Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Заха, Кагава...треба да им се реши статусот на тие играчи...Чичарито. Може да ја сонува минутажата од првите две сезони.
Штом Κагава не беше пуштен да игρа синоќа место Ρуни κој игρаше лошо,тешκо деκа ќе го гледаме Шинџи да игρа позади шпицот.

него шо приметив кај Аднан а ми се допадна (y) по првиот гол, не отиде да слави туку одма отиде да ја собере топката и да ја врати на центар. Споредете со Агуеро против Ливерпул лани кога израмни по грешката на Реина кога славеше како да освоил светско а им требаше победа да не отидат на - 12 :pos:

такви never say die работи се учат уште во школата.

Алал нека му е Јанужај за двата гола вчера и победата што (да не речам сам) ја донесе. Како што 90% од тука се сеќаваат и никогаш нема да го заборават дебито на Руни во првиот тим, така и ова деби на овој млад дечко ќе остане запаметено.
Да се изнагледаме на уште многу вакви моменти сезонава, а и во подалечна иднина ..
Adnan-Januzaj-celebrate.jpg

Катастрофа ипол и хорор реакции ќе имаше од сите страни ако не дај Боже врзеа 3 порази по ред. Победата сама по себе си е слатка и ќе внесе малце мир и во соблекувалната и кај медиумите, ама не треба тоа да залажува - формата и играта уште се на непрепознатливо ниско ниво. Ги гледав Арсенал и Пул против Сандерленд, кои покрај победите имаа и доста убедлива и доминантна игра. Вчера УТД му препушти на истиот тој Сандерленд цело полу-време, кое за среќа заврши со минимална штета (огромно браво за одбраната на ДДГ при ударот на жабарот) и затоа имаше простор за кам-бек. Такви ствари се недозволиви за шампионски тим кој игра против екипа која после месец ипол е во најлоша форма од сите во лигата и има само 1 освоен бод.
Добро е тоа што Мојс КОНЕЧНО увиде дека на Рио му треба ладење и го сврсти Џонс со Видич. Ама па вториот сега (кој треба да биде столбот) прави 2 исти грешки на 2 меча по ред по кои тимот прима голови. Си треба работа ..

Голот на Морисон :cuc: да имаше малце повеќе акал во главата ќе стартуваше можеби и ќе стартуваше вчера заедно со Аднан.

Голот на Морисон :cuc: да имаше малце повеќе акал во главата ќе стартуваше можеби и ќе стартуваше вчера заедно со Аднан.
Нека си продолжи он така Ферги сигурно стаил клаузула при продажбата, не за џабе го продаде кај другар му Алардајс...Колку и да не се професионални Англичаниве, сепак супер е да имаме Англичани во тимот и во иднина Баркли па и Шо би сакал да дојдат заедно со Морисон, нормално ако продолжат да напредуваат..

Морисон беше еден од најдобрите играчи од неговата генерација, не замина од Манчестер заради недостаток на квалитет или талент, туку заради неговото проблематично однесување, така да не верувам дека некогаш би се вратил во Јунајтед. Да се фокусираме на Пауел,Јанузај,Лингард,Заха,Кин брадрс, имаме светла иднина, Морисон е според мене минато, дај боже да грешам :)

Не бев во можност да пишам претходно. Стварно ги повлекувам сите мои зборови упатени кон префорсирањето на Јанузај (ми ја затна муцката и ми донесе убава пара). Детето на 18 години имаше јај*а во второ полувреме да прави повлекувања од средина кон напад додека другите секоја топка ја враќаа назад. Очекувам да си го лапне местото и да биде новиот Гигс во наредниот период. Од друга страна разочаран сум од Вида кој одигра лош меч и воопшто од тоа што го понуди Рио во изминатиов период не сум импресиониран од овие двајца играчи кои во своите нозе имаат огромно искуство. Баш против Ливерпул Смолинг и Еванс ги ставија Суарез и Стариџ во џеб, а нашиве познати “кули близначки“ играат доста лошо во дефанзива. Се надевам дека по оваа победа играчите ќе добијат мотив плус за да се вратиме по нашите патеки. 6 поени ни бегаат тимовите од врвот што е мала бројка, но мора да се работи да до Декември-Јануари да се вратат работите по старо.

Морисон уште се дружи со младинциве на Јунајтед. Повеќето беа на одмор заедно во Дубаи: Морисон, Велбз, Ларнел, Лингард...

Да да уште се дружи со голем дел од нив, лани одел на утакмиците кога играле резервите во Лондон нормално пред да замине на позајмица...инаку баш сега нешто барав и изгледа сме немале buy back опција за жал, но најверојатно договорено е да имаме прва опција при евентуален трансфер на Равел...

Ilumious да не мрсам муда за бубрези,али ако ти теквит пред 2-3 месеци за мојот муабет со татко ми и неговиот "талент" за откривање млади играчи,излезе на виделина

Јас дечки,сум се радвел на голојте од Аднан ко Бензема во финале ЛШ да ѓи дал.Одамна,одамна неам видено играч ко него.Колку шо е талентиран,5 пати појке е дрзок,зрел.Во очите му се познават дека е самоуверен.Да не претервам,погледот негов вчера,ме подсети на Роналдо...гладен за предизвици и успеси.Левак е ,брз е,чиниш лепак имат на нога,шут.. Манчестер е институција која шо мислам дека немат да дозволит штампата и новинарите да го расипет.Ако успејт во то,само небото му е граница :)

Ilumious да не мрсам муда за бубрези,али ако ти теквит пред 2-3 месеци за мојот муабет со татко ми и неговиот "талент" за откривање млади играчи,излезе на виделина

Јас дечки,сум се радвел на голојте од Аднан ко Бензема во финале ЛШ да ѓи дал.Одамна,одамна неам видено играч ко него.Колку шо е талентиран,5 пати појке е дрзок,зрел.Во очите му се познават дека е самоуверен.Да не претервам,погледот негов вчера,ме подсети на Роналдо...гладен за предизвици и успеси.Левак е ,брз е,чиниш лепак имат на нога,шут.. Манчестер е институција која шо мислам дека немат да дозволит штампата и новинарите да го расипет.Ако успејт во то,само небото му е граница :)
штом видов дека си пишал сеа одма ми текна на муабетот, и за Берба имаше кажано татко ти така и за уште двајца, нели?:)

Дечкото си пиша дека татко му го забележал Јанузај уште на подготвителните мечеви што ги игравме на турнејата...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom