Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Нека се удрат самите себе подобро
Да му ја дупнеа глата или скршеа ногата раката на предавнико ќе докажеа дека не се толкави пички ама и то не можат гнидите

Тактиката на Пиоли со центршутеви кон Жиру, секогаш чуван од двајца и без неколку фудбалери на Милан во шеснаесетник да добијат некоја втора топка, а притоа нема двајца што асално ќе центрираат.

И тоа го гледаме со месеци.

Не гледам зошто не би ризикувале, од ова полошо и не може многу. ЛЕ ќе избори секој тренер следната сезона.

Единственото добро нешто од двомечов е денешново издание на Малик Тиао. Веднаш штом искочи примивме гол.

Тоа е со Месијас другари.
Без Леао на претходната, оваа беше онака како пичкица цела утакмица.
Без Бенасер практично 3 полувремиња.

Утакмицава ќе беше тотално друга доколку од двете 100% шанси кои ги имавме паднеше еден гол.
Диаз беше срамови денес.
Ефикасноста ни е никаква цела сезона. Мора многу повеќе 100% шанси да се реализираат.

Не ми е толку жал што испаднавме, колку што игравме без душа. Џабе и ултраси и све.
Едноставно е во овие ситуации... губиш 2-0 од прв двомеч... Абе уште од прва минута да гори Сан Сиро има да газиш и да напаѓаш. Идеш all in. Ми е гајле дали ќе изгубиме 5-0 или не. Идеш многу по офанзивно од ова, ако дадеш гол, имаш огромни шанси да ја ставиш во егал.
Ние што праиме? Се пичкаме, го третиравме дуелот како да е лигашко дерби. Класика мајндсет - "чекај си, ќе си дојдат шансите". Не иде тоа така бато. Примарна цел ни беше да не примиме гол. Мислам катастрофа.
Пиоли другарот, до 70та минута не направи ни една измена, освен онаа принудната Калулу што го стави. Играш дерби, гледаш дека не иде, како со глава у ѕид да тераш и не мењаш ништо.
Салемакерс мораше да влезе многу порано наместо идиотон Месијас. Што сакаат нека прават, ама не сакам да го видам од следната година во клубот.

Играме со изолиран напаѓач, со двајца импотентни (Диаз и Месијас).

Без душа, без дух, без борба.
И да, рака на срце, Интер беше подобар противник од нас. Реално.
Мислам имаат подобар ростер од нас, замени имаат пата-пата во квалитет. А ние што имаме ? Де Кетеларе... 30 утакмици 1 асистенција.
Жално е што за ваква шанса ќе чекаме уште долги години. Вака поклопени коцки за до финале тешко пак да имаме.
Но тоа е што е, се надевам дека ова испаѓање ќе им биде школа на релативно младиот тим кој го имаме, и да се надеваме дека ќе го надоградиме костурот кој го имаме и можеби оваа генерација ќе може да освои ЛШ, секако ако се задржи прогресијата.

Искрено никад не би рекол дека ќе отидеме до полуфинале со овој тим, ама ете, се случи. Сепак не поминавме бош екипи за да стигнеме до него, тоа беа скроз респектабилни противници во Тотенхем и Наполи.
Виси ЛШ следна сезона, тоа е она што најмногу прави грижи. Колку и какви финансиски импликации ќе има тоа, не знам.
Ама што знам, веројатно финансиски е тука некаде да играш 1 година полуфинале и 2 години (пример оваа и следната) да испаднеш по групи.

Она што е уште поголем фактор за грижа е што веќе стварно не можеме да се ослониме на Жиру. Фактички, ние мораме 3 позиции да покриеме летово - полушпиц, десно крило и напаѓач. Нека им е со среќа.

Последно уредено:
Ne e stramno da bides eliminiran vo polufinale vo najelitnoto sportsko natprevaruvanje,pa makar taa eliminacija dosla od gradskiot rival.
Stramno,bedno,glupo,nonsalantno,Idiotski e sto ja pustija niz voda cela sezona vo prvenstvoto radi eden glupav dvomec.
Pioli i tie sto go podrzuvaa vo ovaa odluka MORA da snosat odgovonost!

Криво ми е сеа Наполи што ги испаднавмо, каква лоша игра т.е. неигра на двете утакмици катастрофа... шут шанса да нема, топка нема кој да прими, Калабрија почнуе акција, Диаз фати падни... брука цел тим!

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Тактиката на Пиоли со центршутеви кон Жиру, секогаш чуван од двајца и без неколку фудбалери на Милан во шеснаесетник да добијат некоја втора топка, а притоа нема двајца што асално ќе центрираат.

И тоа го гледаме со месеци.

Не гледам зошто не би ризикувале, од ова полошо и не може многу. ЛЕ ќе избори секој тренер следната сезона.

Aj toa so mu e taktika, ke go razberam da mu e Ibra spic, Giroud ne ni ima nekoj touch, edna topka nemoze da smiri

Inter posteno ne deklasiraa, ne ubija bukvalno.

Тоа не му е ни тактика, тоа е немоќ...
Нема организатор на игра, нема креација .. клоцај само напред па снајди се.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Искрено никад не би рекол дека ќе отидеме до полуфинале со овој тим, ама ете, се случи. Сепак не поминавме бош екипи за да стигнеме до него, тоа беа скроз респектабилни противници во Тотенхем и Наполи.
Виси ЛШ следна сезона, тоа е она што најмногу прави грижи.

Знаејќи го (не)квалитетот што го поседуваат, (не)тактиката што ја играат, (не)играчите што ги имаме и ќељавиот на клупа на подолгорочен план подобро ќе беше да испаднеме. Тотенхем се исто мизерни, а со Наполи имавме моментум 2 утакмици и толку. 2 утакмици во ЛШ ,од цела сезона и сите натпреварувања. Наполи го имаше моментумот цело време искористувајќи го со титула, освен со нас во ЛШ. Плус имаат ЛШ следна година. Ние 7ми ќе завршиме поради овој двомеч.

Veruvajte ni 2÷ ne mie krivo sto otpadnavme,kolku sto mie krivo za ova:
Milan - Salernitana 1:1
Utakmica koja doaga 4 dena posle prolazot so Totenhem,vo cela taa euforija gubime 2 boda.
Milan - Empoli 0:0
Povtorno na San Siro. 4 dena pred duelot so Napoli. Gi odmora Leao,Giroud,Diaz. Igra Pobega.
Bologna - Milan 1-1
Izmegu Napoli. Genijot menuva 10 IGRACI. Samo golmanot od prviot tim.
Milan - Cremonese 1-1
Gi odmora Leao,Theo,Giroud,Tonali. Najjakite.
Spezia - Milan 2:0
Famoznata izmena go vadi Theo,go stava Balo Toure. Povtorno go odmara Giroud.

Utakmica koja doaga 4 dena posle prolazot so Totenhem,vo cela taa euforija gubime 2 boda.
Povtorno na San Siro. 4 dena pred duelot so Napoli. Gi odmora Leao,Giroud,Diaz. Igra Pobega.
Bologna - Milan 1-1
Milan - Cremonese 1-1

Не би бил толку сигурен дека немаше да засерат и да не беше полуфиналето.

Не би бил толку сигурен дека немаше да засерат и да не беше полуфиналето.
Tuka imas 11 bodovi izgubeni. Pola od ovie da osvoeja sega ke bese druga prikazna. Ne me zaebavaj so seriozen pristap i maksimalen fokus ke tepavme barem 2 od ovie 5.
3-4 boda ke bide
razlikata so Lazio recimo.
Kolku kjar imavme od seto toa odmaranje i rotiranje vidovme.

Bologna - Milan 1-1
Milan - Cremonese 1-1

Заклучок - тиња клупа.

Значајно подобро изиграа за разлика од првиот меч и одма се гледа дека со Леао се ко друг тим. Многу се форсрираше десната страна и центар шутеви кон Жиру, а Месиас беше очаен.. Леао ко да играше уште повреден и многу ми е криво за шансата на Диаз па и на Леао, бар една да влезеше, мислам дека ќе имаа шанса, бидејќи беа подобри. Интер не беа лоши, ама нивните шанси беа шутеви од ван 16 метри. Малик Тиау беше екстра како и Тонали.. Тео беше на ниво на глума и 100 пати беше поминат од Дамфрис, Калабрија очај исто.. во средина фали креација, не знам што да кажам за Брахим, човекот игра една утакмица добра во 5 и секако дека оваа не беше таа.. иде типот дрибла со главата у земја и паѓа, епа не е тоа тоа, ама на крај ќе го откупат бидејќи за 20м нема нигде да најдат играч на овие цени. Со овој тим идна сезона и подобро Лига Европа да играат од ЛШ, колку и глупо да звучи ова, но ич нека не се брукаат со тимов идна година.. зашто не очекувам да прават некои јаки трансфери летово:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom