Фан клуб: Карпош Соколи

• Креатор на темата Креатор на темата Viktoranius
  • Време на започнување Време на започнување
Jos jedna u nizu

Rutinski, so kontrola od pocetok do kraj. Takticki disciplinirano i celosno sprovedeno. Site priodi kon kosot gi zatvaravme od ucebnik pa rebec morase 3-4 pati da sutira od 10 metra vo nemok. Ednostavno se bese, perfektno. Se osven slobodnite koi gi sutiravme so 57% :icon_lol:

Ne deka ne ocekuvav pobeda nad Krka, no ne ocekuvav so volku golema razlika koja vo eden moment bese 33. Bitna pobeda, kako i sekoja do sega i sekoja ponatamu za stabiliziranje na ekipata i fakanje kakov takov priklucok. Dobro e sto pobedivme i so golema razlika, za toa sto vo eventualen direkten duel ke bideme podobri. Samo sto ne ocekuvam so niv da borime opstanok.
Sega sme 5 ekipi so 4 pobedi i 2 so 5.

So eventualni 2 pobedi na slednite 2 natprevara togas sigurno fakame priklucok kon sredina na tabelata. So edna ke bideme na ona sto e zacrtano i ocekuvano.

I Jos jedna u nizu:cool:
Vcera da izgubese MZT ova maltene ke znaecese opstanok za nas a za niv ispaganje. Ali ne im posakuvam da ispadnat. Se nadevam ke se spasat.

Ni falat uste 2 pobedi za opstanok sto e realno. Doma igrame so mzt, zadar i fmp, a na gosti so olimpija. Ako vo ovie 4 utakmici napravime 4 pobedi togas ke bideme na 10 pobedi i mnogu bi se iskacile na tabela.
Ali so red. Sledna so mzt doma.

Последно уредено:
Абе зашто не го пуштате Јуниор да игра? Па не е фер, ќе пропадне уште еден голем талент...
А за опстанок таман работа, повише пари дадовте за играчи оваа сезона од Звезда и Партизан заедно, срамота ќе беше да испаднете...

Абе зашто не го пуштате Јуниор да игра? Па не е фер, ќе пропадне уште еден голем талент...
А за опстанок таман работа, повише пари дадовте за играчи оваа сезона од Звезда и Партизан заедно, срамота ќе беше да испаднете...
Ocaen si. U obid da gi potcenis uspesite, davas slika za sebe kolku si ocaen i beden od vakviot razvoj na nastanite.
Bolkata ti e pogolema zatoa sto redime pobedi protiv institucii za kosarka i bea poim u Jugoslavija i seuste ragjaat nba zvezdi, a vie se raspagjate.
Vie vikavte deka ke bideme topovsko meso i predmet za potsmev u liga.
Zelbite ne vi se ispolnija, od prvite pet pobedivme 3 ekipi. Da ne ne pljackosaa sudite i vasiot milenik Partizan ke go stupanevme u sred Belgrad. sam si svesen.
Ali ako. Sakam vakvi komentari. Uzivam koga so nasiot uspeh penetrirame dlaboko vo vasiot rektum, a vie si stenkate kako ti ovde.[DOUBLEPOST=1484690537][/DOUBLEPOST]P.s Gazenje ljopki u sred Tirana. Ne ocekuvav pobeda ali vidov deka Sepa i Zeko gi zgazile. Mislev nema da brkame plasman ponatamu, no sum se izlazal. Poslednata ni e sofeni doma. Tuka se ke bide jasno, ako gi dobieme znaci brkame plasman. Ako izgubime znaci sme se manale od ovoj gomno turnir

Последно уредено:
Еве да не викаш дека потценувам успесите, ај честито победата против Тирана. Гледам Јуниор не играл, ваљда го чувате за дербито со МЗТ...

И још једна :icon_mrgr:
Тежок натпревар како што кажа и Гаги во пресот пред натпреварот. Почнавме во грч, имавме 1-12 за три поени во прво полувреме. НИшто не ни одеше, тешко игравме и во напад, на мускули на гурање одржувавме резултатска неизвесност. Тоа што игравме добро во одбрана не можевме да го претвориме во добра игра во напад да го искористиме да се одлепиме. Знаев дека нема да промашуваме до безконечност во второто полувреме. Искрено, мислев дека е готово кога направија 5 разлика на 2 минути до крај. Али нашите не мислеа така па со 2 клучни тројки на Мавра и Вркич го завртевме резултатот во наша корист. Од тука знаев дека нема да киксираме и ке ги добиеме, само беше прашање со која разлика.
Скип пасот од земја на Боки за тројката на Мавра беше лудило. Не успеав да го видам тоа на терен, али кога го видов на клип останав подзинат.

Честитам на МЗТ за играта. Играа одлично, и не имаа скаутирано. Заедно со Мега Лекс, МЗТ ни беше најтешка победа. Се надевам нема да испаднат ке останат и до година ке играме повторно градско дерби и Македонија ке има 2 екипи.

За нас голем чекор напред. Со 1 победа остануваме во АБА, со 2 сме 10000000% обезбедени. Имаме реални шанси за 2 победи. Наредна ни е со Унион во Љубљана. Една од послените шанси да добиеме некого на гости.

Пасот на боки:eek::eek:

Како и штп кажав МЗТ не делува добро, моментаоно имате најдобра екипа според мене и ќе биде чудо да не освоите домашно, за МЗТ се надевам ќе испадне , ќе им се смени управа и ќе им се вратат навивачитр па да гледаме интересни утакмици

Соколи се обезбедени во однос на опстанокот во АБА, според мене кандитати за испаѓање се Крка и МЗТ. МЗТ се има во свои раце затоа што има релативно убав распоред, а башка и Крка доаѓа на домашен терен.

МЗТ има ситуација да остане со оглед на тоа дека има релативно лесен распоред до крај и може да направи 3 победи. Битно е сега само да не киксира следната дома со Мега Лекс. Ако нив ги добијат, ке си ја тепаат и Крка дома и после ке им треба само една победа од Игокеа и Морнар, нешто што е изводливо.

Имаат простор за опстанок. Не е се завршено. Само дома да не кикснат и ке бидат ок.

Pobeda nad Vesna Covic. Na utakmica kaj sto igra srpska ekipa sudi srpski sudija normalno, tendenciozno. Duvani 3 tehnicki i 4 namerni protiv nas. FMP nitu edna cetvrtina ne izleze od bonusot. 32 penali, u najmala raka pola pokloneti. Milion odluki na nasa steta, so koi se obiduvaa da go izguraat fmp do pobeda. Koga imavme +15 gi vratija u zivot so tehnicka, 4 penali i napad vo 1 napad.

Me mrzi da pisuvam za kriminalot, najbitno gi dobivme, ali radosta e polovicna, za zal go zagubivme Vrkic.

Последно уредено:
Me mrzi da pisuvam za kriminalot, najbitno gi dobivme, ali radosta e polovicna, za zal go zagubivme Vrkic.

Вркиќ летоска бил нуден на Емил ама не знам од која причина не го сакал, и тоа да не ги кажувам парите затоа што е смешно во однос на Мејси да речеме. Да не искочи после војната сите се генерали ама дечкото заедно со Лабовиќ според мене е движечка сила на Соколи. Пак ќе кажам после таква сезона во Шпанија да не го земеш е смешно и жално, ете Соколи ја искористија шансата и им се исплатеше. Мада знам дека еден период и беше пред бркање од таму кога беа лошите резултати ама после си го оправда трансферот. Права тројка и голема штета за дечкото затоа што ќе направеше добар трансфер. Не знам колку знаат луѓево во Македонија, летоска Итудис го барал на едномесечен договор во ЦСКА, а имал понуда и од Цедевита.

Абе не гледав како се повредил, со Пери најдобри ми беа :/

Абе не гледав како се повредил, со Пери најдобри ми беа :/
Labovic e najdobar bez konkurencija.

Vrkic se povredi mnogu loso. Vo obid da izblokira cepelin (i go izblokira) so rakata fati nad kockata od tablata i pri padot se vide deka prizemjuvanjeto mu e neprirodno.

Imase slika edna kako rakata mu stoi nad kockata, no ne mozam da ja najdam.

Se pocnuva od tuka 30:33. Ne mu svirat cist faul, vo obid da se vrati da stigne polukontra i da izblokira cepelin se povreduva.

Na 31:00 se obiduva da stane i pagja. . .

Labovic e najdobar bez konkurencija.

Vrkic se povredi mnogu loso. Vo obid da izblokira cepelin (i go izblokira) so rakata fati nad kockata od tablata i pri padot se vide deka prizemjuvanjeto mu e neprirodno.

Imase slika edna kako rakata mu stoi nad kockata, no ne mozam da ja najdam.

Se pocnuva od tuka 30:33. Ne mu svirat cist faul, vo obid da se vrati da stigne polukontra i da izblokira cepelin se povreduva.

Na 31:00 se obiduva da stane i pagja. . .
Ауу ова е многу лошо, да ми свиреа фаул немаше контра да има и да се повреди.
Иначе знам дека Лабовиќ е најдобар ама кажувам за мое око овие ми се најубави за гледање

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom