Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Milan have given Raiola and Donnarumma an ultimatum regarding his renewal: Renew or sit in the stands for entire next season. [Gazzetta]

Locatelli will remain at Milan next season. He will not go out on loan. [Gazzetta]

Ја прават голема со Донарума,односно со свињата. Така и треба,конкретно и цврсто посебно кога сега тимов е финансиски на здрави нозе и не може да биде уценуван од никого. Се знае кој е Милан,и да не беше овој хаос приреден од старите,уште ќе си бранеше во примавера,а педерчето ќе играше во Емполи сега. Жими се само ради тоа ми е криво што го уништија тимов старците,кој стигна облече дрес на Милан и скраја да е да не се повтори стави капитенска лента. Му рекле да не одолговлекува и дека има максимум еден месец да потпише нов договор,ако не ќе си седи на трибини цела следна сезона па после нека оди кај сака. У за ѕид пизда ви материна...

Само нека ја средат одбраната па кој сака нека брани.

Aside from a top striker, Milan want a young forward as a backup. Contacts with Dembele from Celtic have started. [Sky]
Aside from Dembele, Milan are still considering Giovanni Simeone from Genoa and Patrik Schick from Sampdoria. [Sky]
La Gazzetta dello Sport: Milan could insert midfielder Gian Filippo Felicioli in the deal for Andrea Conti. Felicioli spent last season on loan at Ascoli.[DOUBLEPOST=1495802895][/DOUBLEPOST]Болоња се заинтересирани за Поли и Бертолачи. Фала богу ќе се чисти ѓубрето. Во недела Делофеу нема да игра поради проблеми со ситна мускулна повреда. Окампос или Хонда на негово место ќе играат. Сторари ќе брани, а најверојатно назад ќе играат Запата и Палета за кои може ова ќе е последен натпревар во дресот на Милан.

Ако веќе бараат млад напаѓач како резерва нека го земат Ихеаначо, многу подобра опција од Дембеле е според мене

Raiola: "Nobody has ever said that Donnarumma doesn't want to renew with Milan. I think they want to create a war between me and Milan."
Raiola: "A year in the stands for Gigio? I don't think that Milan executives had said such a thing."
Raiola: "After national duty, Gigio will go on vacation. Then we'll see what happens. We are talking to Milan and are evaluating things."
Raiola also noted that if Donnarumma leaves, it will not be for free after his contract expires next year.

Нормално свињата нема да го пушти на free трансфер. Ќе треба милиони да лапа. Али стварно од управата треба таков ултиматум или ќе продолжи договор или ќе дреме на трибини. Па нека го цица свињата. А Донарума памет у глава кого избрал за агент да му е.

Ако истера да си оди фри ќе биде во подобра позиција да лапа пари. Наместо да ги даваат на Милан, клубовите добар дел од сумата за трансфер ќе може да ја искористат како бонус за агентот и плата за играчот. Така Милан губи највеќе, не прасето.

Ако истера да си оди фри ќе биде во подобра позиција да лапа пари. Наместо да ги даваат на Милан, клубовите добар дел од сумата за трансфер ќе може да ја искористат како бонус за агентот и плата за играчот. Така Милан губи највеќе, не прасето.
Никагоаш нема да земе повеќе на фри трансфер од потенцијален трансфер накај 100 милиони. Знае дебелиот како може да лапне највеќе. Не за џабе изјавува дека нема го пушти на фри да си оди.

Никагоаш нема да земе повеќе на фри трансфер од потенцијален трансфер накај 100 милиони. Знае дебелиот како може да лапне највеќе. Не за џабе изјавува дека нема го пушти на фри да си оди.
Ако се има договорено со Милан да земи процент од нивниот дел како што беше со Погба, инаку нема апсолутно никаква логика.

Преку кур ми е веќе ова со Донарума, ич нека не го молат ни него ни Раиола- туку куферите и Сити. Ако треба да се мољакаме за секој фудбалер вака нигде нема да се стаса. тактизирање и нечкање од љангур од 18 години никој не треба да толерира и никој нема да им замери ако си отиде после оваа вештачка сага измислен за пола милион/милион.
За некој што бара капитенска лента и статус на клубска легенда-многу е лигав. После ова исто како да е веќе отиден.

Se hai il Milan nel cuore non chiami il procuratore se ci tieni davvero allora fai come Hamsik che pur di rimanere ha cambiato agente-Danilo Vitro vo Twitter.
18 god , mu nudat 3.5 mil po sezona uste i si kurci so Milan

Чекај малце... со право го нафураа детево "идниот буфон" , "иден капитен на милан" "легенда", пошо стварно има талент. Несомнено прејако брани.
Ама во модерново време не постои карактер, не постои трпение, само кеш, фама и популарност.
Треба карактер за да станеш легенда. Треба издржливост.
И незнам што му менуваат лично на донарума 1-2 милиони поише од сезона коа секако на 18 години ќе клапа милиони. И ќе биде еден од ретките тазе полнолетни милионери у италија.
Као демек Тоти, Буфон, Малдини, Де Роси,Занети , дел пиеро, костакурта и тн и тн немале боље понуда од тоа што им било нудено у клубот у кој останале цел живот? Секако.
Ама луѓево имаат карактер. Не потпаѓаат под влијание и стварно го сакаат со срце клубот во кој ги оставија нозете. Демек на буфон/дел пиеро им се играше и втора лига... демек на тоти му е многу ќеф што останал да игра со Касети и Тадеи, секако дека не... Е сеа, на ред е донарума. Дете е сеуште, и е во тешка ситуација, пошто не размислува трезвено, сигурно дебелиов му ветува се и сешто.
А маме му ебам, стварно ги копа талентиве свињата, за тоа секоја му чест.

Манчестер Сити ќе го купат голманот на Бенфика за 40 мил.
Било кој агент во ваква ситуација ќе сака да извлече подобар договор за неговиот клиент и да земе процент, а сега па и медиумите со шпекулациите прават што побрзо да го продолжи договорот. Не верувам во она "Или продолжување или една година ќе седиш на клупа."
Нема потреба од никаква омраза кон него. Ќе го продолжи договорот, но дали ќе остане долго зависи и од него и од клубот.

Mонтела денес изјави, ова го има и на официјалниот сајт.

Donnarumma is a great asset to the club and the team: he's not up for sale. I have recently teased him a bit because I feel great affection for him: we all wish he goes on holiday happy nad relaxed, which means we can be more serene as well: I hope he uses his head. The management is working to keep him. He's not a normal player because we want him to become a pillar of our future".

Gattuso: "The only advice I can give Donnarumma is that becoming a club figure is worth more than some millions."

Чекајте бе,Донарума лично нема дадено никаква изјава дека сака да го напушти клубот напротив неговиот body language,понашањето на терен говорат сосем различно. Останатото е све шпекулации на порталиве за да привлечат гледаност,нема теорија управава да му дала таков ултиматум потпиши или клупа. Да бидеме реални колку и да не ни одговара Раиола само си ја врши работата за која е платен и очекувани се ваквите тегнења пошо се работи за еден навистина голем талент. Многу сум сигурен дека на крај Џиџи ќе потпише и ќе остане уште неколку сезони кај нас а за да биде цела кариера многу ќе зависи од амбициите на клубот.
Сакам да остане не дека е незаменлив,да ја средиме одбраната за голман мање више и Сторари би завршил работа али малиов ги има сите предизпозиции да биде новата икона на клубот.

У случај да не потпише, ја сум да се продаде никако курчење и да седи на трибина цела година. Освен што нема да иде на свеЦко догодина нема никакава сатисфакција у тоа.

Ако стварно нудај Јунајтед и Сити по 60 милиона, зашто таква сума да се изгуби ради курчење.
Продај го, иди у Германија земи го Лено за 15-20 милиона, и уште еден бомбона играч за остатокот.

Хонда ќе биде капитен со Каљари, жал ми малце за жутото имав големи надежи у него и еден од поомилените играчи ми бил, ама јебига, исто ко Бака у лошо време се погодија у тимов.

Fassone: "We are willing to make any sacrifice for him [Donnarumma]. If the answer is not positive we will implement plan B."

Најбитната реченица од интервјуто на Фасоне денес, топката е префрлена кај Донарума и тоа е тоа.

Нема да има никаква замерка према клубот ако не продолжат.

Кој курац му е на Бака. 4 промаршен пенал сезонава. Нека се изгуби што побрзо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom