Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Bertolacci e dobro da se zeme ako vekje se ide na varijanta pozajmica so pravo na otkup, italjan e, (relativno mlad)mlad i 100 pati podobar od silvestre i granquist.
Ne deka kje ni ja krene odbranata u nebesjata, ali koga veke ne planiraat da trosat mnogu, podobro neka ja trosat i taa mala suma racionalno.

другар каде отиде ти Бертолачи игра ЦМ,АМЦ.Ти го споредуваш со штопери:D,некако не ми штима тука

Моја грешка за бертолачи, мислев игра dm,cb....
Иначе не ќе да е лошо да се земе детето.

Силвестре е на позајмица во Џенова со право на откуп.

Lanskata godina milan 90% ja igrase so mnogu defanzivna sredina, ovaa najavuvaat deka kje bide so igraci koi imaat po-ofanzivni karakteristiki(poli,saponara). Toa ja pravi nasata odbrana uste poNEsigurna od lani. Taka da, ako ovoj transfer period ne se zeme defanzivec(kvaliteten) kje go ocenam kako los, bidejki tokmu tamu sme najkusi.
Neznam zasto nasive zapnale da go davaat niang, detevo e mnogu soliden igrac, na 17 godini pokaza umesnost da se spravi so pritisok pred koj i najiskusnite potpagaat. Jebi ga, imase paiholoski prpblem ppsle stativata na camp nou, no toa e fudbalot. 95% od negovite vrsnici ne bi se nasle u takva situacija. Ja epten go zasakav detevo, samo mora da se poraboti na psiholoski plan so nego i da ne go idolizora baloteli, bidejki moze da stane problematicen.
Ako se sitne sega kje se povtori istoto so paloschi i druzinata, na 18 godini go prakas na pozajmica u nekoj tapa klub i avtomatski mu paga motivacija i forma, i nikad vekje nema da se vrati u milan. 90% od slucaevite koga sme davale mladi na pozajmica sme se zaebuvale.

Ako se dade na pozajmica jas licno kje go smetam kako upropasten talent, bidejki stvarno vredi igracov, za razlika od vuidez, cardaccio i slicnite na niv.

Ќе биде јебено на Ауди купов.. Само Закардо и Вергара се присутни дефанзивци од првиот тим.. Мексес и Де Шиљо најмалку по 2 недели се аут.. Сапонара уште го нема, а Балотели, Монтоливо и Запата ќе се придружат на тимот пред натпреварот со Челзи, пред патувањето во САД.

Најверојатно шанса да се види Вергара итоа баш на утакмица против Манчестер Сити. :)

Безвеза тргна со повредиве, Галијани се лутел и барал објаснувања од тренерскиот и медицински тим и се надевам дека ќе ги средат пред плејоф утакмиците за пласман во ЛШ.

Еве ги повиканите за купот:

Abbiati, Amelia, Gabriel; Antonini, Constant, Iotti (n.36), Pacifico (n.35), Pinato (n.38), Vergara, Zaccardo; Boateng, Cristante, Emanuelson, De Jong, Muntari, Nocerino, Poli, Traorè; Kingsley Boateng (n.39), El Shaarawy, Niang, Petagna.

Антонини - Закардо - Вергара - Констант ( каква одбрана :D )

Сега да го уфрлеа Родриго Ели со првиот тим,бар припремите да ги поминеше па ако го биде да го задржат ако не,нека го пратат пак на позајмица.Лука Лоти е (17)години,Давиде Пацифико е 19,Пинато е 18 год и е лев бек,ега добиат шанса овие мош ке се извлече уште нешто :D

Лошо, лошо, до квалификациите за ЛШ тимот не може саглам припреми да направи. Робињо и Де Шиљо ќе ги нема две недели, па повторно ќе се види кога ќе може да се вратат, за Мексес не се знае точно, со Сапонара кој знае што се случи и кога ќе се појави, Монтоливо, Балотели и Запата, исто имаат некакви проблеми, Абате си ја има повредата од Бразил.

Ова се 5-6 првотимци, со Монтоливо и Балотели и не е нешто сериозно, но во одбрана црно им се пишува. И Галијани се бафта со Силвестре и Гранквист.

Барем да можеа Шиљо да го играат повеќе како централен дефанзивец на припремиве да се види колку може да се снајде таму, играше против Сиена на таа позиција.

Минатата сезона помина без многу повреди, таман помислив дека е решен тој проблем, еве сега повторно истата приказна...

Љајич немало шанси веке да го продуже договоро со Фиорентина наште ке тргнале во напад сега,али жртва би бил Нианг,Њукасл испратиле понуда од 7 милиони евра.Многу шпекулации али празни раце,дај бар нека доведат некого,секој трениг све различни играчи тренират,и повреди и овоа одморите заебаа работа.Утре имаме одлична утакмица,ке се виде кој до каде е,и на кој може да рачунаме а на кој не

ратки вести:
- Играчите полетуваат за Минхен во 16:40 часот.
- Балотели, Запата и Монтоливо ќе им се приклучат на 2. август, кога заедно ќе патуваат за САД.
- Ариедо Браида е забележан во просториите на Интер, најверојатно поради Силвестре.
- Откако Габриел стана 2. голман на Милан, Амелиа најверојатно ќе си оди. Заинтересирани се: Рома, Монако, Торино и Фиорентина.
- Милан одби понуда од 7 милиони за Нианг.
- Иоти, Пацифико, Кингсли Боатенг и Пинато ќе патуваат со тимот во Минхен, а и во САД.
- Сапонара може да се врати за плеј-оф натпреварите.
- Галијани: Во наредните денови ќе доведеме дефанзивец.

Од Фб

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom