Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Како пиченца играат, освен нејолку полушанси ништо. Со факинг Карпи. Нека изгубат пизди пиздосани

Иначе, Боатенг и со 10% физичка подготвеност е подобар од Черчи. Чисто за илустрација. Но пак, не е он тоа што му треба на Милан.
Очекувам 0-1 во стилот на Интер.
И тоа свиркање му беше малце, да му ебам манекенот глуп никаков неспособен.

15 Коло и сеуште лошо играме,ништо не е сменето,тапа се.
Со било која формација да играме пак ке имаме лоша игра.

Oвој Нианг колку е само типичен црнец без мозок, а и капитенот наш од тпка се сопнуа...Добар натпревар вака нека продолжат.

Нијанг една добра изигра и сега се замислува дека е Меси.ке мора да го истрпиме и него и Черчи па и Хонда уште неколку кола се додека не се вратат Балотели и Менез,па и Принц Боатенг звучи многу подобро отколку овие полноглавци.

Oвој Нианг колку е само типичен црнец без мозок, а и капитенот наш од тпка се сопнуа...Добар натпревар вака нека продолжат.
Нианг искрено од коа се врати од повреда најдобар играч ни е.... Бака дан напрае нешто посебно?

Инаку ај што смо дупе дупе смо, ама имаше и пенал коа шутна Куцо... незнам кој беше го гушнал Адриано за дома го земе, знаат таке доста пута да свирнат пенал, ама вечерва ја немавмо таа среќа...

бтњ Абате играше?? У една акција не учествуеше до крај... може ни нафрлање нема ниедно

Нианг искрено од коа се врати од повреда најдобар играч ни е.... Бака дан напрае нешто посебно?

Инаку ај што смо дупе дупе смо, ама имаше и пенал коа шутна Куцо... незнам кој беше го гушнал Адриано за дома го земе, знаат таке доста пута да свирнат пенал, ама вечерва ја немавмо таа среќа...

бтњ Абате играше?? У една акција не учествуеше до крај... може ни нафрлање нема ниедно
Не заебавај го иаме Бонавентура кој знае да шутне слободен и да погоди , овој црнецов го имитира балотели и 200 метри над гол ја шутира... А и колку топки само изгуби од што е умислен дека знае да дрибла нешто посебно...

Во пракса полесно е да ги победиш потешките натпревари како Лацио и Сампдорија, отколку босите Карпи на чело со Бориело. A колку е очајна клупата покажува тоа што имаше само една измена.

Иначе можно е да се врати Ел Шарави.

Фалеше Антонели, барем според мене, доста добра соработуваат со Џек.

Бертолачи кога се враќа ?

Годинава со ваква игра премија ќе ни биде и Европа Лига... Кога неможеш да го победиш Карпи нема шо да бараш топ три пласман

Значи не ми се верува колку само немаат интелигенција играчиве да се снајдат у мал простор. Немаат идеја.

По провидни играчи од овие нашиве нема на белиов свет. Дали е до недостаток на квалитет или до недостаток на мозок, незнам.

Нианг реално најмногу трчаше заедно со Бонавентура. Сеа дали сака да биде центар пажња и дали сака да даде гол за да стекне фама и да заврши како Балотели, незнам. Но битно се гледаше дека има желба човекот и за разлика од останатите денеска се трудеше (заедно со Бонавентура), за жал без ефект.Бака беше цело време со грб завртен кон противнички гол што е одраз на инвентивноста и креативните способности на нашиве везњаци.

Друга работа, посветеност 0 братче. Катастрофа. Онака лабаво си трчкаат. Мора да научат БРЗИ НАПАДИ да прават, како знаат и умеат. Играат премногу споро, а се провидни, и автоматски се неефикасни.

Galliani: 'Milan squad already strong':facepalm:

Adriano Galliani warned Milan fans not to expect January reinforcements other than Kevin-Prince Boateng.
“It’s easy to buy players, but more difficult to sell.
“I don’t want to create any illusions. I am convinced Milan have an important team and with this 4-4-2 system we should also see some return to the line-up, above all Nigel De Jong.”

Малдини е во право.Се додека келавиве се живи,Милан нема да има никаков напредок.

P.S. Мислам дека е во право за Де Јонг,би имало простор за него во 4-4-2.

Тимов нема душа и нема теорија оваа сезона да се бараат и очекуваат резултати само затоа што се вложени 90 милиони евра а 4 сезони уназад тимот е граден со free agents и ништо поеќе.

Едноставно е и не моеш да очекуваш од Черчи и Куцка кои скоро и да не вредат на трансфер маркетот да котираш високо на табелата.

Секој трансфер период по 2-3 квалитетни играчи и можеби за сезона-две ќе заличиме на нешто а дотоаш ќе си мизеруваме.

Малдини кажа два-три збора за Галијани пред некој ден али никој не го рецка него.

Capello: "Milan have a hesistant team. They are running, looking for a way, but have not yet found it."
Capello: "The team doesn't have a great quality, you can see that in their games."
Capello: "They cannot impose their game that the coach sets in training because in training there is less tension & players are free to try"

Maldini: "I don't like the two-CEOs situation at all."
Maldini: "Over the last few years Leonardo, Seedorf, Allegri and even Barbara Berlusconi called me to bring me back to Milan."
Maldini: "But I told them all the same thing; I'd like to to be involved but at the same time I want to do things the way I think ." (1/2)
Maldini: "But this could've certainly created some problems for them." (2/2).
Maldini: "I haven't spoken with president Berlusconi since my last Milan game, and he is the one who takes decisions so...."

Maldini: "If Milan want to return great again then more clarity is needed, it takes ideas and investments."
Maldini: "Galliani is great in leadership, but he probably lacks a bit in the footballing matters."
Maldini: "When it comes to deciding and evaluating who should be signed, Galliani should be supported with another man."

Брутално искрени!

Не можам да ја сфатам таа одбивност на Галијани во однос на Малдини, суета ли е што ли е не знам, ама за позицијата на Браида, главен скаут/советник Малдини е измислен. Како успева на цел притосок да си го истера неговото по ов прашање е уметност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom