Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Конте го сакал Освалдо по секоја цена, така да очекувам дека Конте многу добро знае да го искористи неговиот потенцијал. Прво, Марота изјави дека за да се купи некој мора прво да се продава, за после да излезат информации дека Конте го сака Освалдо независно дали ќе си оди некој или не.

Постоеше понуда за Вучинич од Галатасарај, така да ништо чудно да замине, бидејќи во Турција до понеделник може да се тргува на меркатото,а не се исклучува опцијата и за Кваљарела.

Глупо и нелогично е да потпише нов договор после сто изјави дека сака да си оди од Интер... кој респект ќе го има он од навивачите на Интер во иднина? ... Иначе незнам каде читате дека нема шанси , јас шо читам се чека 5за12 за последни обиди за да се договори размена... уште 3ипол саати има па ќе знаеме..
Спортмедиасет така најави.

Како и што пишав претходно на темава,Гуарин останува во Интер,т.е потпишува нов договор.
После протестите на навивачите пред седиштето на Интер,милион посто бев сигурен дека ќе остане.

Како се настроени навивачите сега према Гуарин?
Со оглед на тоа дека прво плачеше да премине во Јуве, а сега најверојатно ке прифати еден вид ''поткуп'' во форма на побогат договор само за да остане во Интер?

Молим те ставај интерпункциски знаци, значи стварно те молам, или барем струмички збори тоа подобро ќе го разберам него ова твоево :confused:

фала поштувам и сугестија и критика и све и се турдам за уиднина да се поправам со користиње знаци и тоа све битно сега за сега да се разбираме па и струмички ке се научи не е тешко

Чисто сумљам дека ќе биди и на клупа. Конте скоро со никој не се заебавал вака предвреме да уфрла играч.
Капак на ова клајтте дека Освалдо беше извесно време суспендиран од Саутемптон и дека можно е да нема тренирано воопшто.
Кога веќе сме кај суспензијата, сабајле читав некој од Саутемптон дека изјави оти Освалдо немало никогаш повеќе да заигра за нив. Со кој ум тогаш некој би ја платил онаа луда откупна клаузула од 20М ?
market_8588_1372716001.gif

Уште еднашка се покажа дека има мозок Марота.. Нема теорија да го купиме за 20 милки, ама еве ќе ти кажам како ќе биде.. Супер ќе одигра кај нас, и кога ќе треба наводно да го откупиме, ние нема тоа да го сториме, значи отпаѓа понудата, но саутемтон нема да го сака во негови редови плус Освалдо ќе сака да игра за нас, автоматски правиме понуда од максимум 10 милки

--- надополнето: 1 февруари 2014 во 07:09 ---
--- надополнето: 1 февруари 2014 во 07:21 ---
Baza za posudbu je 400 000 eura, iznos koji može rasti s brojem igračevih nastupa, postoje različiti bonusi i opcije. Otkup je vrlo visok, viši od 18 milijuna eura, ali Juve nije obavezan otkupiti igrača. Napadač ima spremnu putovnicu i čeka da se vrati u Italiju.

Според ова мислам дека Освалдо нема да има многу настапи бидејќи би платиле повеќе ако има повеќе настапи, башка супер е тоа што немаме обврска да го исплатиме односно да го купиме на крајот од овој договор

--- надополнето: 1 февруари 2014 во 07:25 ---
Gazzetta dello Sport prenosi kako je Southampton tražio 2 mil. eura za posudbu s opcijom kupnje na kraju sezone za 20 mil. eura, ali se kasnije ponuda spustila na 1 mil. za posudbu, a za otkup 18 mil. eura.

Na kraju dana konačna ponuda Marotte je bila posudba za 400 000 eura, s mogućnosti otkupa ugovora na kraju sezone za 18 mil. eura
Također, mediji prenose kako je Osvaldo pristao na značajno manju plaću (sa 3,3 milijuna eura na 2,7 milijuna eura)

--- надополнето: 1 февруари 2014 во 07:31 ---
Значи до сега колку што знам Марота ни е најдобар во трансфер политиката, колку што знам јас никогаш не сме имале толку прекрасен преговарач и ни донесе одлични класа фудбалери за бедни и никакви пари ... Јас не знам дали типацов има преговарачки моќи, дали има харизма, дали им лиже гз, дали дава да го дупат, али едно знам - на крајот он сите ги заебува :icon_lol: Дај боже до крајот на неговиот живот да остане кај нас :D

Се уклучувам сабајлево на Кајганава, и гледам имам 5 известувања... кликам на нив, гледам сите пишани од Сладоледџијата во фан клубов... Си викам ај, можда серверот му покажувал непослушност, па незнае човекот дека доволно е еден рефреш да направи за да му се покаже мислењето на темава. Уклучувам и што да видам... почнал да ми кради финти со Маротовците.

Не бе не иде веќе вака, сега фали и "Е, ај да плачеме сега" да почне да ја користи, и да го бришам профилов :place:

Се уклучувам сабајлево на Кајганава, и гледам имам 5 известувања... кликам на нив, гледам сите пишани од Сладоледџијата во фан клубов... Си викам ај, можда серверот му покажувал непослушност, па незнае човекот дека доволно е еден рефреш да направи за да му се покаже мислењето на темава. Уклучувам и што да видам... почнал да ми кради финти со Маротовците.

Не бе не иде веќе вака, сега фали и "Е, ај да плачеме сега" да почне да ја користи, и да го бришам профилов :place:

Е ај да плачеме сега, ако веќе го бришеш профилот :pos:
Абе ептен ми е јако ова сликичево од Марота и морам да го употребувам :D

За ценкање за освалдо сега беше моментот. Восаутемптон е одметник и сакаат да се оттарасат по секоја цена. А на лето ако се покажи кај нас можи само да им направи услуга и да му крениме цена

Енивеј, дај да напрајме нешто за благодарност до скиреа за матотовците :)
Предлог секое користење на марота 10 денари во фонд, за следната титула парите в џеб и в кафана цел форум

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

За ценкање за освалдо сега беше моментот. Восаутемптон е одметник и сакаат да се оттарасат по секоја цена. А на лето ако се покажи кај нас можи само да им направи услуга и да му крениме цена

Енивеј, дај да напрајме нешто за благодарност до Ширеа за матотовците :)
Предлог секое користење на марота 10 денари во фонд, за следната титула парите в џеб право на одмор...

Енивеј, дај да напрајме нешто за благодарност до скиреа за матотовците :)
Предлог секое користење на марота 10 денари во фонд, за следната титула парите в џеб и в кафана цел форум

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Значи до сега ја имам 160 денари у фондот :P

Како се настроени навивачите сега према Гуарин?
Со оглед на тоа дека прво плачеше да премине во Јуве, а сега најверојатно ке прифати еден вид ''поткуп'' во форма на побогат договор само за да остане во Интер?

застанаа позади него уште кога излегова неофицијалните шпекулации за трампата,барем поголемиот дел застанаа позади него,а и самиот рекол дека никогаш не побарал трансфер во друг клуб,дека му било добро во Интер и дека бил понуден кај вас без да се консултираат со него.
Не верувам дека плачел да дојде кај вас,го тргам на страна тоа што го пишуваа и збореа новинарите.Новинари како новинари,ќе напишат се за да им се продава весникот и да им се клика повеќе сајтот.
Ако не се лажам и претходно му беше понуден нов договор,ама не знам што се случи тогаш.
Ако си заминеше зимава,тоа немаше да биде кај вас,гарантирам :)

Па нормално дека ке сака намалување од 3,3 на 2,7 милиони евра .Израчунато му е на крај дека ке го освои скудетото од тоа следи бонус + во својата кариера има скудето што значи прв трофеј за него .Плус нормално е дека одењето во помал клуб (Рома-Саутемптон) дека ке го мотивира со + плата бијдеки нема да има никакви бонуси .
п.с Плус тоа не е исто да бидеш во Саутемптон опкурен со просечни играчи ,а во Јувентус е опкружерн со шампиони .
п.с Да сте на негово место јас сум сигурен дека 90 проценти ке прифатите намалување останатите 10 се лоши по математика .

застанаа позади него уште кога излегова неофицијалните шпекулации за трампата,барем поголемиот дел застанаа позади него,а и самиот рекол дека никогаш не побарал трансфер во друг клуб,дека му било добро во Интер и дека бил понуден кај вас без да се консултираат со него.
Не верувам дека плачел да дојде кај вас,го тргам на страна тоа што го пишуваа и збореа новинарите.Новинари како новинари,ќе напишат се за да им се продава весникот и да им се клика повеќе сајтот.
Ако не се лажам и претходно му беше понуден нов договор,ама не знам што се случи тогаш.
Ако си заминеше зимава,тоа немаше да биде кај вас,гарантирам :)
Верувај во прикаскава, твоја работа. Видеата на кои Гуарин се качува во такси од Торино, исто така се монтажа?

Факт е дека Вучко сакаше во Интер, како што е факт дека Гуарин сакаше во Јувентус. И Интер и Јуве ја сакаа трампата, само навивачите на Интер беа тие што го блокираа трансферот. Ниту Гуарин, ниту Вучинич, ниту Управите на Интер и Јуве, вклучително Тохир и Ањели, никој, само навивачите. Да не се збунеа навивачите, денеска Гуарин и Вучко ќе ги имаа сменето дресовите. Нормално е и Вучинич и Гуарин сега да излегуваат со вакви изјави итн. Зошто не излегоа со вакви изјави кога три дена медиумиве бомбардираа со вестите за нивна трампа? Зошто излегоа со вакви изјави ама баш кога заврши трансфер пазарот? На Интер, Гуарин му е потребен и го нема комодитетот да си дозволи да го изгуби, и затоа му понудија параф за нов договор. Вучинич ако не замине Турција до понеделник, влето гарант ги пакува куферите. Треба да се случи чудо да остане, а научна фантастика е да го има оној статус што досега го уживаше, ако воопшто и влезе во игра.

Верувај во прикаскава, твоја работа. Видеата на кои Гуарин се качува во такси од Торино, исто така се монтажа?

Факт е дека Вучко сакаше во Интер, како што е факт дека Гуарин сакаше во Јувентус. И Интер и Јуве ја сакаа трампата, само навивачите на Интер беа тие што го блокираа трансферот. Ниту Гуарин, ниту Вучинич, ниту Управите на Интер и Јуве, вклучително Тохир и Ањели, никој, само навивачите. Да не се збунеа навивачите, денеска Гуарин и Вучко ќе ги имаа сменето дресовите. Нормално е и Вучинич и Гуарин сега да излегуваат со вакви изјави итн. Зошто не излегоа со вакви изјави кога три дена медиумиве бомбардираа со вестите за нивна трампа? Зошто излегоа со вакви изјави ама баш кога заврши трансфер пазарот? На Интер, Гуарин му е потребен и го нема комодитетот да си дозволи да го изгуби, и затоа му понудија параф за нов договор. Вучинич ако не замине Турција до понеделник, влето гарант ги пакува куферите. Треба да се случи чудо да остане, а научна фантастика е да го има оној статус што досега го уживаше, ако воопшто и влезе во игра.

е ај да плачеме сега

Повиканите играчи за утре:

3 Chiellini
4 Caceres
5 Ogbonna
6 Pogba
7 Pepe
8 Marchisio
9 Vucinic
10 Tevez
12 Giovinco
13 Peluso