Фан клуб: Мајами Хит!

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
само да не се опуштат, со исто темпо до крај..

Какво опуштање бе, газење во ТД Гарден, лаганица... Како да се игра прв натпревар од регуларен дел, а не одлучувачки меч, Браво :)

Шта речи за ЛеБрон, МВП, заслужува Прстен... Ја зема топката и се знае што следува, прави да мислиме како да е најлесна работа на светот да постигнеш кош... 45 поени, 15 скока и 5 асистенции :cuc:

Во Сабота спрема Недела, мора да ги изгазиме во мајсторката и да се припремиме за големото финале против ОКС :) Let's Go Heat :)

The HEAT Win!
Miami HEAT 98 - Boston Celtics 79.
LeBron James 45 points, 15 rebounds and 5 assists.
Dwyane Wade 17 points, 8 rebounds and 4 assists.
Chris Bosh 7 points and 6 rebounds.
Udonis Haslem 6 points and 9 rebounds.

Најдорби кога е најпотребно, БРАВО ! Ајде и дома да ги згазиме :D

Честито второ финале по ред. (y)
Добра беше 7 утакмица, изедначена до 3 четвртина ама во 4 ги искинаа. :vozbud:

Идеме од вторник против OKC!

Готово е... Шампиони на Истокот, не застануваме тука, идеме по Прстенот :)

Слаба игра во првото полувреме, премногу загубени топки, аматерски би рекол, на додавања, а и Селтикси играа одлична одбрана над ЛеБрон... На крајот испадна, да цела серија се решава во само една четвртина... Драгоцен играч е Бош, штета што беше повреден, патот до финалето ќе беше ултра лесен, но и вака не е лошо... Се врати кога највеќе требаше, распали денеска...

ЛеБрон уште еднаш покажа дека заслужено е МВП на годината, неговата тројка на средината на последната четвртина, од одприлика девет метри беше можеби и клучна... Каква само "банана" му залепи на Рондо во првото полувреме :D... Руши стари рекорди човекот, само напред My Man :D

Иако не ми се баш симпатични Келтите, на крајот ептен жално... Последен натпревар на овој да речам легендарен тим на Бостон, солзи во очите на Риверс, КејЏи, Ален... Респект за овој тим на Селтикс, но таков е животот, а и спортот... Времето минува, спомените остануваат, но од спомени не се живее... Ќе им треба време на Бостон пак да склопат одличен тим, конкурентен за Шампионскиот Прстен... Респект !!!

Мала пауза од неколку дена, и подготовка за најглавното... Второ по ред финале за Мајами, мислам дека Дојде Моментот :)

Ова финале, по формат е различно од досегашните натпревари... Сега ќе се игра 2-3-2... Првите два натпревари, домаќини се Оклахома, следните три Мајами, последните два пак Оклахома (доколку се играат седум натпревари)... :)

Game 7 FINAL: Miami HEAT 101 - Boston Celtics 88.
Miami will face the Oklahoma City Thunder in Game 1 of the NBA Finals Tuesday night. Let's Go HEAT!
LeBron James 31 points and 12 rebounds.
Dwyane Wade 23 points and 6 rebounds.
Chris Bosh 19 points (3-4 3pt FG) and 8 rebounds.
Shane Battier 12 points.
Mario Chalmers 9 points and 7 assists.

Иако не ми се баш симпатични Келтите, на крајот ептен жално... Последен натпревар на овој да речам легендарен тим на Бостон, солзи во очите на Риверс, КејЏи, Ален... Респект за овој тим на Селтикс, но таков е животот, а и спортот... Времето минува, спомените остануваат, но од спомени не се живее... Ќе им треба време на Бостон пак да склопат одличен тим, конкурентен за Шампионскиот Прстен... Респект !!!

голем респект за ова од мене (y)

252281_4075809891976_660440795_n.jpg

577660_400593163309165_1111659867_n.jpg

285786_400583333310148_519280005_n.jpg

:cuc::cuc::cuc:

Ај и ја после одреден период да пишам,искрено кога ни направија 2-3 Бостон помислив дека и оваа година Мајами нема да стигне до трофејот,али сепак кога највеќе беше потребно заиграа како што треба и еве ги сега во финале.Џејмс се гледа дека оваа сезона е лидер во тимот,но мора да има и помош од соиграчите,Вејд оваа сезона не е тоа што беше во претходните години али сепак многу е клучен во тимот,тука ке го споменам и Бош кој се виде колку фали во претходните 2-3 меча и без него тешко дека ке дојдеа до финале. Ова трио мора да постигнува на секој натпревар по 60 поени иначе тешко дека ке ги победат Оклахома,како и дае очекувам најмалце 6 утакмици па нека победи појакиот !

Пораз уште на стартот од финалната серија, на гости кај Оклахома со 105-94...

Одличен почеток, константно водство се до последната минута од 3/4, каде Оклахома за прв пат во натпреварот поведе со 74-73... Од тогаш, па до крајот тие го диктираа темпото на игра, ние грешевме и промашувавме, тие ги користија шансите и преку контри не полнеа...

Ништо страшно, верувам во брејк на следниот дуел... Молам Бога да се разигра Вејд, мора и тој да даде некаков придонес, незаинтересиран изгледа во плеј-офот, незнам што е работа... Батие денеска солиден...

Final score from Oklahoma City: Miami HEAT 94, Thunder 105. OKC leads the series 1-0.

LeBron James 30 points, 9 rebounds, 4 assists, and 4 steals
Dwyane Wade 19 points and 8 assists
Shane Battier 17 points and 4 rebounds
Mario Chalmers 12 points and 6 assists
Chris Bosh 10 points and 5 rebounds

Штета што не успеавме да победиме....Но добро има уште многу да се игра :) Следната одиме на победа :D

Брејк, брејк, брејк... :D

Фала Богу, добро се заврши... Од почеток до крај имавме одлична предност, преку целиот натпревар, на крај ја закомпликувавме, ама испадна добро... Упс, не добро, одлично :D

Иако Џејмс беше присебен во клучните моменти, денес победата им ја препишувам на Батие и Бош... Батие даде 17 поени, со шут 5-7 за три (една тројка од табла хаха) :D, и Бош кој ѕверски се бореше под кошевите... Вејд денеска исто така одличен, на крај ја утна, можеше многу да не кошта таа грешка :D

ЛеБрон ги увежбал слободните, 12 од 12 :icon_lol:

Сега имаме три натпревари во Американ Ерлајн Арената... Ние одлучуваме за титулата, Идеме :D

HEAT Win!

Miami HEAT 100, Oklahoma City Thunder 96
Series is now tied 1-1.

LeBron James 32 points, 8 rebounds, and 5 assists
Dwyane Wade 24 points, 6 rebounds, and 5 assists
Shane Battier 17 points (5-7 3PT FG)
Chris Bosh 16 points and 15 rebounds
Your Miami HEAT return home for Game 3 of this White Hot NBA Finals series, Sunday at 8 pm at AmericanAirlines Arena.
LET'S GO HEAT!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom