Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Нема и шпиц асален, Пацо после повредата е јуфка, ни треба Пипо style напаѓач, Дестро е полн погодок али среден играч секако е неопходен, коа веќе немаат пари за класа играч, би завршил работа и оној циганот Обианг, едно време бевме заинтересирани, ми делува како солидно чоече, оноа има висина снажен играч и е релативно млад мислам има 21 22 години , има потенцијал во тој играч и не кошта многу.. за 5 милиони може да се земе. Милан би бил идеална средина за развиток на тој играч.
За да играш со класичен напаѓач мора да имаш креативна средина која ќе ги рани напаѓачите со топки. И Диего Коста да го купат, џабе му е со она средина. Едноставно немат идеја, немат креативност. Па еден Сасуоло да ти продава фудбал срамота е да му се невиди. Многу поарен е вака нападот без класичен напаѓач.

За да играш со класичен напаѓач мора да имаш креативна средина која ќе ги рани напаѓачите со топки. И Диего Коста да го купат, џабе му е со она средина. Едноставно немат идеја, немат креативност. Па еден Сасуоло да ти продава фудбал срамота е да му се невиди. Многу поарен е вака нападот без класичен напаѓач.

Е таков играч што би вовел креација и стабилност и би направил разлика кошта, а знаеме ние колку сме способни, а факт е дека таквите играчи се многу малце, се живо крила на пазаров, асален мидфилдер не ни ми текнува на памет шо Милан би си го дозволил, правам муабет за нешто по асално, играч кој би сменил нешто. Најреална опција е Обианг, али не веруам дека ќе загризаат за мидфилдер, толку им сече... до крајот на трансфер периодот ќе се поврзуваме со крила шпицови и на крај и ќе дојде некој , и па сме во место, тапкаме...

Darmian: "I don't think that I will celebrate if I score vs. Milan tomorrow - out of respect and due to the 10 years that I spent there."

Mediaset claims that Milan are ready to offer €3m to loan Axel Witsel with a buy-out clause set at €17m.

Milan and Bologna have reached an agreement for Saponara: loan + option to buy. [GdS]

Darmian: "I don't think that I will celebrate if I score vs. Milan tomorrow - out of respect and due to the 10 years that I spent there."

Mediaset claims that Milan are ready to offer €3m to loan Axel Witsel with a buy-out clause set at €17m.
Milan and Bologna have reached an agreement for Saponara: loan + option to buy. [GdS]

Витсел не го земавме кога можевме од Бенфика.. не па сега, моментална вредност на трансфермаркт му е 30 милони фунти.. нема теорија да го дадат за 17+3, башка не му истекува договорот. Невозможно е.

A.C. Milan Serbia
2 mins ·
seo na klupu Milana gde trener ne bira ko će mu biti pojačanja već to rade Berlusconi i Galliani. Svaka čast Gallianiju na pregovaračkim sposobnostima ali ja sada ne pišem o tome. I šta ako se desi scenario sličan Seedorfovom, otpuste Inzaghija, ili ga nagovore da da otkaz... Dodatno narušena atmosfera i još jedna legenda kluba biva ismejana. Previše amaterizma za jedan tako velik klub.

не знам зошто ми го дало така пола коментар претходниот пост, ова е целосниот

Upropaštavamo žive legende ovog kluba, kao što su Seedorf i Inzaghi, davajući im da vode klub kao što je Milan bez dana trenerskog iskustva u nekom profesionalnom timu. Dozvoljavaju da ih gomila navijača vređa, i pocenjuje, a nažalost ni Pippo ni Seedorf nisu ljudi za užarenu klupu Milana. Daj Bože da Pippo nešto uradi i da me demantuje, ali čak i kada bi se to desilo ovo što čelni ljudi Milana rade sa legendama kluba je prevelik rizik. Naravno, malo koji "pravi" trener bi i seo na klupu Milana gde trener ne bira ko će mu biti pojačanja već to rade Berlusconi i Galliani. Svaka čast Gallianiju na pregovaračkim sposobnostima ali ja sada ne pišem o tome. I šta ako se desi scenario sličan Seedorfovom, otpuste Inzaghija, ili ga nagovore da da otkaz... Dodatno narušena atmosfera i još jedna legenda kluba biva ismejana. Previše amaterizma za jedan tako velik klub

Слушам нешто симпатијата на @Марли Сантон кај нас за Нијанг во Њукасл, или нема врска?

Замена Нијанг-Сантон, уште една глупост напишана од Тутоспорт. Мислам дека Сантон ќе го чекаат до 2016 кога ќе му помине договорот. :D

Destro's agent: "I haven't spoken about Destro with Galliani. Destro has a good relationship with Garcia, and he will stay at Roma."

Saponara isn't very keen on moving to Bologna, and has asked for some more time to consider their offer.
Sassuolo are also interested.

Никаква разлика нема од Дестро до Пацини., он, Матри , Бориело све е тоа исто , никаков напредок ни скок во квалитет не носат тие шпицови. Сите се од исти калап правени и тоа правени неквалитетно. Единствен што се двои малце од нив моментално е Заза, ама и он не вреди за тие пари.
Боље нека не купуваат ништо и нека го вратат Матри, нека ги мењаат со Пацини некој ќе мора да дава голови вака или онака.
Oдбрана не верувам да купуваат пошто мислам дека летово ќе запнат за да го вратат Тиаго Силва, у никаква форма е, ПСЖ прима голови и можно е да ги намоли Галијани да го дадат откако ќе поти цело лето со него.

Витсел не го земавме кога можевме од Бенфика.. не па сега, моментална вредност на трансфермаркт му е 30 милони фунти.. нема теорија да го дадат за 17+3, башка не му истекува договорот. Невозможно е.

каква црна Бенфика требаше од Стандард да го земеме али кога го гледаше Галијани во живо овој промаши пенал па оладија со интересот :D

Слушам нешто симпатијата на @Марли Сантон кај нас за Нијанг во Њукасл, или нема врска?

Од @курајбер е симпатија овја, си се помешал, мојата симпатија ќе иде у Реал ако реал не успее да го земе Де Геа !! :)

Иначе овој Силва која беда од играч станал мајко мајко, на лето го земамо сигурно.. Таман, форма у надолна линија, 32 године, љубов голмема, курои маркови и таќе !!

OFFICIAL line-up vs. Torino (4-3-3): Lopez; De Sciglio, Mexes, Rami, Armero; Montolivo (C), De Jong, Muntari; Niang, Menez, Bonaventura.

Milan’s bench: Abbiati, Agazzi, Alex, Zapata, Zaccardo, Abate, Essien, Poli, Saponara, Cerci, El Shaarawy, Pazzini.

Де Шиљо ќе игра на десна денеска тоа е добро што на некој му текнало, Нијанг ќе игра денеска... тоа е језиво.
Не ми е Сантон некоја симпатија ама од Абате сигурен сум дека повеќе ќе даде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom