Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Го гледав првото и чат пат второто заради ракометот и многу ми се бендиса играта. Нианг ваков таков најмногу се бори на теренот како едно време Боатенг шо праеше.
Пацо од 10 гола ова сезона, 5 му ги даде на Болоња. Дај секое второ коло да играме со Болоња :D

А да бидеме реални тој Пацо стварно денеска беше супер фудбалер, ама може само да ги полни Болоња и Лече.Вистината е дека имаме лош тим кој неможе да конкурира во ЛШ.Редно е Галијани и Берлускони да престанат да се уверуваат себе си дека Пацини може да не однесе на врвот во Европа и да почнат да градат тим од силни и млади фудбалери кои што имаат желба да се докажуваат.

De Sciglio won't be able to play today against Bologna: he has got the flu. Abate will be the right fullback.
:facepalm:
Сме пројавиле интерес за Лампард. (y)

Не потпиша овој пред договор со ЛА Галакси ??

А да бидеме реални тој Пацо стварно денеска беше супер фудбалер, ама може само да ги полни Болоња и Лече.Вистината е дека имаме лош тим кој неможе да конкурира во ЛШ.Редно е Галијани и Берлускони да престанат да се уверуваат себе си дека Пацини може да не однесе на врвот во Европа и да почнат да градат тим од силни и млади фудбалери кои што имаат желба да се докажуваат.

И Ибра ги полнеше само Лече и Болоња, пола екипи ни се такви у лигава боси, а реално не треба да се очекува од тимов наш да ги гази Јуве, Наполи и компанија..

Добар си е Пацо, да се среди средниот ред позади него, ќе биде уште подобар...

И Нианг е прав мадафака, имам големи очекувања од детево, и сум го засакал многу периодов...

И овие двајца десно изглеа многу си се сакаат, што ми се свиѓа ептен...

AC+Milan+v+Bologna+FC+Serie+A+LHicfv1ffIfl.jpg

AC+Milan+v+Bologna+FC+Serie+A+ETEyrdqNTKBl.jpg

AC+Milan+v+Bologna+FC+Serie+A+WuEhDrtsrPDl.jpg

AC+Milan+v+Bologna+FC+Serie+A+rjFGDjooEI-l.jpg

AC+Milan+v+Bologna+FC+Serie+A+QIXGrz36Z7Vl.jpg

да ти ја ебе курајбер ќерката :pos:

Па незнам што беше помизерно,ракометот или фудбалот кој игравме :)

Браво, мора да се мрси... нема врска што сега нема потреба... барем не толку.

Милан изигра убав натпревар, со желба за победа од прва минута, овој натпревар е меѓу топ 5 натпревари на Милан ова сезона... не дека е голема конкуренција, ова често го пишувам, но тоа значи дека од време на време знаат да изиграа добро... :) Дури и кога давале повеќе голови играле полошо, како што беше гостувањето во Торино, Болоња, Катанија... и уште некое такво.

Само постојано се повторуваат некаои работи, мора да се намалат тие индивидуални грешки кои не чинат голови. А и да се има поголема сигурност кога се има водство, имаше лоши периоди кога безпотребно паничеа.

Ако доаѓа Сантон, а не донесат нешто вредно во средина, може таму да го префлрат Констант, Монтоливо да си остане во средина, а десно да игра Боатенг (овој доколку расчисти првин во глава што сака да прави со себе). Може и Шиљо да го стават лево, но јас веќе пишував дека сум против тоа, не треба да му се ускратува да игра на позиција каде му е најудобно.

Нианг имаше убав натпревар, но мора да научи дека фудбалот е колективна игра.
--- надополнето: 20 јануари 2013 во 20:11 ---
тоа шо видов добро игравме имавме посед и напаѓавме но мислев дека тешко ќе дадеме гол ама Пацини докажа дека ако има добри шанси ги реализира а и дека му лежи Болоња на која и даде 5 гола сезонава..Нијанг да има кој да го смени и секако да се врати Де Јонг или Амбро за Фламини би било добро..конечно му текна дека Боатенг не е за полушпиц и добро игра на оваа позиција последниве утакмици.Одбранава добро делуваше додека гледав Запата е добар мислам дека треба да игра при овие играчи он заедно со Мексес.Констант беше арен добро е што може и Шиљо да игра таму додека Абате си е добар десно ако не го продадат шо не ми се верува..

Ај да потупам уште малку. :)

Боатенг играше полушпиц поради неколку причини, најмногу затоа што немаше друго добро решение, а и затоа што голем дел од неговата работа вршеа Ибра/Касано/Робињо. Па тој и не изгледаше толку лошо како атипичен треквартиста, посебно во натпревари каде можеше до израз да дојде неговата физичка сила и агресивност.

Уште во 2011 година кога требаше да дојде Хамшик, а потоа Кака, имаше негови интервјуа каде вели дека Алегри му кажал дека следната сезона на него смета како на играч од средина. Не дојде никој, па овој продолжи да игра како полушпиц. Истото се случи и ова лесто, повторно имаше такви изјави, но повторно не дојде никој. А кога стана сосема јасно дека без Ибра и Касано/Робињо овој не може ништо да направи како треквартиста, настанаа промени во тактиката на Милан.

Не потпиша овој пред договор со ЛА Галакси ??
Незнам ваљда не,штом уште го поврзуваат со клубови.........мада не е реално кај нас да дојде.
А јас баш би сакал да имаме англичани во тим,Алегри коњот сака играчи што имаат знаење за фудбал 0.

Иначе Галијани изјавил дека го интересира колку пари ќе бараат утре Сити за Балотели.
Мене озбилно ми е несфатливо зошто уште бараат офанзивци. Еве Кака ако дојде напред не ни треба никој друг. Балотели ок стварно е добар играч и плус итаљанец,можат со Шарави да го носат нападот на Милан и Италија наредни 10 години,ама сега не ни теба. Единствено ако СЕГА,го продадат Робињо,и не го откупат Кркич,што дефинитвно не вреди за тие пари.

За 30 милиони ќе земат 2 добри дефанзивци,и денес примивме гол,нема утакмица да не примиме гол,бековите ако остане Абате,Сантон сигурно нема да дојде,мада добри сме конечно таму Шиљо прва постава Абате и Констант ќе се мењаат.

П.С. Како можат да чуваат ликови ко траоре,фламини,бонера,анте уште во тим бе.....ццц.

Абе и јас попрво би трошел пари на друг тип на играчи, ама некако напад составен од Шарави и Балотели, па можда и Нијанг десно ( ако продолжи да расте во перформанси како досеа ) значи одлична иднина на Милан, пред се на нападот.
Ако на тоа го додаеме Сапонара зад нив ( кој нормално дека треба прво да го видиме, го спомнувам само поради одличните препораки и изјави кои ги слушнавме од експерти ) не може да биде лошо.

А тек екипички као Болоња и Сампдорија нека му ја мислат во Серие А.

Ова би значело дека ќе се заврши со вложување во навалата на тимот и ќе се насочат кон дефанзивен среден ред и одбрана.
Ех коа би се нашол некој да го растерети Монтоливо малце од одбрамбени задачи, па тек тогаш... :)

Де факто носење на Балотели би значело ослободување од Робињо - тоа е сигурно и нема да ме чуди тоа да се деси експресно уште во јануари, исто како што ги исчистија Бориело и Хунтелар кога ги донесоа Ибрахимович и Робињо. Се во еден ден. Ако не Робињо ќе си оди на лето.

Исто така би значело дека Бојан сигурно нема да биде откупен за 15 милиони. Можда ако ни го спуштат на 7-8 ...

Не знам... Превише добро ми звучи напад Балотели+Шарави со овие околу нив, за да можам да кажам нешто лошо за оваа идеја иако сум свесен дека имаме други приоритетни дупки во екипата.

И да...Јас лично, појше би му се радувал на Балотели отколку на Кака.

:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol: Ги руши бре.
Ептен повампирен беше денеска! Антонини слободно нека си пакуе куфери... цела кариера нема направено толку дриблинзи колку Констант што напрае на натпреваров.

Палермо - Лацио - 2:2
Фиорентина - Наполи - 1:1
Рома - Интер - 1:1
Милан - Болоња 2:1

Поубај резултати здравје

thumbs_EMOK Picdump 192_097.jpg
Interista diventi PAZZO :P .
Констант,Монтоливо,Пацини:cuc::cuc::cuc: (не образложувам,кој што сака нека каже ама најдобри беа и крај).:D Нианг (y) - на почетокот кога дојде како 6-ти напаѓач, да ми кажеше некој дека ќе започне 2 натпревари у низа ќе го сметав за ненормален:D.Иначе од натпревар во натпревар се повеќе и повеќе импресионира детето,искрено ја заслужува шансата што игра пред Бојан и Робињо моментално. Боатенг (y) почна да личи и тој на нешто од кога го вратија во средина,да се надеваме дека денешнава игра што ја прикаже, ќе можи да ја понуди и во продолжение на сезоната.
Што се однесува општо за утакмицата, едино што фалеше беше оној завршниот дел,ама што е тука е ,3 бода си земавме и гајле немаме,а како капак на сето тоа се поклопија и коцките од другите натпревари, подобро од ова коло неможеше (y). Јувентус -VAFFANCULO :P
И ептен глупо ќе беше да киксираме кога е најпотребно и тоа на домашен терен,со екипа што пред 3-4 дена играше натпревар со исцрпувачки 120 мин.

FORZA MILAN !

И со сампдорија да тепавме сеа топ ке беше :unsure:

Со Сампдорија ок беше резултатот, и онака Милан беа изморени (120 мин играа во средата), а Сампдорија претходно ги тепаа Јуве на гости.

Натпревар кој што според мене беше одлучувачки за тоа дали Милан ќе се бори за ЛЕ или ЛШ беше против Рома, е тој беше многу битен натпревар ама му ебаа матер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom