Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Тимче
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Луѓе аман со тој амаури почнавте да го величите ко некој звер да е. и то зошто ? оти му дал 2 гола на ШАМРОК.

Типот во цели две години и различни формации покажа дека е ужас. Единствениот светол период во неговата мизерна кариера во Јуве му беше првата полусезона ко дојде и тоа пред се бидејќи имаше неколку отпадоци кои лесно ги турна в гол.

Ајде ако ви е толку кеф ќе го видиме и сезонава како ќе игра ама јас неочекувам ништо од него. До душа ако играме 442 побрзо би го клал Трезеге во игра место него.

Типот во цели две години и различни формации покажа дека е ужас. Единствениот светол период во неговата мизерна кариера во Јуве му беше првата полусезона ко дојде и тоа пред се бидејќи имаше неколку отпадоци кои лесно ги турна в гол.
Втората полусезона беше скоро цела повреден,а минатата година реално ја изигра слабо(како и 99% од целиот тим на Јувентус).Во подготвителниве натпревари реално е еден од играчите кои покажуваат најдобри игри,не само против Шамрок,на тренинзите е доста активен,постигнува голови,на другите пријателски средби.Тоа што прикажува одлични игри сега,не може со сигурност да се гарантира дека и во текот на сезоната ќе продолжи со такви игри,но тоа е добар почеток за успешна сезона на Амаури во Јувентус, и кога веќе е сигурно дека нема да биде продаден подобро е за тимот да покажува добри игри,отколку како минатата сезона.Оваа сезона за разлика од минатата сезона кога зад себе го имаше само Диего како креативец, тука ќе бидат Диего, Мартинез,Пепе,99% Красич и ќе има поголема поддршка,па ќе се види како ќе ја искористи.А за отпадоците,пример 99% од головите на Трезеге се отпадоци,ама сепак гол си е гол,и на крајот на натпреварот има исто значење дали е постигнат од 30 метри или е од отпадок.

малку да се вмешам,тандемот Дел Пиеро-Трезеге е еден од најдобрите тандеми на Јуве(што играле подолго време),да играш покрај Алекс во најдобрите денови значеше да постигнуваш најефектни и најфудбалски изработени голови,Трез максимално ги користеше своите најголеми предности-играта со глава,атрактивните погодоци од волеи и ножички,играта со дупли пас......Трез не бил дриблер,ниту тркач,меѓутоа огромна закана во шеснаесетникот и неговиот раб,напоменав и порано,ако играчов нема проблеми со повредите неговиот стил на игра дозволува ЕФЕКТНО да игра до 40 години....мило ми е што останува,се надевам барем 70% од сезоната ќе биди фит што гарантира со 20тина погодоци во Серија А

Агентот на Красич - Јоксимович, потврди дека ЦСКА сака да го затвори случајот со Красич, односно да го продаде на Јувентус. Сега, потребно е Јувентус да се ослободи од 1-2 свои играчи пред официјално да го претстави Красич за нов играч.
Утре во Милано треба да има средба помеѓу Претставници на Парма и Марота, на која дефинитивно ке се одлучи иднината на Џовинко. Наводно, Парма понудиле 3.5 милиони евра за ко-сопствеништво.

И Тиаго е пред заминување, откако Јувентус уште пред некоја недела се договори со Атлетико за отшетата. Сега сите го чекаат Тиаго како да е англиската кралица, да рече едно млитаво и бездушно: - „Да“.

Моја слободна проценка е дека некаде на почетокот на идната недела Красич ке биде претставен официјално :)

Не го заборавајте Ланцафаме-дете на Јуве е и имаше добри настапи минатава сезона во Парма.

*Ланзафаме е млад перспективен играч,нешто слично на Паладино-неговиот краен дострел ќе биде тим од средината на табелата

Се зависи до минутажата која ќе ја има оваа сезона,иако ми изгледа дека на крајот ќе заврши исто како Џовинко.

Јас од Ланзафаме не ни очекувам многу, ќе бидам задоволен од него доколку изигра добро кога ќе му се даде шанса затоа што веројатно тој ќе биде само замена за Пепе, Мартинез и Красич(кој што веројатно е веќе наш играч).

Втората полусезона беше скоро цела повреден,а минатата година реално ја изигра слабо(како и 99% од целиот тим на Јувентус).Во подготвителниве натпревари реално е еден од играчите кои покажуваат најдобри игри,не само против Шамрок,на тренинзите е доста активен,постигнува голови,на другите пријателски средби.Тоа што прикажува одлични игри сега,не може со сигурност да се гарантира дека и во текот на сезоната ќе продолжи со такви игри,но тоа е добар почеток за успешна сезона на Амаури во Јувентус, и кога веќе е сигурно дека нема да биде продаден подобро е за тимот да покажува добри игри,отколку како минатата сезона.Оваа сезона за разлика од минатата сезона кога зад себе го имаше само Диего како креативец, тука ќе бидат Диего, Мартинез,Пепе,99% Красич и ќе има поголема поддршка,па ќе се види како ќе ја искористи.А за отпадоците,пример 99% од головите на Трезеге се отпадоци,ама сепак гол си е гол,и на крајот на натпреварот има исто значење дали е постигнат од 30 метри или е од отпадок.

Неможам да повервам дека сеуште треба да убедам некој оти амаури е катастрофа после минатата сезона кога многу јасно ја покажа неговата импотентност. не сум којзнај колкав фан ниту на играта на трезеге или јакинта ама лани тие двајца со можеби 2 или 3 пати помалку меча во нозете дадоја повеќе гола од амаури (не којзнај колку многу но повеќе во помалку мечој). Сеутште ми се вртат хорор слики од бланка кај шо мафта со косата и кај шо пробва да ја зафати топката со врвот од влакната. Амаури е нула за позиционирање во шеснајстерец незнај да се намести ниту па да шутни. она во шо е добар според мене е баш онаа игра од лани кога требаше да се уфрла во шеснајстерец и да пука од 10тина метри (ама таква игра во клупче како палермо или во тим на мурињо кој планира да игра со 30% посед на топка). Јакинта нема да го спомнувам оти не се разликва многу. Но Трезеге е некаква си гаранција за некои 15-20 гола по сезона (ако е стандарден првотимец) то е гол на секој 2 меч во просек а Амаури не гарантира ништо ако му се погоди мечот ќе погоди ако не ништо.

И лани го праевме истов муабет и Амаури (фала му) потврди дека бев во право за него. Ајде еве ви и сезонава да го видиме само осеќам дека ќе го прајме истиот овај муабет и до година кога ќе имаме некоја си шеста формација.

Неможам да повервам дека сеуште треба да убедам некој оти амаури е катастрофа после минатата сезона.
Јас не реков дека Амаури е на рамниште на Дрогба,Руни,Торес,Виља итн.Реков само дека на пријателските игра одлично, и кога веќе останува во Јувентус,се надевам дека ќе ја оправда довербата која му се овозможува да го носи дресот на Јуве повторно и по таква катастрофална сезона како минатата година(не само за него,туку за 99% од целиот тим на Јувентус).
И лани го праевме истов муабет и Амаури (фала му) потврди дека бев во право за него. Ајде еве ви и сезонава да го видиме само осеќам дека ќе го прајме истиот овај муабет и до година кога ќе имаме некоја си шеста формација.
Лани потфрли цел тим, не само Амаури.Амаури не беше ништо полош од цел тим со исклучок на 2-3 играчи.А дали ќе продолжи како минатата сезона или ќе се препороди тоа никој не може да гарантира.За Јувентус е многу подобро и му одговара ако Амаури конечно ја пронајди формата од првата полусезона во Јувентус кога постигна 13 гола,во случај кога сигурно останува во плановите на Марота и Дел Нери за претстојнава сезона.

Луѓе аман со тој амаури почнавте да го величите ко некој звер да е. и то зошто ? оти му дал 2 гола на ШАМРОК.

Ајде ако ви е толку кеф ќе го видиме и сезонава како ќе игра ама јас неочекувам ништо од него. До душа ако играме 442 побрзо би го клал Трезеге во игра место него.

Prvata ponud sto ke stigne za Amauri treba da se prifati definitivno od Amauri ne mozeme da cekame poveko tolku znae deckoto ne e za JUVE.

Prvata ponud sto ke stigne za Amauri treba da se prifati definitivno od Amauri ne mozeme da cekame poveko tolku znae deckoto ne e za JUVE.
а ти знаеш дека одби 100 клуба меѓу кој и реал мадрид така да сигурно останува сака да ја докаже цената која се плати за него така да џабе очекуваш да биде продаден незнам шо се прајш луд

Ovie ot tuttosport definitivno se LUDI, kakva trampa be Elano-Diego :tapp:

а ти знаеш дека одби 100 клуба меѓу кој и реал мадрид така да сигурно останува сака да ја докаже цената која се плати за него така да џабе очекуваш да биде продаден незнам шо се прајш луд

Real Madrir prvo mene ke me bara pa posle Amauri

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom