Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
“Неста?Тој уште еднаш докажа дека е фантастичен фудбалер.Вистина е дека Неста има 35-години но тој е во фантастична форма а заедно со Тиаго Силва тие се најдобриот штоперсеки тандем во светот“- Рече Галијани пред микрофоните на Sky Sport 24.

Читав постоела и можност да стартува фараонот позади Пато и Касано, во битка бил со Аквилани за таа позиција, а не знам зошто да не стартуваат и 2-цата....

Пато - Касано
Ел Шарави
Аквилани - ван Бомел - Ночерино
Замброта-Силва-Неста-Абате
Абијати

Pato: "I really want to play with El Shaarawy. The boy is going to be a better player than me, I'm sure of that."

А Емануелсон на својот твитер објави дека Боатенг има скршено ребро, не знам колку би можел да отсуствува...

Teшко да добие шанса Ел Шарави како стартер од клупа може да влезе но попрво би играл Емануелсон одколку него а Сидорф ќе игра позади напаѓачите тоа сигурно штом Боатенг е повреден а и Робињо.

Meксес започна со тренинзи.

Мислам дека во недела најизгубен на терен ќе биде Хамшик. Не е тој човек за игра против големи тимови, не посебно кога има притисок, а сега ќе има поради сето тоа што се случуваше летото. Хамшик ќе биде изгубен како Зарате во Интер!

Само што сакав да го стаем клипот !!

Ваков дефанзивец нема да се роди у наредни 100 године, каков Видиќ, каков Силва, каков Тери !
Јас откако пратам фудбал неам видено поелегантен фудбалер од Сандро, со каков само стил им ги одзема топките на противниците, па кога ќе се пушти со лизгачки старт по тревата небаре го гледаш Евгениј Плушенко на мраз. Прочитав исто и еден многу јак коментар на acmilan-online : Phenomenon. Best thing is he is so graceful while doing it. Should be allowed to play in a suit! :cuc:

tumblr_lri0ljEjQo1qffrrbo1_400.gif

Аквилани :D

Еве кој се повикани за утре
Abbiati, Amelia, Roma, Abate, Antonini, Bonera, Nesta, Taiwo, Thiago Silva, Yepes, Aquilani, Emanuelson, Nocerino, Seedorf, Valoti (57), Van Bommel, Carmona (55), Cassano, El-Shaarawy, Ganz (56), Pato.

Можна формација by Milannews
Milan (4-3-1-2): Abbiati; Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini; Nocerino, Van Bommel, Seedorf; Aquilani; Pato, Cassano.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom