Фан клуб: Мајами Хит!

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Победа и над Никси со 102-88, моментален скор 27-7 :icon_lol:

The HEAT win!
Miami Heat 102 - New York Knicks 88. Leaders - Chris Bosh 25 points and 8 rebounds. Dwyane Wade 22 points, 5 rebounds, 5 assists and 2 steals. LeBron James 20 points, 9 rebounds, 8 assists and 5 steals. Norris Cole 10 points. Mario Chalmers 8 points and 2 steals. Shane Battier 8 points and 4 rebounds. Udonis Haslem 6 points and 9 rebounds. Joel Anthony 6 rebounds and 5 blocks.

Овој викенд немаше НБА натпревари поради традиционалниот Ол Стар натпревар, во кој учествуваа неколку играчи на Мајами во разни натпревари... Најпрво, вчера, во Саботата, Марио Чалмерс и Џејмс Џонс шутираа тројки, Чалмерс отпадна во првата фаза, додека Џонс не ја одбрани титулата од лани и изгуби во финалето :), а Норис Кол учествуваше во Скилс натпреварот и отпадна во првата фаза...

Денеска пак, Истокот загуби од Западот со 152-149, но играчите на Мајами имаа добра статистика... ЛеБрон постигна 36 поени и имаше 7 асистенции и 6 скока (и доколку победеше Истокот ќе беше избран за МВП), додека пак Вејд, после Џордан и ЛеБрон, е третиот кошаркар во Историјата на Ол Старот што направил трипл-дабл со 24 поени 10 скока и 10 асистенции... Честитки и за двајцата... Бош постигна 7 поени и 2 скока :)

а Норис Кол учествуваше во Скилс натпреварот и отпадна во првата фаза...

Си се збунил нешто, Кол играше за тимот на Шек во петокот, немавме претставник на скилс натпреварувањето.

Следни се Портланд четврток, Јута петок и Лејкерс недела сите на гостински терен.

Си се збунил нешто, Кол играше за тимот на Шек во петокот, немавме претставник на скилс натпреварувањето.

Следни се Портланд четврток, Јута петок и Лејкерс недела сите на гостински терен.

Дааа, знам го видов некаде, па си помислив на тоа скилс дека е, не ни размислив убаво :)
Иначе, со Лејкерс ќе ја има на СпортКлуб или СпортКлуб +, во Недела од 21 и 30 часот :)

Ке биде интересна борба меѓу Вејд и Коби во недела,со оглед дека Вејд ненамерно го закачи по нос на олстар мечот! Сигурно ке сака Коби со победа да се одмазди,али сепак Вејд и Џејмс не верувам дека ке дозволат пораз ! Лани Лејкерс изгубија дома од Мајами со над 15 коша, памтам дека Коби беше доста добро чуван од Вејд и затоа ја изгубија утакмицата !

Победа над Портланд со 107-93... Маестрални партии на Џејмс и Вејд, ЛБ 38 поени, 11 скока, 6 асистенции и 5 украдени топки... ДВ 33 поени и 10 скока :D

The HEAT Win!
Miami Heat 107 - Portland Trailblazers 93. Leaders - LeBron James 38 points, 11 rebounds, 6 assists and 5 steals. Dwyane Wade 33 points and 10 assists. Mario Chalmers 12 points. Udonis Haslem 11 points and 14 rebounds. Joel Anthony 6 points and 7 rebounds.

9 in a row baby :D
Нека продолжи Џејмс со одличните партии и се надевам дека ќе биде МВП на крајот од сезонава.
Вечерва играме со Јута.

По 9-те победи во серија, дојде и поразот... Минимален од Џезерите, 99-98...

Game Final:
Miami Heat 98 - Utah Jazz 99. Leaders - LeBron James 35 points, 10 rebounds, 6 assists and 3 blocks. Dwyane Wade 31 points and 6 rebounds. Shane Battier 18 points, 4 rebounds and 4 blocks. Joel Anthony 4 points, 4 rebounds and 3 steals.

Како сме ја изгубиле леле, добро е неможе вечно да тепаме.:DКралот ни е во невидена форма.

Jбг на крај убаво покажа , не е решителен да шутира LJ .Како на Аll Star натпреварот така и сега ја подаде топката :D.Ама тоа неговите тројки и неговата форма се страшни :)

Кол се изнапромаши за сите пари

нека го остават поразот зад себе и нека се сконцентрираат кон дербито со Лејкерси

9 in a row baby :D
Нека продолжи Џејмс со одличните партии и се надевам дека ќе биде МВП на крајот од сезонава.
Вечерва играме со Јута.

МВП не се добива....тоа признание едноставно се заслужува. ЛЏ со вакви кукавички потези не е кандидат за такво нешто

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom