Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

мене едно не ми е јасно, нани да имаше пресадено рбет до сега ќе се оправеше и ќе се вратеше на терен .. потпиша 5 годишен договор оваа година еден натпревар не изигра !!!!

Не сме ние лоши, има и полоши фанови. :icon_lol:
10155317_692373214153754_1852507183_n.jpg

Погледот на Фил Невил ми кажува нешто друго, во стилот "Ако ти станам има ќофте да те напрам".

:icon_mrgr:

Абе ајде,
Да кажеш дека сакаш да дојдеш на ниво на сити после онакво дерби.
Не бркање, прво му треба добро ебење зошто не уби од ебење во мозок цела сезона.
Овој е резил за Манчестер, секоја чест како успеа да посере се.
Да кажеш дека моментално Сити се макар едно ниво на Јунајтед, не е срамота. Тоа е факт. И во истиот момент ако кажеш дека имаш визија и план во рамките на твојот временски договор од 6 год. се стремиш да бидеш подобар од тоа што си во моментот, (а Мојс 100 пати има изјавено дека неговата цел е да биде најдобар) а за да бидеш подобар мора да го достигниш и моменталното ниво на Сити, јас не гледам што има тука контрадикторно.

По се изгледа, голем дел од фановите ширум светот, не разбираат што Мојс сега и Фергусон кога се опрости со сите кажуваат.

Ја сепак си мислам дека по автограм тргнал човекот. :rolleyes:

@dokogabevaka, дали мислиш дека со овој фонд на играчи и повреди Фергусон ке можеше да се натпреварува со Челси и Сити за титулата?
Не.
Делумно се слагам со муабетот за составот, и за играчите. Не навлегов во тоа воопшто.

Целта ми беше да потенцирам која е филозофијата на Мојс до сега, и начинот на којшто тој се носи со притисокот за сега.

Еден професор на факс цел семестар на секое предавање ни кажуваше една иста реченица: "Цел живот биди на низок старт, за кога ќе ти се укаже шанса, прво да ја познаеш па после одма да ја зграбиш."
Мојс ми делува дека не е на низок старт, туку е со паролата битно е да се учествува.

Навикнат сум да го гледам клубов да гризе до самиот крај.
Не ме боли што нема да освајаме трофеи. Ме боли што ќе бидеме пички се додека Мојс го води клубов. Јас го иам тоа мислење. Догодина ќе видиме дали сум во право.

Aбе ајде, океј е прокоцканата сезона. Требаше да биде и за очекување. И ништо не смееме да го сфаќаме како наговестување дека истиот Јунајтед ќе го гледаме и следната година. Тоа секако дека нема да се случи!

Така е, боли ова. И криво ни е што можеше барем по машки да се изигра (не велам да се атакува на првите места) туку онака кога веќе ни се случуваат вакви понижувања да речам, нека не изгледаме толку пи*ки во нив.

Ама јебига тоа е. Секако дека ќе гледаме нешто сосема различно во двомечот со Баерн. И секако дека следната сезона ќе биде различна.
Така да, едвај чекаме. И исто така едвај чекаме Мојс да почне да си игра курташак со пресовите, пошто реномето на клубот му го дозволува тоа.

Ми текна наједноставно решение за проблемите на Манчестер.

Трампа, Мојс-Мартинез.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom