Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

• Креатор на темата Креатор на темата Hellz Guardian
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Bayern се надеваат на помош од Robben кој е донекаде опоравен од повредата, но и Manchester се надеваат на помошта од нивниот напаѓач Rooney кој на тренингот во вторникот ги изненади сите кога пристигнал возејќи ја својата кола, тој изјавил дека може да вози кола и дека не чувствува болка, па ги подгреа надежите за настап на натпреварот.

имам некое големо претчуство дека Руни вечер ќе го видиме на теренот. :)))

а во врска со парк и тие што мислат дека не вреди... ќе кажам само неколку збора за него.... он е злато вреден играч ! не е некој класичен дриблер како нани меси или не знам кој, ама тоа колку работи на теренот за да создаде шанса за соиграчите е за РЕСПЕКТ !!!

Нема шанси да го видиме, не е глупав Ферги да го ризикува Руни, да му ја влоши повредата па да треба да паузира после со месеци :wink:

За вечер, мислам оти 1 гол ќе га реше утакмицата. Б.Минхен ќе дојде да се бране, не верувам оти они ќе нападнат од почетоко, да дадат 1 гол и да си га завршат работта, мада шо они најубаво га имат осетено горчината на пресвртот. Да, ќе се бранат, ќе чекат да им се отвора простор за контри и ќе бидат ного опасни од тај сегмент, Робен и Рибери ако фатат топка на контра, можат сами да кренат и да завршат акција, за тва нашта одбрана мора да биде максимално подготвена и концентрирана, а верувам оти така ќе биде. Од друга страна нашта тактика шо ќе биде? Одбраната не ме плаше, ме плаше нападо шо го немаме. Нани и Валенсија по крилните позиции ќе мора ного да работат, ќе се чекат индивидуални потези од них, да се ослободат, да центрират, Нани да пукне некоо од 30м (как шо знаа да пука) или од средината Флеч, Парк, Гигс (или кои ке играат) да сврзат 3-4 паса да им флезат у 16 и да постигнат гол од една тимска акција. Сакам да дадеме 1 гол и малко да се повлечеме, да не напаѓаме, да држеме топка на средина и само да чекаме некој кикс за евентуален втор гол и добро да се држеме у одбрана. Незнам, имам некоо чувство оти ако на таква утакмица водеме 1-0 цело време е подобро отколко да постигнеме гол за 2-0. Со 1-0 они ќе се надеват и на случаен гол, макар и у 92мин. па да не кикнат, а со 2-0 они веќе мора да дадат гол и агресивно ќе напаѓат. Нека ви текне само на ревашо со Сити у купо. Со 1-0 имааме игра и целосна контрола, дадееме им уште еден гол и тие се запалија, дадеа ни гол и ќе га влечееме утакмицата уште полвин саат ако не беше Руни. :) И ме радува шо играа Робен (ваљда на местото на Алтинтоп), ќе се бранат, а Робен не верувам оти ќе играа добро у одбрана, он ќе биде опасен у нападо, посебно преку контрите. А тај Алтинтоп некни беше еден од најдобрите, колко се враќаше у одбрана, колко покриваше, за тва од таа страна мислам оти ќе бидат послаби. И тва Прањич, и он некни ного истрча у средиинта (у стил на Парк) па и тука не верувам оти Швајн... ќе изиграа толко добро. Само од контрите да се чуваме, од нивните напади. Со еден гол може да се надеваме до крајо (макар и за нас случаен), а ако они дадат први гол (недај Боже) е тогај ќе има отворена игра и дожд од голове, или ќе се крстеме на Оле да слегне од некаде и да ги реше. Поздрав. :)

Bayern се надеваат на помош од Robben кој е донекаде опоравен од повредата, но и Manchester се надеваат на помошта од нивниот напаѓач Rooney кој на тренингот во вторникот ги изненади сите кога пристигнал возејќи ја својата кола, тој изјавил дека може да вози кола и дека не чувствува болка, па ги подгреа надежите за настап на натпреварот.

имам некое големо претчуство дека Руни вечер ќе го видиме на теренот. :)))

а во врска со парк и тие што мислат дека не вреди... ќе кажам само неколку збора за него.... он е злато вреден играч ! не е некој класичен дриблер како нани меси или не знам кој, ама тоа колку работи на теренот за да создаде шанса за соиграчите е за РЕСПЕКТ !!!

:pos2::pos2: Не сум знаел дека доколку можеш да возиш кола ќе може и фудбал да играч :toe:

Све мислам дека Нани ќе биде човекот!
Иначе со среќа вечер,сакам да ги поминете швабиве и да има барем еден претставник на ПЛ во Лигата на Шампионите.
Искрено,ако поминете,само вие би можеле да ја допрете Барселона,другите тешко.

Вечерва ќе биде премногу тешко. Најќејфски ќе биде победа од 1:0 со гол во судиското продолжение,е дури тогаш ќе има да умрат од мака Баварците.:icon_lol:

Не знам,некако не сум баш оптимист,скоро секогаш сум бил,но за овој натпрвар,не. И не дека нема да игра Руни,туку дека играме против германци,а и добар тим имаат Баерн. Се надевам дека ќе преработи Бербата оти нема да ја бива работата,ќе треба да чекаме гол од далечина на некој од средниот ред,или по прекин,а сите знаеме како ни одат прикините,посебно корнерите оваа сезона. Во второ ако треба да даваме голови Ферги обавезно ќе го пушти Македа,кој или ќе се изгуби тотално,или ќе го реши мечот.

А ова со Руни..искрено ми даде надеж дека ќе биде на клупата и ако е потребен ќе влезе во последните 15-20 минути. Како и да е GLory GLory Man United! (L буквата намерно ја пишав поголема,оти на некои од навивачите на Челзи не им се гледа добро излеа:smir:)

Одиме на победа и со тоа да се пласираме во четвртото 1/2 финале во низа и да ја одбраниме честа на Англија,бидејќи моментално само ние сме учесници во ЛШ од Англиските екипи.

:manutd:

:pos2::pos2: Не сум знаел дека доколку можеш да возиш кола ќе може и фудбал да играч :toe:

и ја не знам така прочитав на еден сајт :pos2: ама ако се знае дека ногата му беше во гипс и дека едвај се движеше и тоа е добар почеток :smir:

Јас вечер очекувам Манчестер да докаже колку е стварно јак сакам да биде нешто слично на Рома 2007.Очекувам Керик да покаже дека го бива и Флеч,Валенсија и Нани да бидат доста добри сепак типувам на гол на Керик од далечина со неговиот разорен шут.А Баерн како што има јак голман.

Незнам зошто свите очекувате минимален резултат 1-0 пример, мене па ми изгледа дека ќе се распукаат гадно вечерва и све нешто ми вика дека ќе излезе 5+ натпреваров! Друго, мислам дека доволно ќе биде Валенсија да биде расположен за да тепаме вечерва

Referee: Nicola Rizzoli. Assistant 1: Cristiano Copelli. Assistant 2: Luca Maggiani. 4th Official: Paolo Tagliavento

Ова е судиската 4ка за вечер ..

Вечерва ќе биде премногу тешко. Најќејфски ќе биде победа од 1:0 со гол во судиското продолжение,е дури тогаш ќе има да умрат од мака Баварците.:icon_lol:

Не знам,некако не сум баш оптимист,скоро секогаш сум бил,но за овој натпрвар,не. И не дека нема да игра Руни,туку дека играме против германци,а и добар тим имаат Баерн. Се надевам дека ќе преработи Бербата оти нема да ја бива работата,ќе треба да чекаме гол од далечина на некој од средниот ред,или по прекин,а сите знаеме како ни одат прикините,посебно корнерите оваа сезона. Во второ ако треба да даваме голови Ферги обавезно ќе го пушти Македа,кој или ќе се изгуби тотално,или ќе го реши мечот.

А ова со Руни..искрено ми даде надеж дека ќе биде на клупата и ако е потребен ќе влезе во последните 15-20 минути. Како и да е GLory GLory Man United! (L буквата намерно ја пишав поголема,оти на некои од навивачите на Челзи не им се гледа добро излеа:smir:)

Одиме на победа и со тоа да се пласираме во четвртото 1/2 финале во низа и да ја одбраниме честа на Англија,бидејќи моментално само ние сме учесници во ЛШ од Англиските екипи.

:manutd:
богами искрено ти кажувам ќе пукнам од мака ако испадне така,со гол во судиско продолжение,нема да ми биде мака ако Манчестер го надигра Баерн во текот на мечот и си обезбеди победа за пласман во 1/2 финале од колку во судиско продолжение..највеќе ги мразам тие голови и кога Баерн ги давал во судиско продолжение...

Еве некои слики од натпреварите од лигата на шампионите против Баерн ..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom