Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Мунтари пола сезона беше повреден се врати и еден гол и тоа е се, а на крај се изглупира со црвениот картон. Се извлече со голот против Барселона и доби поголема минутажа.
За разлика од него Ночерино ноември и декември (Јувентус, Торино, Катанија и Пескара) беше во прв тим цели 90 мин и даде 2 гола.
на мунтари не е работа да дава голови...никад не ни бил таков играч...џабе го хејтате толку кога не изигра толку лошо сезонава....сеа нема феноменална сезона али па не е ни ужасна....

Ја сум за трампа Алварез - Ночерино, колку што сум го гледал Рики не е уопште лош, не е одма за прв тим, али има потенцијалче да го биде, добар пас има, визија и технички добар е само малу е нежен..

На почеток нека го чуваат на клупа може да влага кој се брка резултат или у случај на повреда на Гадниот ќе делат минутажа со Сапонара...

Ночерино тип играчи имаме, Де јонг, Мунтари никој не го бара ќе остане, Фламини беше солиден при крај на сезона можда и најдобар ни беше на неколку утакмице, може он да добие уште еден едногодишен договор, а и ќе земе Макс уште еден копач сигурно...

замена Рики Ночерино ќе биде одлична работа.... Рики е одличен играч само интер не го користи паметна...а и башка знаеме како искачаат на крај овие замени меѓу Интер и Милан...зделката да испадне пола од она што се случи Пацини-Касано би бил презадоволен....

Мунтари пола сезона беше повреден се врати и еден гол и тоа е се, а на крај се изглупира со црвениот картон. Се извлече со голот против Барселона и доби поголема минутажа.
За разлика од него Ночерино ноември и декември (Јувентус, Торино, Катанија и Пескара) беше во прв тим цели 90 мин и даде 2 гола.

Да, но ако фудбалот го гледаме како тенис или пинг-понг, па гледаме само во топчето/топката, во овој случај единствено колку топки влегле во гол. Ако се гледа од поинаква перспектива, тогаш друг е муабетот. Во дефанзивни задачи, покривање, одземање на топка, па и во пасови, Мислам дека Мунтари беше подобар од Ночерино.

А интересно е што додека Ночерино беше во прв тим, Мунтари беше повреден, а Фламини очаен. Откако Фламини почна да игра солидно, дури имаше и одлични натпревари, а Мунтари се врати од повреда, Ночерино падна во хиерархиа, имаше предност само пред Траоре. Па и Ночерино даваше изјави дека не игра добро и дека не е задоволен од тоа што го прикажува.

За тоа колку дефанзивно придонесе Мунтари, за разлика од Ночерино, можеш да видиш и според примени голови. Да не отварам сега статистики, но во тие два месеца кои ги спомнуваш, Милан има примено голови колку и целиот пролетен дел. Освен уигрувањето на Запата-Мексес и тоа штo ја кренаа формата, голем удел има и тоа што во средина играа Мунтари и Фламини

Добар играч е алварез бе оваа сезона он беше најдобар у интер.И ако се секавате милан се бореше за потписот на алварез но тој го одбра интер смотан.

Фламини има магија фрлено на секој тренер во Милан од Анчелоти навака, не знам што толку гледаат во него, ама кај сите има минутажа. Ночерино јасно е дека е Пепелашка и дека му куцна 12 саат и време да се врати дома. Ко за играч од 500 000 јас сум презадоволен од него. Суљо е глуп како човек, а сходно на тоа и како играч, толку неинтелигенција во една особа ја одамна немам видено, налет тие добри утакмици што ќе ги одигра кога со еде глуп потег знае се да избрише.

Се на се сите троица се за курац и никако не се материјал за тој Милан што сакаме ние да го видиме ама такви времиња дојдоа и сигурно е троицата ќе останат и ќе играат.

Иначе во меѓувреме, да не остане заборавено кој може да го неутрализира нивниот штетен ефект

c29b0315bd325793a1a229d985f92407-57508-1371731116.jpeg
сите на плажи и планини, бацево рмба со медицинка ко да му е последно. Многу надежи имам во него, и пак ќе кажам дека ќе беше ова скроз поинаква сезона доколку го имавме неговото знаење и искуство на терен.

Ај, јас со уште една луда идеја. :) Ако не Алварез, интересна опција е Ранокија (со доплата нешто од Милан). Само не верувам дека ќе го дадат, иако сега купуваат некои дефанзивци. Може во последно време делува како Бонера, но неговото назадување се должи на лошата средина во која се наоѓа, за споредба Бонучи имаше солиден раст.

Имаат исто години со Огбона, но Ранокиа на 22/3 години имаше подобра сезона во Сериа А, од Огбона на 25 години.
--- надополнето: 20 јуни 2013 во 17:37 ---
Добро што ја обновиле коспоственоста за Констант, а не го откупиле целосно, затоа што тие пари можат да отидат на друго место...

Фламини има магија фрлено на секој тренер во Милан од Анчелоти навака, не знам што толку гледаат во него, ама кај сите има минутажа. Ночерино јасно е дека е Пепелашка и дека му куцна 12 саат и време да се врати дома. Ко за играч од 500 000 јас сум презадоволен од него. Суљо е глуп како човек, а сходно на тоа и како играч, толку неинтелигенција во една особа ја одамна немам видено, налет тие добри утакмици што ќе ги одигра кога со еде глуп потег знае се да избрише.

Се на се сите троица се за курац и никако не се материјал за тој Милан што сакаме ние да го видиме ама такви времиња дојдоа и сигурно е троицата ќе останат и ќе играат.

Иначе во меѓувреме, да не остане заборавено кој може да го неутрализира нивниот штетен ефект

c29b0315bd325793a1a229d985f92407-57508-1371731116.jpeg
сите на плажи и планини, бацево рмба со медицинка ко да му е последно. Многу надежи имам во него, и пак ќе кажам дека ќе беше ова скроз поинаква сезона доколку го имавме неговото знаење и искуство на терен.

Скроз се слагам за Мунтри,ретко,ретко глуп играч/човек/гнаса ______ ...
Ночерино толку му дал Господ,класичен шлеп играч само Господ што е на небесата знае како даде 10 гола минатата сезона.....дури и сестраноста на Ибра не може да го објасни тој феномен.

Силва пак заплакал по медиуми дека му фали Милан.......дај бе нека го вратат човеков,шо кур си играат со нашите чувства секое Лето.

Гадниот на Марли изглеа го договориле,освен ако не не прстигнат јувенташиве....ко секад. :свиркам::icon_lol:

Пред да го даваат ночерино,фламчо нека се ослободат од ламбата траоре,пошто ако бидат пријавени во ист тим со Тевез можно е од федерација да ни забранат да учествуваме во лига годинава.....најозбилно.

Само Де Јонг ради ту ко црнац,алал да му е на човекот следнава сезона и за оваа ќе ја изигра.

П.С. Галијани при цел срање шоп шопинг што го прави ако им го тутне ночерино за алварез на Интер значи стварно се непоправливи аматери комшикиве. :pos:

на мунтари не е работа да дава голови...никад не ни бил таков играч...џабе го хејтате толку кога не изигра толку лошо сезонава....сеа нема феноменална сезона али па не е ни ужасна....

Ima eden kopilj od maalo shto e pobrz i pospreten od muntari za edno 10 pati. Ne me zaebavajte be , tuka se pravda muntari,a so dve race se prifakja transfer na el sharaawy. ne ste mi jasni be.
Nocerino > Muntari . ne deka i noce nedto epten izigra ali kade kade e pobrz,pokorisen,tehnicki pojak, poprgav, i pred se ne prai glupi potezi i startovi za razlika od crniov.
Definitivno muntari kje go hejtam do kraj na zivot, poso i zasluzuva. ebate u sunderland ne fati mesto u prv tim kaj nas u 1.5 gosini klupa ne e videl. I sakame rezultati.

inace poli pa e vo stand-by.. koga mozat lugjeto zs da ne si igraat so nas :) bez niang, nema poli.. super :facepalm: sega ke ne ashkaat celo leto i na kraj ke prifatat za 2 skapani milioni abe... :D
p.s sega sum na aselna tastatura ali na wesmosis pa se skarav so mak poddrska :D

Ima eden kopilj od maalo shto e pobrz i pospreten od muntari za edno 10 pati. Ne me zaebavajte be , tuka se pravda muntari,a so dve race se prifakja transfer na el sharaawy. ne ste mi jasni be.
Nocerino > Muntari . ne deka i noce nedto epten izigra ali kade kade e pobrz,pokorisen,tehnicki pojak, poprgav, i pred se ne prai glupi potezi i startovi za razlika od crniov.
Definitivno muntari kje go hejtam do kraj na zivot, poso i zasluzuva. ebate u sunderland ne fati mesto u prv tim kaj nas u 1.5 gosini klupa ne e videl. I sakame rezultati.
Никој не рече за прв тим мунтари...за ротација е добар...али проблемот беше што милан беше доста унаказен во средина сезонава башка имаше и доста повреди (Де јонг цела сезона, Амброзини исто така периодично беше повреден, Монтоливо исто на периоди) Па затоа имаше толкава минутажа...иначе за Шарави никој не оправдува а и нема да си замине ....мене ме чуди верувате на изјавите на галијани..али само делумна...верувате во оној дел само кој сакате....Верувате кога вика дека ќе го продаде а не на делот дека ќе биде покриена таа загуба...одлучете се или верувајте му или не..

Муабетот беше кој имал полоша сезона, поточно колку лош беше Ночерино. А тоа кој колку е паметен, кој разбира математика и кој ви се допаѓа повеќе е друг муабет.

Ночерино беше многу слаб, очаен, Мунтари каков и да е, беше подобар!!! :cool:

Тоа што дискутираме за среден ред и ги споменуваме Мунтари, Ночерино и Фламини, е само уште еден доказ, колку голем успех е освоеното трето место.

повредија го одуамади :pos:,за срека или несрека

Се согласувам дека Ночерино имаше слаба сезона, ама мислам дека малку пошироко гледано многу подобро е да го имаме него во тим отколку Мунтари и Фламини. За Траоре уопште не сакам муабет да праам.
Од вкупно покажаното досега, во својот престој во Милан, и од фудбалски и од човечки аспект, прикажаното на Ночерино ми надвладува над ова на Фламини и Мунтари.
Пример - не знам како му успеа, ама знам дека Фламини и Мунтари може само да ја сонуваат првата сезона која ја имаше Ночерино. Второ, никад немам слушнато изјави на Фламини и Мунтари во кои се гледа посветеност кон Милан каква што имам видено во некои потези на Ночерино. Можда некои од овие работи се банални, ама мене ми се доволни, во секој момент да го одберам него пред било кој од овие двајца.
Со тоа што досега вкупно го има прикажано мислам дека треба да си има купено доверба и кредит барем за уште една сезона. Можда не може да ја повтори својата прва во Милан, ама мислам дека може да биде многу покорисен и подобар отколку што беше минатава сезона.

Е сеа коа би се работело за некаква трампа, треба да се размисли можда, зависи од тој кој би дошол на негово место. Ама никако не сум за тоа да се дае Ночерино само со цел да се ослободи некакво место, а во тим да останат Фламини (кој е слободен агент и се надевам нема да продолжи договор), Мунтари (човекот кој цел живот сум го хејтал и кој има интелегенција во минус и кој некоаш ќе напраи добар потег, а после ќе напраи 2 ужасни со кои ќе го посере добриот) или Траоре.. Секогаш и без размислување би му дал предност на Ночерино пред било кој од овие тројца.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom