Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Не е кизнит што, научени сте да го величите Галијани.. Солиден трансвер што секој еден тим може да го оствари.. Пример Интер со Гуарин (8м мислам), Јуве со Видал итн..

Зарем Галијани не заслужи да го величиме ?
Реално човеков со едвај 5м по летен трансфер период прави чуда.Почна да измислува некои нови шеми со плаќања на рати само за да го одржи тимот на нозе и тоа му успева.Да беше некој друг на неговото место и да му се дадеа овие пари сега ќе се спремавме за почетокот на Серија Б.

Зарем Галијани не заслужи да го величиме ?
Реално човеков со едвај 5м по летен трансфер период прави чуда.Почна да измислува некои нови шеми со плаќања на рати само за да го одржи тимот на нозе и тоа му успева.Да беше некој друг на неговото место и да му се дадеа овие пари сега ќе се спремавме за почетокот на Серија Б.

Сепак за Милан се работи...ако веке не ги бидува (финансиски,а според форбс Берлускони има 6-7 милиарди-не знам дали за на гроб ги чува )има долга листа на купувачи који верувам дека нема со 5 М за трансфери да се обрукат..едноставно не можам да сфатам кој им е филмот !!!!

Сепак за Милан се работи...ако веке не ги бидува (финансиски,а според форбс Берлускони има 6-7 милиарди-не знам дали за на гроб ги чува )има долга листа на купувачи који верувам дека нема со 5 М за трансфери да се обрукат..едноставно не можам да сфатам кој им е филмот !!!!

Берлускони после завршувањето на секоја сезона дава некои 70м од џеб за да ги покрие загубите на тимот.Ова според мене е една од главните причини што не се инвестира ич во трансфери.Има години кога ќе купи играчи како што беше со Ибра и Робињо и тој таа година од негов џеб дава над 100м евра,а сите го критикуваат како малце потрошил и забораваат на оние пари што ги дава за загубите на тимот.Сега ти пресметај колку пари фрла он за да ги покрие загубите на тимот ако се знае дека секоја година дава по некои 60-70м евра.Има и години кога дел од парите успева да ги врати со трансфери како што беа Шева,Кака и Силва но очигледно и тоа е премалку за да дојде до плус од Милан и за да има пари кои ќе ги вложи во трансфери.Точно е дека според некои проценки Берлу тежи на 6-7 миљарди но ако почне со поголеми вложувања во тимот значи дека ќе се донесат и играчи што бараат поголема плата,а данокот за платите на играчите во Италија е изгор па затоа после неколку години ако не планира да банкнотира ќе ги продаде истите тие играчи за далеку помала сум и пак ќе биде во длабок минус но и без играчи.За инвеститори во Италија малку е потешко да се најде,а да беше толку лесно како што сите очекувате сигурно е дека Арапите ќе беа навлезени и во Калчото.

Едно треба да знаеме...какви било статистики да има по нет и разни срања.. Берлускони има пари ! Ама не дава.. лани се дешаваше истото..немаат пари и оп Робињо 18м... само еден пример , да не мислите дека Берлускони сака да троши а нема...пун е ко брод.. Не влагајте у заблуда дека немаме пари..

Едно треба да знаеме...какви било статистики да има по нет и разни срања.. Берлускони има пари ! Ама не дава.. лани се дешаваше истото..немаат пари и оп Робињо 18м... само еден пример , да не мислите дека Берлускони сака да троши а нема...пун е ко брод.. Не влагајте у заблуда дека немаме пари..
Берло не троши за милан пошо Finevest (фирмата која се води како сопственик на милан) Плати казна од 500 милиони евра што не е мала сума дури и за берло..така да затоа неможе да троши толку многу за Милан во последно време...

^ Доволно сум информиран за таа казна...ама немој да се лажеш дека нема 30-40 м да му даде на Галиани да склопи супер тим...

jamey jasta

Џеко не можемо да го земемо, пошто со Запата го попунивмо и второто нон-еу место за оваа година....
Значи Џеко, Коларов, Тевез, Дамиао, Сандро, Нколоу забрајте ги (незнам дал заборавив уште некој за кој сме заинтересирани а нема ЕУ пасош) ...

Иначе прочитав негде дека Запата можел да игра и на позицијата лев бек, не толку офанзивен али игра, нешто као Кришито...

нели двајца може нон-еу?Запата и Габриел се сега за сега а највероватно голманов ќе оди на позајмица некаде бар како шо прочитав некаде..

Ова баш пред некој ден ми го кажа еден другар што живи у Италија, моментално е дојден кј нас. Праевмо моабет он е за Јуве, и ми вика... што мислиш Берлускони нема паре па затоа продава? Има, ама за година-две пак ќе се кандидира за премиер и пак ќе донесе некој ка Ибра и Робињо...

Ова баш пред некој ден ми го кажа еден другар што живи у Италија, моментално е дојден кј нас. Праевмо моабет он е за Јуве, и ми вика... што мислиш Берлускони нема паре па затоа продава? Има, ама за година-две пак ќе се кандидира за премиер и пак ќе донесе некој ка Ибра и Робињо...

Prijatelot da ne e dopisnik za sky.mk od italija pa takvi informacii da vadi :D

Точно е дека Берлу има пари но наместо за трансфери да извади пари он вади пари за да го покрие минусот на тимот.Сега со намалувањето на платите тој минус би требало да се намали или па ич да го нема,а платите што беа од пред 3-4 години се 2 или 3 пати поголеми од денешниве.Значи направена е една страшна корекција во тој поглед и да се надеваме дека наредното лето ќе го почувствуваме тоа намалување со тоа што ќе се донесат квалитетни играчи.

нели двајца може нон-еу?Запата и Габриел се сега за сега а највероватно голманов ќе оди на позајмица некаде бар како шо прочитав некаде..

Нема врска, правилото е дека не смеат да се купат во еден преоден рок повеќе од два играчи со нон-ЕУ пасош...

И да замине на позајмица исто ни се фаќа...

Ти си типично кењало ( ванаби саркастично) кому не се свиѓа ништо и кому Бранко е крив. :) Мислев општо на целиов трансфер пазар, не само на играчите од Виљареал, али ај, нека ти биде, просечен е Запата, Бенатија е класа за него иако не знам на која основа.(y) И онака реков еднаш.. со тебе нема дискусија.

Јас, како и за сите досега, ќе речам - ќе видиме, нема да зборам пред време, па после да лижам каде што сум плукал као пола фан-клуб.
друже, не сум кењало и не очекувам не знам какви трансфери.
а и не сум баш задоволен со купувањето на запата.

а и со тебе дискусијата е - ќе видиме, не праам муабет пред време, не очекувам ништо. верувам во галијани, берлускони и милан! епа друже тоа не е дискусија.

и да, не прави чуда галијани, прави чуда марота. цел удинезе го искупи на позајмици, рати и тн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom