Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Потполно истово се однесува и за спротивниот табор од фан базата, каде што оцрнуваат легенда на клубот кој 12 години играл тука и не вадел од тешки срања и му го плукаат белегот што го оставил. Така да chill, за танго се потребни двајца.
Да бидам искрен не се сеќавам некој да го оцрнувал, плукал по Де Геа и да го навредувал со секакви расистички и погрдни имиња откако замина од клубот.
Еве ако има такви, цитирај ги.
Знам на што целиш те разбирам и така е секогаш кога има спротивставени мислења.
На крај краева никој не бара тука сите да го сакаат Онана или пак да не го критикуваат, впрочем го критикувавме и ние за грешките. Ама се оди во крајности од другата страна и се пробува да му се припише вина за секој примен гол сезонава. Што нема смисла.

Да бидам искрен не се сеќавам некој да го оцрнувал, плукал по Де Геа и да го навредувал со секакви расистички и погрдни имиња откако замина од клубот.
Еве ако има такви, цитирај ги.
Знам на што целиш те разбирам и така е секогаш кога има спротивставени мислења.
На крај краева никој не бара тука сите да го сакаат Онана или пак да не го критикуваат, впрочем го критикувавме и ние за грешките. Ама се оди во крајности од другата страна и се пробува да му се припише вина за секој примен гол сезонава. Што нема смисла.
За расизмот не можам да ти забележам дека го имало кон Де Геа на форумов, али на твитер па и овде имаше славје од некои членови кога си одеше Де геа, мислиш банкет му прават на некој. Клубска легенда не заслужува таков третман.
Назад за расизмот, ако кажам за Онана на пример црнец глуп, што има расистичко тука? Дали е црнец - Да црнец е, дали го нарекувам глуп поради некоја негова глупава постапка во моментот - Да. Каков му е интелектуалниот капацитет надвор од теренот, не ме интересира.
Не можам да го бранам или напаѓам секое мислење на темава упатено кон Онана, можам само моите. Кој ме читаше изминатите страни го знае мојот став.

Потполно истово се однесува и за спротивниот табор од фан базата, каде што оцрнуваат легенда на клубот кој 12 години играл тука и не вадел од тешки срања и му го плукаат белегот што го оставил. Така да chill, за танго се потребни двајца.

Проблемот е што тука не можат да разликуваат конструктивен критицизам со плукање. Ако кажеш дека некој играч можел подобро, и бил во слаба форма, автоматиски ти лепат етикета дека си плукач, и дека играчот е дежурен кривец.

За расизмот не можам да ти забележам дека го имало кон Де Геа на форумов, али на твитер па и овде имаше славје од некои членови кога си одеше Де геа, мислиш банкет му прават на некој. Клубска легенда не заслужува таков третман.
Назад за расизмот, ако кажам за Онана на пример црнец глуп, што има расистичко тука? Дали е црнец - Да црнец е, дали го нарекувам глуп поради некоја негова глупава постапка во моментот - Да. Каков му е интелектуалниот капацитет надвор од теренот, не ме интересира.
Не можам да го бранам или напаѓам секое мислење на темава упатено кон Онана, можам само моите. Кој ме читаше изминатите страни го знае мојот став.
Многу клубски легенди завршиле на ист начин. Кин, Видиќ, Рио, Руни, Евра итн.
Не знам што толку посебно ве заболе заминувањето на Де Геа во однос на другиве, иако освоиле ×10 повеќе трофеи од него, а некои од нив дури и беа неколку пати помалку платени од него.
Ама секој со своите убедувања.
Се направи драма од епски размери оти не му продолжија договор едноставно замислете... А некои го користат тоа како причина да посакуваат Онана да флопне од самиот старт, наместо да го поддржат едно од најновите засилувања на омилениот клуб.
Се трудам да замислам како им се одвива пратењето на еден меч да речеме?
Во еден момент навива Расмус да постигне гол, а веќе во наредниот едвај чека да киксне Онана(?) за да испадне дека бил во право дека е полош голман од Де Геа? ...незамисливо барем за мене.

А што се однесува на навредите и погрдните имиња, викајте го како сакате ваша работа е тоа. Не ми е брат да го бранам јас или толку да ми смета.
Ама кога се претерува, толку многу се спушта нивото на дискусија на темава што едноставно ти ствара одбивност за дискусија. Тоа говори многу за сите нас тука иако не се знаеме. Јас еднаш прекинав на подолг период да ја читам темава баш ради тие причини.
Се надевам нема пак истите тие членови, кои за жал сеуште гравитираат кон ниско ниво на дискусија да ми ја одмилат кајгана.

Последно уредено:

Во пвата година од првите 10 утакмици колку имаме поени освоено?

Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Да, ама џабе, кога не освоивме ништо и испаднавме во групна фаза на ЛШ.

Како сакате вртете ја имавме квалитетен голман, со сомнителен состав на играчи што треба да се квалитетни и светска класа. :)

Поприоритетни позиции беа другите, еве гледате сеа што ни се случува, ексик ајде можи че се опрај голмано сеа оти ако ни западни, ни пците со маст не не јадат.

Како сакате вртете ја имавме квалитетен голман, со сомнителен состав на играчи што треба да се квалитетни и светска класа. :)

Поприоритетни позиции беа другите, еве гледате сеа што ни се случува, ексик ајде можи че се опрај голмано сеа оти ако ни западни, ни пците со маст не не јадат.

Имавме... пред 5 години. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom