Фан Клуб: Македонија Ѓорче Петров

• Креатор на темата Креатор на темата Golden_boy_HUS
  • Време на започнување Време на започнување
Како загревање за утрешната утакмица, еве две фотки од пријателскиот натпревар Македонија Ѓ.П.-Работнички 0:1 кој се одигра на теренот Македонија на ФК Алумина, пред да заминат во Анталија. И уште две фотки од бар шалот и везот.

S7300026-1.jpg

S7300029-1.jpg

IMG_0660.jpg

IMG_0661.jpg
Aaaaaaaa sekoja cest za salovite Hanrievo stvarno se super . Da pokazeme ovaa polusezona so Gospod Napred deka sme najdobri i na navivacki i na fudbalski plan . Na oficijalnata klubska strana ima soopstenie vo koe se veli: Site verni navivaci Lavovi se povikuvaat da dojdat na denesniot natprevar da mu pomogneme na nasiot klub na ovoj tezok natprevar protiv Sponcite (heheheh) . So Bozja Pomos odime kon novi uspesi :helou: LAVOVI GJORCE - GORDOST NASA

Vo 13:00 site vo Park kaj nas

Абе овие Ренова само 4 првотимци Албанци, а и тренерот му е Македонец....

Еве ја утакмицата почната е, со среќа!:helou:

ОД УТАКМИЦАТА НИШТО,СУДИЈАТА НЕ ДОСУДИ ПЕНАЛ ЗА НАС,НЕКОЛКУ ФАУЛИ ШТО И СЛЕП ЌЕ ГИ ВИДЕШЕ,КРВ ДА МУ ЕБАМ.ЗА НАВИВАЊЕТО ИМАМ САМО ЕДЕН ЗБОР---ОЧАЈНО!!!!!!!!!И ТОЛКУ,НЕМА ШТО ПОВЕЌЕ У КУРАЦ:nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv:

ОД УТАКМИЦАТА НИШТО,СУДИЈАТА НЕ ДОСУДИ ПЕНАЛ ЗА НАС,НЕКОЛКУ ФАУЛИ ШТО И СЛЕП ЌЕ ГИ ВИДЕШЕ,КРВ ДА МУ ЕБАМ.ЗА НАВИВАЊЕТО ИМАМ САМО ЕДЕН ЗБОР---ОЧАЈНО!!!!!!!!!И ТОЛКУ,НЕМА ШТО ПОВЕЌЕ У КУРАЦ:nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv:
Leeeeeleeee toj sudijata stvarno peder ziv , 90 minuta ima cist penal toj ke se pravi jak sudija pa ne sviri penal da mu go ebam plemeto , zatoa k'r so ke sudi na megunarodni utakmici sve da mu eb'' . A i nasive mora da kazeme dadoa se od sebe , pa sto sakate be luge igrame bez : Kralevski , Ivanovski, Ilievski... Sekoja cest za golot na noviot Kleckaroski no mislam deka treba uste mnogu mnogu da se dokazuva za da stane dostojna zamena na Vasington . Pod itno treba upravata da zeme eden klasa napagjac zosto se vide deka De Brito nemoze se sam . Inace ''Sponcive'' taka da gi narecam iako 75% im se nasi u timot dojdoa po bod si zemaa si otidoa . Nasive treba na slednata utakmica vo Kumanovo so Milano da dokazat deka se dostojni da bidat na Vrvot . Za navivanjeto ne se soglasuvam so tebe zosto i samiot na stadion mozese da vidis deka se sobravme vo dosta solidna brojka od spored mene 170-180 dusi . Imase promocija na novata Pod-Grupa ''Ultra-Banda'' , ''Division Hanrievo'' imaa novi salovi , stvarno bese super i mislam deka zalicivme na nesto . Za navivanjeto site mislea deka ke bide kako po obicaj nasa cista pobeda , poveketo bea stanati vo 13:30 od krevet dojdeni na tribina pa nemozea na noze da stojat pa kamoli da peat . Na kraj koga go primivme golot i samiot vide deka site pocnaa da peat . Daj da ideme u Kumanovo slednata ke bide veselo :helou:

БРАВО БРАВО СПОРЕД ТЕБЕ ШТО МИСЛИШ ТАКА.И СЕГА И ВО КУМАНОВО ТРЕБА ДА ЧЕКАМЕ ДА НИ ЗБРЦААТ ГОЛ И ДА ПОЧНЕМЕ ДА ПЕЕМЕ????НЕМОЈ НЕ МЕ РАДУЈ.АКО СМЕ НАВИВАЧКА ГРУПА КЕ ПЕЕМЕ ОД 1 ДО 90 БЕЗ ПРЕСТАН,А НЕ ДА КАЖУВАМЕ ТУКА ШАЛОВИ КУРЦИ-ПАЛЦИ КОГА НЕМАШЕ АСАЛНО НАВИВАЊЕ НИ 5 МИНУТИ.:kesa::salut:

Абе деца не пцујте до толку аман. Уништувате и слика и се за навивачите на Македонија ЃП. Таков јазик на улица да го зборите а не тука. Дајте малце конструктивни разговори а не само вулгарности.

Абе деца не пцујте до толку аман. Уништувате и слика и се за навивачите на Македонија ЃП. Таков јазик на улица да го зборите а не тука. Дајте малце конструктивни разговори а не само вулгарности.
E aj dokazi mu na ACAB ! Potpolno se soglasuvam so tebe , zosto ke se napravi slika deka sme Indijanci . Prvo sebe da se pocituvame pa posle drugite . GJORCE SAMPION :helou: Se izvadija Sponcite u Gjorce ama toa e koga igravme bez 3 standardni igraci :

МАКЕДОНИЈА ЃП ОСТВАРИ ДЕЛУМЕН ПЛЕН НА ДЕРБИ "ПРЕСМЕТКАТА" СО РЕНОВА
Божијанов "украде" бод од Ѓорче
* Во натпревар со многу шанси на обете страни Македонија ЃП беше на прагот да стигне до трите бода, но Ренова во финишот на средбата успеа да стигне до "реми"
МАКЕДОНИЈА ЃП - РЕНОВА 1:1 (1:0)
Стадион во Ѓорче Петров, Скопје. Гледачи: 500. Главен судија: Зоран Петковски. Помошници: Петре Кодовски и Горан Манасиев (сите од Велес). Делегат: Дано Тодоровски (Кавадарци).

МАКЕДОНИЈА ЃП
Павловиќ 2,5
Јовановски 2,5
Амбурует 2
Митрев 2
Милевски 2,5
Мојсов 2
Лена 2,5
Брњарчевски 2
(87' Столевски /)
Клечкароски 2,5
Де Брито 2
(79' Симовски /)
Оса 2,5

РЕНОВА
2,5 Ковачевиќ
2 Стојанов
2 Степановски
( 2 Ангеловски 59')
2 Стојанов
(2 Исмаили 46')
2 Мемеди
2 Трајчов
(2,5 Божијанов67')
2 Емини
2 Деспотовски
2,5 Нухију
2,5 Тодоровски
2 Ибраими

Од записникот:
Стрелци: Клечкароски 37' (МЃП), Божијанов 80' (Р). Жолт картон: Ибраими (Р).

Играч на натпреварот: Нијаз Лена
Лидерот на табелата во дербито на колот стигна до делумен плен во дуелот со Ренова. И двете екипи имаа по неколку стонастотни шасни за гол. Домашните поведоа, но во финишот на средбата гостите успеаја преку нововлезениот Божијанов да стигнат до бод.
E3D652718D5D9D4188B1459725EE0BD8.JPG
Првото полуврме мина во знакот на ѓорчепетровци. Тие тргнаа офанзивно кон голот на Ренова, која играше претпазливо. Иницијативата на "лавовите" им донесе една стонастотна шасна за гол, а доминацијата новото засилување Клечкароски успеа со својот гол првенец за својата екипа да ја претвори во водство. По ова и Брњарчевски имаше шанса за гол, но од неколку метри шутираше непрецизно. На почетокот на второто полувреме ѓорчепетровци тргнаа повторно офанзивно, но реализацијата повторно падна на испитот. Клечкарсоки и Лена од идеални позиции не успеаја да го зголемат водството. Во последните петнаесет минути гостите се ослободија од притисокот и создадоа три "зицери", а еден од нив успеаја да го претворат во водство. Гостите од Џепчиште во финишот на ја преземаа иницијативата, ја запоседнаа половината на домашните, создадоа неколку убави шасни за гол, но Павловиќ не дозволи Ренова да стигне до пресврт.
В. Фотиновски

МАКЕДОНИЈА ЃП - РЕНОВА
4 корнери 1
7/5 удари/во 3/3
19 прекршоци 21
1 офсајди /
/ ж. картони 1

Минута, по минута...
11' - Де Брито изведе корнер од левата страна, топката одеше директно во голот на Ренова, Ковачевиќ беше на место и ја отстрани опасноста.
35' - Де Брито доби убава топка по левата страна, влезе во шеснаесетникот, се најде сам пред голот на Ренова, шутираше во десниот долен агол, Ковачевиќ брани.
1:0 37' - Јовановски избега по левата страна, нафрли во шеснаесетникот, одбраната на гостите подзастана, топката дојде со Клечкароски, кој од неколку метри шутираше прецизно во голот на Ковачевиќ.
42' - Јованоски убаво се продре по десната страна, нафрли пред голот на Ренова, Клечкароски ја пропушти топката, таа дојде до Брњарчевски, кој се најде сам пред голот на гостите, но од неколку метри од прва шутираше над голот.
54' - Одлично бешен проигран Клечкароски пред шеснаесетникот, се најде сам пред голот, но Ковачевиќ реагираше навремено и ја отстрани опасноста. Домашните бараа индиректен удар, но судијата Петковски не мислеше така.
66' - Одлична акција на домашните, Клечкароски велемајсторски го проигра Брњарчевски по десно во шеснаесетникот, овој веднаш ја протна топката до Лена, овој од неколку метри шутираше од прва, Ковачевиќ со прекрасна интервенција го одбрани неговиот удар.
74' - Нухију од левата страна нафрли на вториот дирек, домашната одбрана направи "кикс", топката ја прифати Емини, шутираше од неколку метри, но Павловиќ одлично реагираше , го прочита и ја исфрли топката во корнер.
77' - Клечкароски упати удар од околу 25 метри, Ковачевиќ го скроти во своите раце.
1:1 80' - Нухиуј повторно се одлучи на центаршут од левата страна, тоа го стори на вториот дирек, домашната одбрана повторно извиси, а нововлезениот Бо1ијанов со прецизен удар со глава од нколку метри ја "закова" топката во мрежата на немоќниот Павловиќ.
83' - Мемеди центрираше од левата страна, топката во шеснаесетникот повторно ја прифати Божијанов, но реагираше неумешно и не успеа да се запише во листата на стрелците.
86' - Ибраими по изведената комбинација од слободен удар од околу дваесетина метри упати силен удар, Павловиќ со крајни напори ја исфрли топката во корнер.

ОД ТРЕНЕРСКИ АГОЛ

ИЛЧО ЃОРЃИОСКИ
" Тежок и тврд првенствен натпревар. Лошиот терен за игра н$ овозможи да одиграме онака како што посакувавме и ваквиот терен ќе ни претставува проблем, особено на натпреварите што ги играме дома. Потврдивме дека кај нас се игра фудбал без притисоци . Се одигра едно крајно фер и коректно дерби. Имавме мниогу шанси и прикажавме добра игра, не успеавме да реализираме неколку стонастотни шанси, а во финишот како по некое непишано фудбалско правило примивме гол. Но, тоа е фудбалот, кога нема да се искористат сите шанси следува казна. Ренова потврди дека има квалитетна екипа со квалитетни поединци. На 1:0 пропуштивме три убави шанси за гол, а и гостите во финишот имаа неколку обиди сериозно да го загрозат нашиот гол.

ВЛАТКО КОСТОВ
" Тоа беше дуел на две рамноправни екипи. Во првото полувреме одигравме претпазливо и примивме еден случаен гол. Во вториот дел тргнавме порешително, а измените што ги направивме ни донесоа резултат иако во финишот имавме и неколку убави шанси да направиме пресврт и да стигнеме до трите бода. Со оглед на шансите на двете страни мислам дека крајниот резултат е реален. Благодарност за домашните за одличната организација и за фер и коректната игра на овој дерби натпревар".

Теренот, катастрофа
Теренот на стадионот во Ѓорче Петров беше "енигма" за двете екипи. Топката отскокнуваше како пинг-понг топче и фудбалерите тешко ја контролираа играта. Сето тоа бараше допонителна концентрација и не дозволуваше да се развие добра игра. Едноставно топката тешко се контролираше.

Само без тоа погрдниот збор за Албанците и ке бидеш супер. Туку стварно теренот. Нека го средат аман веќе еднаш. Уште малце и само по земја ке се игра. Имаме одлично теренче со вештачка трева а неможе главниот терен да го средиме.

А што ПСЖ сакаш да кажеш со постот горе дека не сум во право за некои работи што се дешаваат на трибина кај нас??????

А што ПСЖ сакаш да кажеш со постот горе дека не сум во право за некои работи што се дешаваат на трибина кај нас??????
Vo nekoi rabti si vo pravo ne vikam ne . Treba nekoi raboti da se srdat od koren kaj nas na Tribina . Samo gresis sto fakticki se potcenuvas samiot sebe . Znam deka si nervozen kako i jas od vcera . Ama mora da bideme golemi i vo porazi , zosto golemite se poznavaat vo porazite . odime kon novi uspesi Gjorce Drzava:vozbud:

АЈДЕ ГОТОВО ШТО БИЛО БИЛО,САМО ДА СЕ НАДЕВАМЕ ДЕКА ВО ИДНИНА НЕМА ДА ИМА ТАКВИ ИСПАДИ КАКО ШТО ИМАШЕ СО РЕНОВА ЗАШТО МОЖЕ СКАПО ДА ПЛАТИМЕ НА КРАЈ.И ЃОРЧЕ НЕ Е ДРЖАВА..........ЃОРЧЕ Е КОНТИНЕНТ:vozbud::vozbud::vozbud:

АЈДЕ ГОТОВО ШТО БИЛО БИЛО,САМО ДА СЕ НАДЕВАМЕ ДЕКА ВО ИДНИНА НЕМА ДА ИМА ТАКВИ ИСПАДИ КАКО ШТО ИМАШЕ СО РЕНОВА ЗАШТО МОЖЕ СКАПО ДА ПЛАТИМЕ НА КРАЈ.И ЃОРЧЕ НЕ Е ДРЖАВА..........ЃОРЧЕ Е КОНТИНЕНТ:vozbud::vozbud::vozbud:
Taka te sakam be ACAB beeee , i jas bev vcera nervozen ama toa e :toe: se ke se sredi so tek na vreme . Ova e lekcija za drug pat da si znaeme kaj tribina kaj nas da nema gluposti . A vo ravo si za Gjorce deka e Kontinent samo pisuvam deka e Drzava da ne se lutat drugive .:pos2:

oti ne mu istepavte nekoj igrac da mu vratite za lani
Nie ne sme ko Sponcite druze . Imase varijanta posle natprevarot da ima nekoi sitni fajtovi na nivniot avtobus ili slicno no sepak od upravata rekoa da dokazeme deka sme najdobri i deka toa samo ke mu nasteti na samo na klubot . Sepak preovladea razumot :toe:

Не сме како нив се разбира тоа јасно како ден.Ние се докажавме како добри домаќини,нема што тука за спорење.А бевме спремни да им вратиме дупло за тоа што го направија,ама да не го закопуваме клубот во тешки срања,и се пткажавме.

АЈДЕ ВО НЕДЕЛА ЗА КУМАНОВО ДА ДОКАЖЕМЕ КОЈ СЕ ЛАВОВИ:vozbud::vozbud:

Не сме како нив се разбира тоа јасно како ден.Ние се докажавме како добри домаќини,нема што тука за спорење.А бевме спремни да им вратиме дупло за тоа што го направија,ама да не го закопуваме клубот во тешки срања,и се пткажавме.

АЈДЕ ВО НЕДЕЛА ЗА КУМАНОВО ДА ДОКАЖЕМЕ КОЈ СЕ ЛАВОВИ:vozbud::vozbud:

Kako sto kazav preovladea razumot kaj navivacite koi bea spremni da im go demoliraat avtobusot na Sponcite ama od upravata gi razubedija . Sepak posle razgovorot site voocija deka incident samo ke mu nasteti na klubot vo patot kon Dvojnata Kruna . Za vrakanje trebase nie ne 1 tuku 10 igraci da im gi iscukaat :pishtoldz:violent1: za toa na Amburet vo Tetovo sto mu go napravija , pa dali posle ke im tekne vo Tetovo u tunelot da tepaat Sepak nie ne sme navivaci koi si odat protiv svojot klub kako nekoi sto krsea Avtobus so nivni igraci:vozbud: pa sea mnogu dobro znaeme kaj se i na koe nivo se :vozbud:. Sepak ova bese od zaednicki interes i za klubot i za navivacite da nema incidenti . :costumed2Vo Kumanovo ke bide interesno . Tuka treba da se pokazeme vo sve .:helou:

milano.gif
versus.gif
makedonija1.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom