Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Ја још у четвртак и петак пишува како ке де одвива цела ситуација , судие си гу одиграсва своју улогу с,с неколко нарено судени технички на Мандиќа па неколко прекида без везе као демек Кумани ги пљукале па мораше и наша клупа да интервенира , све тој се дешаваше к,д наши ги едноставно разбивасва и одма позната пичкинска тактика дај ке створимо инцидент ке испровоцирамо и ке добиемо малко време да се консолидирамо и такој беше.
Дечки свака част не е л,ко да се гура Чековски и Гечевски под кош , фалесва барем 10 коша на Ацета за да направесмо поголему разлику овакој у егал утакмицу они су фаворити јер ипак имав пензионерски тим с,с педигре.
Можда Хајнс би нешто боље одиграја одбрану али у напад е тапа играчи му кажуев куде да се постави за да се одигра акција , едноставно ке мора да си иде Европска кошарка се игра с,с памет а њина Америчка на силу и солирање од кош до кош .[DOUBLEPOST=1417363093][/DOUBLEPOST]У среду треба да е пуна сала и треба такв притисак да се створи спрема МЗТ и судие али само притисак без фрљање предмети и слични инциденти јер како ми изгледа ми смо следеќи на списак на КФМ јер МЗТ на друг начин не може да биде шампион.

Па нека игра он и амерички, ама сирот ни такој не уме. Него, знае ли се због што е суспендиран Луковиќ у Кожув. Очигледно договор не му е раскинат, или неможе да се раскине до одреден момент. После губив од Струмицу, али тој е њин проблем. Наша управа мора добро да отвори очи кога ке доведев место Вујошевиќа. Просечан играч на туј позицију, нема да ни заврши работу. Мора да е одличан не само у дефанзиву (да га блокира Станка), него и у офанзиву (кд на Курчу и Мандиќа нема да ги иде, како ичера на пример). Варда прикаска мислу дека е завршена. Кд размислиш, ипак е Урош боља варијанта (нема потреба да се набројуе због што), него некое дрво, па да биде Курто Мурто работа.

Uros ke ni donese prednost pod kos i ke bide pojacanje ama mislu deka toj ke bide samo na domaci teren... u gosti ke bide ista situacija..Ja kad sporeduju ss Vardu mislu bar nekoj ss takv stil u igru koj ke igra i doma i nagosti.. Lukovic e opcija ama mislu deka nema da donese sigurnu prednost... nas ni treba igracina....

Мислу дека е завршена приказна с,с Луковиќа , и доста више плакање по њега , он да е добар нема да е суспендиран од страну на његов клуб , кажа ви дека после неколко кола ке си гу игра његову игру или ке е повреден или нема да трењира па ке га суспендирав а зашто нема да трењира сви ми знаемо овдека у Куманово .
Ако се погледне све укупно можемо да бидемо и презадовољни , и треба с,га максималну подршку на тим и на Игора за да се продужи с,с успешну сезону.

Сви знаемо зашто е Луковиќ суспендиран , заради његову изјаву дека е спреман да га раскине договор сс Кожув и да се врати и беше на утакмицу куде нас а не на тренинг тамо

Ако се погледне све укупно можемо да бидемо и презадовољни , и треба с,га максималну подршку на тим и на Игора за да се продужи с,с успешну сезону.

Ма давам гу ја подршку на Игора и на тим, али не сам „презадовољан“. Зар не е доста од „успешни“ сезоне и 4,5,6 место. Не гледам ништо лошо у овој што голем дел од нас га мислив, т.е. онамо куде смо слаби да се направи добра замена. И тој управо због добри игре на ресто од екипу. Можда сам преоптимистичан ама ја сас још едно КВАЛИТЕТНО појачање, овуј сезону би се надаја на титулу.

Ма давам гу ја подршку на Игора и на тим, али не сам „презадовољан“. Зар не е доста од „успешни“ сезоне и 4,5,6 место. Не гледам ништо лошо у овој што голем дел од нас га мислив, т.е. онамо куде смо слаби да се направи добра замена. И тој управо због добри игре на ресто од екипу. Можда сам преоптимистичан ама ја сас још едно КВАЛИТЕТНО појачање, овуј сезону би се надаја на титулу.
Potpuno se slazu ss tebe...i na mene mi e dosta od uspesni sezone ss 5 i 6 mesto (4 mesto da te ispravu nikad ne smo bile)..dosta mi e od gudzu kosarku i ajmo na ura kosarku sto u zadnji pet godine gu igramo i potrosimo 1,5 miljona evra za pet godine i kao uspesni smo bile, abe ajde..prikaske deka svaku godinu ke bide bolje... epa svaka godina e ovaj godina i toj sga..sakamo da igramo u finale a tamo ..tga ke razmisluemo i mi i tija sto ke igrav protiv nas...sga imamo ekipu, imamo hemiju, imamo igru, imamo trenjera i imamo upravu koja saka da pomogne ...epa sga ni ga treba prav centar, koj ke igra kosarku i doma i u gosti i napad i odbranu, ama centar koj ke gu nadgradi igru, a toj ne e Lukovic ( super igrac, ali ne za ovakv tim i ovakvu brzu igru i tranziciju)... treba da se najde tj prav igrac i jos edn playmaker koj kd ke ga odmara Kostovskoga igra nema da padne nego naprotiv bar da bide isto tempo ako ne i pojako..e ovoj ako se desi, mi smo u finale... nadam se deka svi se slazete ss mene... ovaj sezona ni e sansa...nema sentimentalnosti, ovj ke proigra, ovj bese dobar lani, ne...ili jesi ili nisi..ako nemozes da izigras ondak pakuj kuferi, teren e edino mesto kude se pokazue koj e koj...pa ke kazu..na prav put smo i samo ni trebav nekolko pametni potega i mi smo tamo kude nikad ne smo bile...

Драго ми е што се слажемо. А четврто смо биле, колко се сеќам едно два пута. Задњи пут у сезону кд и Михајловски играше за нас, заедно сас крем на македонску кошарку у тј период: Књазев, Куртовиќ, Станковиќ, Мираковски, Србиновски, Блажевски итд. Трењер ни беше Ацо Тодоров сга што е на Балкан. Пред тој сезону или две исто такој. Тга ни бесва у тим Иван Ѓаковиќ, Антон Хараламов, Јоловиќ, Шиљо, Рајковиќ и Илиевски, а трењер ни беше Стерули. Или си забравија или си доста млад па не памтиш.
Potpuno se slazu ss tebe...i na mene mi e dosta od uspesni sezone ss 5 i 6 mesto (4 mesto da te ispravu nikad ne smo bile)..dosta mi e od gudzu kosarku i ajmo na ura kosarku sto u zadnji pet godine gu igramo i potrosimo 1,5 miljona evra za pet godine i kao uspesni smo bile, abe ajde..prikaske deka svaku godinu ke bide bolje... epa svaka godina e ovaj godina i toj sga..sakamo da igramo u finale a tamo ..tga ke razmisluemo i mi i tija sto ke igrav protiv nas...sga imamo ekipu, imamo hemiju, imamo igru, imamo trenjera i imamo upravu koja saka da pomogne ...epa sga ni ga treba prav centar, koj ke igra kosarku i doma i u gosti i napad i odbranu, ama centar koj ke gu nadgradi igru, a toj ne e Lukovic ( super igrac, ali ne za ovakv tim i ovakvu brzu igru i tranziciju)... treba da se najde tj prav igrac i jos edn playmaker koj kd ke ga odmara Kostovskoga igra nema da padne nego naprotiv bar da bide isto tempo ako ne i pojako..e ovoj ako se desi, mi smo u finale... nadam se deka svi se slazete ss mene... ovaj sezona ni e sansa...nema sentimentalnosti, ovj ke proigra, ovj bese dobar lani, ne...ili jesi ili nisi..ako nemozes da izigras ondak pakuj kuferi, teren e edino mesto kude se pokazue koj e koj...pa ke kazu..na prav put smo i samo ni trebav nekolko pametni potega i mi smo tamo kude nikad ne smo bile...

Последно уредено:
Не , ја мислу дека мисли за године од како е реформиран клуб

Драго ми е што се слажемо. А четврто смо биле, колко се сеќам едно два пута. Задњи пут у сезону кд и Михајловски играше за нас, заедно сас крем на македонску кошарку у тј период: Књазев, Куртовиќ, Станковиќ, Мираковски, Србиновски, Блажевски итд. Трењер ни беше Ацо Тодоров сга што е на Балкан. Или си забравија или си доста млад па не памтиш.
Pamtu gu tuj sezonu ubavo..tga igrasmo finale, ama tga gu imasmo celu reprezentaciju kude nas i nema da zabravu kako kfm i sudie ne poebava i namestiva da gu izgubimo titulu..megjutim toj vreme e drugo...ja zboru za zadnji 5 godine..a kosarka mi e del od zivot..i zatoj emotivno gi dozivuju i porazi i pobede a posebno nekoi komentari ovde na forum od ljudi koi mislu deka nerazbirav mnogo kosarku ama pa od drugu stranu ga sakav kumanovo i zatoj ne gi zameram..mislu deka nikad u zadnji 5 godine nesmo imale ovakvu igru niti hemiju i vidu deka smo ma prav put..samo nekoi mali promene i mi ke imamo fantasticnu sezonu

Можда е овој реформиран клуб, али лига е тај. Нема везе, разбрасмо се. Дефинитивно сга ни е шанса. Добри смо и сигурно е дека ќе се појачамо.

Dnska nacu nesto ama nesam siguran kolko e tacno pa nejcu da pisuju ovde i posle nisto da ne bide...ali ako e tacno..ondak ke bide dobro

дај дај некоју шпекулацију да ни биде интересно да си правимо муабет :)
шала на страну треба ни некој центар и хајнс кд ќе си иде сс њега да га поведе радојета да не га виду више у салу
а за уроша што зборите, грешка сте ичера беше у тим на кожув само некако не му се уклапа на трењера у замисле и затој не игра много

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom