Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Се двоуми, се двоуми... дали да го земе ефтиниот или поефтиниот :icon_lol:

Шала на страна, ај не пресреќен ама доста задоволен ќе бидам ако се земе Монтоливо, додека Аквилани не ми е по баш по мерак.

Поефтиниот е прв избор :P

Двајцата се камења али ако мора еден од нив Монтоливо нека биди барем нема играно за голем клуб, можи ќе биди нешто.:ROFLMAO: Аквилани докај шо стаса му ги мавнаја клоците.

Касано изигра супер од шо е дебел не можеше да трча повеќе, мора да скини некое кило.

ипак мислам дека Монтоливо е бољи од Аквилани.... како и да е Пирло е подобар од 2цата :)
Искина Пирло вечерва.. ипак мислам дека рано се откажаваме од него, чим Амброзини и Гатузо останаа можеше и тој, ама тоа е јебига нејчеше за една година да го продолжи договорот.

Монтоливо даде гол 10та минута и Аквилани даде 10та минута од влегување (84та мин.) коинциденција или не ? :D И двајцата изиграа одлично, добро ќе ни дојде кој и да дојде, а и двајцата ако дојдат пак нема да ни биде лошо :D

Касано. Изигра добро, капитенски :D, се осеќаше во некои напади дека му треба малку повеќе минутажа (нема рутина), ама кога му се игра му нема рамен, човекот е класа играч и има техника повеќе од сите во нашиот тим а и во Италија кога веќе ги нема Дел Пиеро, Тоти.. Од него се очекува да биде предводник на оваа генерација на Аѕурите, несомнено е дека има огромен потенцијал кој за жал не знае (или подобро кажано не сака) да го искористи. Баш ми е криво зато што доста веројатно е дека ќе си иде од клубов во потрага по минутажа која не дека не може да ја има кај нас, туку не се потрудил да ја заслужи.

Ајде нека му е среќен Роденденот на нашиот најдобар тренер, Алегри...Уште многу години на клупата нA Милан и со уште многу трофеи !! СРЕЌЕН РОДЕНДЕН АЛЕГРИ <3

Се двоуми, се двоуми... дали да го земе ефтиниот или поефтиниот :icon_lol:

Шала на страна, ај не пресреќен ама доста задоволен ќе бидам ако се земе Монтоливо, додека Аквилани не ми е по баш по мерак.

А 2-цата у пакетче да дојдат? :D

Ако сакаме ЛШ, треба да се има по 2-ца добри на секоја позиција, Монтоливо и Аквилани би ни завршиле работа, друг стварно не знам кој може да дојдат на таа позиција, Швајни и Сеск, не ги ни спомнувајте, едноставно нема шанси...

Кај го најдовте овој Борн...Пато 007 - втор дел...:icon_mrgr:

Он нас не најде !

ипак мислам дека Монтоливо е бољи од Аквилани.... како и да е Пирло е подобар од 2цата :)

И 6-7 године постар !

Ајде нека му е среќен Роденденот на нашиот најдобар тренер, Алегри...Уште многу години на клупата нA Милан и со уште многу трофеи !! СРЕЌЕН РОДЕНДЕН АЛЕГРИ <3
A кој се другите послабите од најдобриот ?

Ако мора да се бира меѓу Монтоливо и Аквилани тогаш ја би Монтоливо...
Палоши го дадовме на Киево,Инзаги тешко дека ќе игра така да мислам дека ќе биде добро да го лапнеме Балотели од Сити и така тие имат 421364 напаѓачи.Малку е брлив малиот ама има талент да стане еден од најдобрите напаѓачи во светот под услов да се смири малку ...

Искина Пирло вечерва.. ипак мислам дека рано се откажаваме од него, чим Амброзини и Гатузо останаа можеше и тој, ама тоа е јебига нејчеше за една година да го продолжи договорот.

Монтоливо даде гол 10та минута и Аквилани даде 10та минута од влегување (84та мин.) коинциденција или не ? :D И двајцата изиграа одлично, добро ќе ни дојде кој и да дојде, а и двајцата ако дојдат пак нема да ни биде лошо :D

Касано. Изигра добро, капитенски :D, се осеќаше во некои напади дека му треба малку повеќе минутажа (нема рутина), ама кога му се игра му нема рамен, човекот е класа играч и има техника повеќе од сите во нашиот тим а и во Италија кога веќе ги нема Дел Пиеро, Тоти.. Од него се очекува да биде предводник на оваа генерација на Аѕурите, несомнено е дека има огромен потенцијал кој за жал не знае (или подобро кажано не сака) да го искористи. Баш ми е криво зато што доста веројатно е дека ќе си иде од клубов во потрага по минутажа која не дека не може да ја има кај нас, туку не се потрудил да ја заслужи.

Незнам зашто го бркате Касано од Милан така лесно кога тој е човекот кој годинава ќе направи разлика само се надевам дека Алегри ќе му даде доволно доверба кога ќе биде најмногу потребно ;) ...

Сигурно има некој заговор :). Инаку ги пратам шпекулацииве за трансфер пазарот цело лето и се‘ повеќе и повеќе мислам дека нема да се донесе некој класа играч, туку Монтоливо или некој сличен на него. Мистер Х сега и да сакаат да биде Хамшик, Фабрегас или Швајнштајгер нема да можат да го донесат.
Денес беше доста интересно тоа што како навивач на Милан подобро ми беше да го гледам бразилскиот тим (повеќе миланези) отколку италјанскиот. Да не беше Касано ниту еден наш играч ќе немаше во италјанската репрезентација.

The captain for the night turned in a virtuoso opening quarter with some excellent touches helping to keep Spain on the back foot. Denied once by Casillas’ outstretched boot, he should have at least hit the target with a header from Maggio’s cross just before the break.
(y)

Allegri: "Boateng will playmaker"
дали тоа значи дека нема ништо да земат? освен монтоливо за поназад :)

The captain for the night turned in a virtuoso opening quarter with some excellent touches helping to keep Spain on the back foot. Denied once by Casillas’ outstretched boot, he should have at least hit the target with a header from Maggio’s cross just before the break.
(y)

Да се надополнам, Алегри изјавил дека во Италија немаат 50+ за фрлање на еден играч, така да X е или некој просек или некој што го најавуваа ко перспективен и надежен младич. 20страни се расправавме кој треба да дојде за да бидеме задоволни, во ситуацијава со Монтоливо би бил пресреќен,али има време ќе видиме :)

(y)

И кога заврши сезоната, Галијани кажа дека Боатенг ќе биде плејмејкер, но толку ли немат очи да видат дека во Боатенг има 0 КРЕАТИВНОСТ и најдобро игра на средината на теренот, не позади напаѓчите, да се фокусираа на таа позиција поназад во средината, ќе стане еден од најдобрите играчи од таков тип.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom