Фан клуб К.К ТФТ

• Креатор на темата Креатор на темата It's my house
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 ноември 2024
Мислења
570
Поени од реакции
1.251
Кошаркарски клуб ТФТ е со седиште во населбата Тафталиџе, Општина Карпош.Регистриран е во 2010 година,прво учество зема во втората лига во сезона 2018/2019,веќе следната година почнува да се натпреварува во првата лига,освојувач е на купот на Македонија сезона 2021/2022.

ТФТ го дели уште еден чекор до историја.

Атмосферата е како кога дебитираше МЗТ во АБА1 и немам сомнеж дека ќе имаат огромна поддршка ако влезат во АБА 1.

Од тоа можеме да имаме огромна корист, како индивидуално, клупски, али и за нашата репрезентација.

ТФТ покрај странците промовира и македонски играчи.

Со среќа нека е во финалето и се надевам следната сезона конечно ќе имаме наш клуб, во најако натпреварување на Балканот! :oeoeoe: :oeoeoe:

Штета голема за малскиот клуб од Тафталиџе,одлична игра до самиот крај им пресуди ех играчот на Работнички Трајс, во двата меча броеше по 30 + играчот следна сезона бега во појак клуб сигурно дека се гледа дека е класа за сите што беа на паркетот.
Последна шанса против Борац од Чачак кој е во финансиска криза и може да се изненади.

Ако оди некој во Чачак, да ми пише во приватна порака, да се најдеме и да го подржиме нашиот ТФТ.

Јас сум во Крагуевац, на околу 50 километри од Чачак, па ќе одам сигурно.

Back
На врв Bottom