Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Тимче
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дур не го видам со дрес, не верувам.
И незнам што се палите одма и почнувате да плукате по новата управа само заради една смешна понуда. Марота не е идиот да го даде Диего а особено не за 16 мил.
:salut:
Друже секогаш треба да се плука по управата пред се а потоа по играчите, тие ги купуваат тие ги продаваат тие ги водат тие ги тренираат.Успехот или неуспехот на еден тим зависи од управата, правилно или неправилно доведување на играчи, правилни тренинзи и се друго.Управите се минливи работи во една екипа и никој не ги слави за успесите на играчите а треба да ги плука по неуспех, за одредено време се забораваат, поточно последниве 5,6 години почнавме да се притресуваме кој бил чистач кој бил секретар во клубот, се заради интернетот.Инаку јас кога почнав да навивам за Јувентус баш кур ме болеше дали бил Моџи, Секо, Беко или незнам кој.Иако неретко во дневен весни(претежно мак.спорт) ќе заприметев во некој ќош каде е спонато името на газдата или председателот.
Поентата ми е, ние за ИМЕТО НА КЛУБОТ и ЗА ИГРАЧИТЕ или за СЕКО, БЛАН, МОЏИ..... навиваме???????? Имајте прилика да сте во близок круг со некој навивачи надвор од балканов ќе видите колку ги боли нив за управите.

И околу случкава со диего, гледам Кико цело време не убедува дека не е продаден но сепак мое мислење е дека ќе биде продаден и нај веројатно вклучен и Барцаљи во трансферот, напоменав и вчера ама ете пак, очигледно поновите членови кога пишуваат ги прескокнувате или пак не ви се интересни за дебата, во секој случај поздрав и Forza JUVE.:smir:

Балотели е играч од светска класа? хахахахаахахахахахахах
Он сега за сега е World Class Bastard. ТИпот има талент, ама има и уште многу да учи.

Според тоа гледам Ман СИти, си ги вмешал. Па тие имаат буџет 3 пати поголем од овој на Јувентус и имаат газда со богатство од 33 милијарди.
Они имаат Финансии, ама го немаат тоа што Јувентус и многу други клубови го имаат, Традиција.

И што ако сити ги купиле тие играчи? Тие отидоа таму за да освојат? Отидоа заради пари. Туре чист пример. 5 години х 11м = 55м.
За тој тим да освои треба години да поминат. 2-3, може и повеќе.

Јувентус ако нема пари не знам јас кој има уствари пари, на која политика се базират 2-3 играчи стандард секоја сезона зимат на Босман т.е слободни играчи, Балотели е играч од светска класа едно е шо нема у глава ама барем Интер ги цени своите таленти и им дава по 200 шанси а не како Јувентус со Џовинко у цела сезона 10 меча од по 10 минути и Марадона нема да му се доволни 10 минути
. . . . Не ми беше филмот Сити него така ми дојде на прв план точно е дека се најбогати имат најголем буџет немаат традиција ама Јувентус со такви испади извини ама џабе ти се трофеите не се гледа минатото се гледа сегашноста и се цели кон иднината . . . Мартинез, Бонучи, Амаури е извини тие ни се Иднина нити ке бидат Иднина ни па имааат некоја сегашност ајде со исклучон на Бонучи го прават некој талент а дечкото изигра у Бари па ке го видиме шо како и уште еднаш ке ти кажам точно Јувентус има традиција има 29 скудета 2 Лига Шампиони , Интерконтинентален Куп . . . . . да не ги редам сите добро знаете нели ама со вакви потези се оди у бездна

Еј да бе, ете Манчестер Сити бил вистинскиот тим со кој ти би имал за што да се радуваш. Лани се засиливме со Мело и Диего две големи имиња и сите очекувавме бум и конечно титулата да се врати тамо кај што припаѓа, а што добивме? Една од најслабите сезони на Јувентус во историјата на клубот. А, и се кладам дека доколку освоиме титула ти прв ќе пишеш тука и ќе пуваш у пепел демек тоа е тој Јувентус што сакаш да го глеаш и си го глеал пред 15 години. Недоносен имбецил.

Ке ти кажам уште еднаш никој не те вреѓа па не вреѓај и ти ке те молам или толку ти е културата сеедно не е моја работа, Сити го земах како прост пример уствари наредих играјаче де не спомнах нигде Сити а и да освооош ти титула јас дали ке пишам или не таа е моо работа, не го мразам Јувентус ни ке го мразам ама со такви испаде, со такви човеци у управа со нелогични потези е извини ама нигде не оде и не сум го гледал од 84 Јувентус не се секирај од порано е

Боби[Мкд];3716025 напиша:
Не озбилно, бољи тим од Баерн имаат.

Кјаер, Фридрих, сега и Диего? Плус никако Џеко не го продаваат. Ни на вас ни на нас.

Изгледа Голф 6-ката одлично се продава.:nesvest:

Сеа Мекларен ке ги напраи тим. . .

. . . ако се лажеме:)

јас дур не видам на www.tuttojuve.com ili www.juventuns.com не верувам нешо од клубот страницата така да дотогаш ке се караме ... едно ке ви кажам тој исти БИЛД имаше кажано дека Ди Мариа е нов играч на јуве а сепак замина во реал дај не вервите на се ..... и немат никаква конкретна изјава ниакде !!!

Боби[Мкд];3716025 напиша:
Не озбилно, бољи тим од Баерн имаат.

Кјаер, Фридрих, сега и Диего? Плус никако Џеко не го продаваат. Ни на вас ни на нас.

Изгледа Голф 6-ката одлично се продава.:nesvest:

Нема уште информации ,доста со тие весници мозокот ви го испраа,ќе има наредниве денови http://www.tuttomercatoweb.com/?action=read&id=223494

ако им верувам на тутоспорт и други Красич до сеа ќе дојдеше 100 пати.

Од ова се плашам, ама истовремено и се надевам дека ништо нема да се случи конкретно....а доколку се случи...немам зборови...:nesum:

Не ми е јасно зошто толку се залетувате на некои информации изнесени од ГЕРМАНСКИ таблоид?? Да беше извор некој италијански медиум ајде де, ама вака мене лично ми е ептен бесмислено. Причина повеќе за да верувам дека Диего ќе остане е што германските медиуми јавуваат дека Јуве ја прифатил понудата од неверојатни 16 милиони....wtf?????????? И пилињата на дрвата знаат дека нема ниту 0,1% Марота да го продаде за тие пари.

Марота не е аматер па Хенес да го изработи како мало дете и Јуве да биде во загуба 9 милиони! Ако веќе Марота го продава Диего тоа сигурно ќе биде за сума над 20 милиони, а такво нешто не е спомнато во никој од фамозните „рапорти“ на нетов каде што пишуваше дека зделката е готова.

Не ми е јасно зошто толку се залетувате на некои информации изнесени од ГЕРМАНСКИ таблоид?? Да беше извор некој италијански медиум ајде де, ама вака мене лично ми е ептен бесмислено. Причина повеќе за да верувам дека Диего ќе остане е што германските медиуми јавуваат дека Јуве ја прифатил понудата од неверојатни 16 милиони....wtf?????????? И пилињата на дрвата знаат дека нема ниту 0,1% Марота да го продаде за тие пари.

Марота не е аматер па Хенес да го изработи како мало дете и Јуве да биде во загуба 9 милиони! Ако веќе Марота го продава Диего тоа сигурно ќе биде за сума над 20 милиони, а такво нешто не е спомнато во никој од фамозните „рапорти“ на нетов каде што пишуваше дека зделката е готова.
ако се додаде фактот дека имаме од лани 5,1 загуба... тоа се некаде околу 15 мил.... со кее мн мн кее

namesto da kupuvame napagaci se prodava edna od dvete avezdi vo klubot koj zarabotija pozitivna ocenka minatata sezona
juventus bese 7 mesto minatata godina-pred taa bese vtori i so kupuvanjeto na diego,felipe melo koj bea edni od najsakanite igrci,canavaro super izigra vo real madrid,groso dobar bese vo lion.Sekoj mislese deka juventus ke ja osvoi serie a bidejki pred taa godina bese 2 ri i so okolu 55 miliona evra i bes prodavanje na zvezdi siguro ce bese 1 vi.Citav pred krajot na sezonata deka juvenurs mozel samo do 4 mesto,da ama ako ne bea tia 55 miliona evra so istiot sostav se ocekuva da padnese a ne bese 2 mesto i so pojacuvanja golemi da bide podole,pa toa samo drogiran covek ili nekoj donesen od zimbabve taka moze da misle.Da se potseime na prvite kola pa i 5 toto koga uspea dzenova da se spase od poraz.
Sega so ima pojacuvanja gi prodadija canavaro koj izigra super minatata godina,caseres isto taka se pokaza odlicen i tioa gi zemaa bonuci i mota kako i da e tuka nekade se i tia 2 ca.
gi kupija i martinez,pepe,lanzafme i toa gi pozajmija sto znaci ako sakaaat da gi kupat dvajcata ce treba nekade okolu 15 milioona idnata sezona da se dadat samo za tia sto gi imale-kako sto kaza eden clen toa izgleda kako da ja gleda katanija.
Juventus e katastrofa vo napadot pa i edinstvenata svetla tocka diego koj gi prifati kritikite i gledame deka na treninzite i ovie podgotovki gi igrae vo sovrsena forma.Pa i citam deka jakintra i sisoko ce gi dadat za bastos ,si vikam uste toa fale da gi dadat diego i sisoko i eve sekako real madrid e zaineresiran za kelini neka go dadat i nego i najdobrite 3 fudbaleri neka si zaminat:nenene:
eve go timot sto misalm deka moze da bide spremen za serie a i liga evropa i kupot na italija.TREBA MALKU MOZOK.
------------------BUFFON-------
MOTTA-BONUCI-CELINI-BASTOS
-----FELIPE MELO---SISSOKO
PEPE--------------------ELIJA
-----ADEBAYOR----DIEGO
sega na mestoto na adebaior neka bide nekoj drug ama vazno treba golemo ime,bez taa pozicija i ako se prodade diego neznam kade moze da zavrse juvenus.
p.s dzenova se pojaci so veloso,rafinja,toni.napoli se pojaci so cavani.roma so adrijano,za simplisio neznam moze imaat i uste nekoj,milan ne go sledam ama i tia baraat nekoj igraci.Ato znaci deka kolku i da si optimist tesko ce bide kako sto trgnale rabotite ama da ne mu veruvame na vesnicite tia sepak mora nesto da pisat.

Јувентус лани имал загуба од скоро 5 милиони евра, а со оглед на фактот дека ќе ќарат многу малце од Лига Европа сезонава, и со новото Фифа Фер Плеј правило наредната година нема да можат да потрошат ни повеќе од 10м евра и ке мора да прават рекомбинации со продавање на играчи, менување на играчки кадар и слично а со таквата неконстантност во играчкиот кадар ке трпи и екипата во престојната сезона.
Затоа ваљда продаваат, но проблемот е што се доведоа во ситуација да се у минус со оглед на тоа дека купуваат играчи за големи пари а еве, Диего влегува у шпекулација која е цели 9 милиони евра помала од онаа за која беше донесен, па и во тој поглед се ограничени со приходите а во денешно време на една грдосија од играч ко Ди Марија една Бенфика постави барање од преку 30 милиони евра.

Мене ич не ми штима ова ново Фифа Фер Плеј правило од проста причина што еве Интер наредната година ке ги има убер најдобрите услови за носење на нови играчи и скоро и ке немаат конкуренција на трансфер пазарот во Италија што е нефер спрема другите клубови.

Само едно имам уште да кажам :Ова не е мојот Јуве... Мојот Јуве се заснова на Диего како централна фигура , ми прирасна кон срцето, мислам дека не би можел да го гледам Јуве без да го видам креативниот бразилец во Јуве.Сите овие шпекулации како можни замени за Диего се несоодветни односно со други зборови НЕ можат да го заменат Диего.Чудно ми е после сите оние добри зборови упатени на сметка на Диего од страна на Марота како и од Дел Нери кој на сите пријателски го форсираше во нападот што според мене а и според многу од вас се покажа одлично на таа позиција.Излишно е да зборувам многу , чекам официјални информации ма да овие вакви информации што ѓи читам ми рушат расположение едноставно без Диего јас мислам дека Јувентус нема шанси да освои Италијанско и доколку се донесе Монтоливо или пак некој друг курајбер пак мислам дека без креативец ништо не можеме да направиме.
П.С Од една одиграна сезона не може играч од калибар на Диего да биде продаден.ПРОДАЖБА НА ДИЕГО=ПРОПАСТ(жално но вистинито)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom