Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Не игра добро Леао, но не може секогаш најмногу да се виновни фудбалерите.

Можеби е проблем и тоа што треба да земе топка 50 метри далеку од гол, да издрибла неколкумина и да даде гол или асистира. Плус да се враќа дефанзивно да помага.
Види Леао не е дете веќе, дури и Пиоло да не му дава инструкции да влезе у шанса сам мора да биде свесен што треба да направи.....како Пулишич може да игра и крило и да влага у шанси а овој неможе?

Toa копиле на клупа што е треба си оди одма. Не можеш на 2-0 ништо да не успееш да задржиш. Гарсија направи 3 замени смени цел натпревар. Пиоли ништо не направи. Исто мора да огдовара за повредите. 3 повреди во еден натрпевар не се простови. Глави мора да летаат. 2-2 на гости во Наполи не е лошо, ама лошо е дека водевме 2-0 и можевме ги убиеме. Се дур Пиоли е на клупа нема да има никаков прогрес.

Се виде нашето, и со 4 да водеа пак ќе се посереа, и 50 играчи да имавме 30 ќе беа повредени, се си еба мајката уште не почната сезоната.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Види Леао не е дете веќе, дури и Пиоло да не му дава инструкции да влезе у шанса сам мора да биде свесен што треба да направи.....како Пулишич може да игра и крило и да влага у шанси а овој неможе?

Во погрешен правец одиш.

Toa копиле на клупа што е треба си оди одма. Не можеш на 2-0 ништо да не успееш да задржиш. Гарсија направи 3 замени смени цел натпревар. Пиоли ништо не направи.

Пиоли не можеше да направи тактичко прилагодување по влегувањето на малиот Симеоне.

Головите паднаа по наши грешки, но тие доминираа половина час.

А за повредите Пиоло треба у Хаг да го судат му ебам ќељавицата блескава.
Автоматски споено мислење:

Пиоли не можеше да направи тактичко прилагодување по влегувањето на малиот Симеоне.

Головите паднаа по наши грешки, но тие доминираа половина час.
Пиоло заклучивме дека е неспособен, али одговорност мора да сносат и играчите.

Која сезона ќе му биде оваа на Леао или Тео кај што чекаме да станат светска класа?

Што се случи со Мањан? Со Калулу?

Пиоло ја сноси кривицата ама не е само он крив.
Автоматски споено мислење:

Чисто за пример Манчестер што сменија 100 тренери а сржта на тимот е таа и пак тапкаат у место.

Zlaten Salemaekers go smenivme za ova dzudzevo Romero??
Zlaten Colombo za konjov Jovic??
Reinders sto okvirot na golot nemoze da go pogodi.
Leao sto se kurnazi kako da ima 3 zlatni topki, nikad nema da bide first tier igrac,go ima toj cigansko-brazilski mentalitet vo sebe.
Kjaer staroto drtalo sto uvek za Danska igra 90 min. a kaj nas tolku vo eden mesec kombinirano.
I na kraj maestro Pioli.

• Ми се допаѓа
Zlaten Salemaekers go smenivme za ova dzudzevo Romero??
Zlaten Colombo za konjov Jovic??
Reinders sto okvirot na golot nemoze da go pogodi.
Leao sto se kurnazi kako da ima 3 zlatni topki, nikad nema da bide first tier igrac,go ima toj cigansko-brazilski mentalitet vo sebe.
Kjaer staroto drtalo sto uvek za Danska igra 90 min. a kaj nas tolku vo eden mesec kombinirano.
I na kraj maestro Pioli.
Ромеро не беше толку лош, дете е што нема некое искуство тоа е јебига...

Реиндерс не е за да игра толку напред, да го игра како региста мислам дека ќе биде подобар.

Сите ќе се согласиме дека Пиоли не смее да биде тренер на Милан.

Пелегрино ја еба за првиот гол, али оној наместен жив ѕид ја ќе му дадев гол на Мањан, цела утакмица беше како изгубен незнам кој курац му е.

• Ми се допаѓа
Пиоло заклучивме дека е неспособен, али одговорност мора да сносат и играчите.

Која сезона ќе му биде оваа на Леао или Тео кај што чекаме да станат светска класа?

Што се случи со Мањан? Со Калулу?

Пиоло ја сноси кривицата ама не е само он крив.

Кој е виновен што не само што не се развиваат во класа фудбалери, туку назадуваат? Кој е максимум искористен сезонава? Томори и можеби Калабрија. Дури и Пулишиќ не е. Како што минатата сезона излегоа квалитетие на Леао, сега на Пулишиќ, не е тоа премногу поради Пиоли. Тој дури и бега од задачите на Пиоли, да не е толку врзан на крило.

Дали се за прво место не знам, на почеток на сезона мислев дека не се, но поради фудбалот на Пиоли, каде премногу е оставено на индивидуализам, така и ги цениме фудбалерите и очекуваме да земат топка и чудо да направат.

Но, најтешко е да погодиш со нов тренер, уште и на сред сезона, без многу атрактивни имиња на пазар. Единствено што и по квалитет на тимот и по конкуренцијата, барем тој минимум ЛШ, би требало да го изборат.

Да не почнеш веднаш со твоето... Не мислам дека тоа е доволно и дека четврто место значи успешна сезона.

Кој е виновен што не само што не се развиваат во класа фудбалери, туку назадуваат? Кој е максимум искористен сезонава? Томори и можеби Калабрија. Дури и Пулишиќ не е. Како што минатата сезона излегоа квалитетие на Леао, сега на Пулишиќ, не е тоа премногу поради Пиоли. Тој дури и бега од задачите на Пиоли, да не е толку врзан на крило.

Дали се за прво место не знам, на почеток на сезона мислев дека не се, но поради фудбалот на Пиоли, каде премногу е оставено на индивидуализам, така и ги цениме фудбалерите и очекуваме да земат топка и чудо да направат.

Но, најтешко е да погодиш со нов тренер, уште и на сред сезона, без многу атрактивни имиња на пазар. Единствено што и по квалитет на тимот и по конкуренцијата, барем тој минимум ЛШ, би требало да го изборат.

Да не почнеш веднаш со твоето... Не мислам дека тоа е доволно и дека четврто место значи успешна сезона.

Џабе си правиме бајрам на мозокот, се додека Милан е во ситуација да избори топ 4, Пиоли не мрда. А топ 4 според мене нема да имаат никаков проблем да изборат.

И уште нешто...

Даун, па и "лесна" работа ако проблем се Леао, Тео и Мањан.

И со лоша сезона, ќе им извадат минимум 200 милиони. Со тие пари може да се бараат алтернативи, дури и да остане нешто за други позиции.

Down братче ПиолИ не го чита форумов, не можеш да го навредиш со пишување нити е смешно нити интересно.
Ко бога те молим брату немој уште еднаш Пиоло да си пишал :icon_lol:

Нормално дека е Пиоли крив за развој на тимот, ама не е само он фактор...

Не е Гвардиола тренер на секој тим у свет али и без разлика на тоа играчите пак се развиваат....ама не сите нели.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom