја чест за досега прикажаното али веќе немаше што да му понуди на тимот!

Milan are in talks with Dinamo Zagreb for Ante Coric (18) and Vinko Soldo (17). They would arrive on loan with option to buy. ‪#‎Sportitalia‬
Ајде,ајде,ајде ми се свиѓа пристапот:)

Иначе мислам дека непотребно се жали по Де јонг,секоја чест за досега прикажаното али веќе немаше што да му понуди на тимот!
Овој Чориќ е интерес на многу големи екипи посебно Реал, па скоро и е невозможно да заврши кај нас.

E mnogu kef mi naprajvte sto gi napolnivte ovie IZRODIVE od Milano! polni bree :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom