Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Тимче
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Само Торес нека дојде, другите не ни требаат:smir: Желба би ми било да го видам ова:

Торес

Дел Пиеро---- Диего

Маркизио Сисоко Кандрева

Торез и Џерард би било одлично.И ке може да се игра 4-4-2 или 4-4-1-1 со Диего позади Торез.Мислам дека така има играно и Зидан во Јувентус нз дали стално ама мсл дека има играно пошо бев мал и ене гледав хехе...

Абе ако сака напред Торес и Руни нека се стават, со овие бекови ко Гросо и Григера џабе ќе биде. Крила и лево и десно, бек лев и некоја слична верзија на Диего, немора некоја светска класа, туку за замена кога треба да се одмара или повреден кога ќе биде. Ту бе колку лесно ми изгледа вака од страна, мислам да ми го дадат Јувентус за 2 години светска велесила ќе го направам... :pos2::kesa:

на капитенот не се надевај многу,можи комотно да ги пензионира копачките,т.е. да ги замени за некое елегантно костумче и да се пресели малку погоре-во управата:tv: доколку Рафа би ги донел Торес и Џерард во пакет би свршил одлична работа-другите нека си ги чуваат:pos2:

Може капитенот да изигра уште една сезона, можеби не како стартер туку како џокер од клупата. Има уште што да покаже:smir: Плус тоа нареднава сезона планирам да одам во Торино да ги гледам Јуве. Уживањето нема да биде големо ако го нема Дел Пиеро.

Може капитенот да изигра уште една сезона, можеби не како стартер туку како џокер од клупата. Има уште што да покаже:smir: Плус тоа нареднава сезона планирам да одам во Торино да ги гледам Јуве. Уживањето нема да биде големо ако го нема Дел Пиеро.
прекрасно би било да изигра уште една сезона на ниво,но тоа очигледно не е возможно,се гледа од авион дека ја има изгубено силата,против биологијата уште се нема најдено лек

Ако ме служи добро сеќавањево Дел Пиеро со најмалку одиграно натпревари е најдобар стрелец и асистент во Јувентус , а сеуште наидува на критики ... :tv:

Гледајте го малце 25 милионскиот Диего кој е најстандарден кај Јувентус сезонава , а има само 5 гола и 5-6 асистенции, а да не заборавиме требаше да биде главна алка во овој “нов“ Јувентус ...

Дел Пиеро со 36 години е сеуште најдобар играч на Јувентус, тоа доволно ви говори за каков играч се работи , а вие продолжите да го критикувате, да го ставате на клупа и да го праќате предвреме во пензија ...

прекрасно би било да изигра уште една сезона на ниво,но тоа очигледно не е возможно,се гледа од авион дека ја има изгубено силата,против биологијата уште се нема најдено лек

Ке изигра се кладам.Дел Пиеро ке остане како резерва за во нападот зашто мора да ни остане некој искусен постар играч во тимот заради X работи.А кој не ако не Дел Пиеро.Искусен е, легенда, милион пати не има извадено од middle of nowhere, и ке биде од огромно значење за тимот да остане уште една сезона.Врвна форма треба да бараме од ДРУГИ ИГРАЧИ не од него.Не треба да се очекува од него да игра како на 25, одлично е и вака.

Кај го испративте Дел Пиеро пред време во пензија бе луѓе,кај нас Шева уште да играше ќе маваше по 20-30 гола од сезона.......едноставно такви бисери се незаменливи. :wink:

Кај го испративте Дел Пиеро пред време во пензија бе луѓе,кај нас Шева уште да играше ќе маваше по 20-30 гола од сезона.......едноставно такви бисери се незаменливи. :wink:

Тие што го праќаат Алекс во пензија очигледно не се разбираат многу во фудбал, и јас не велам дека треба да ни биде главен играч следната сезона но и тоа како може да биде важен за тимот сите сме запознаени со неговите квалитети и покрај неговите 35 години.

никој не ја оспорува генијалноста на овој играч и во поодминати години покажува фудбалски потези за кои многу му завидат,но ако гледате реално човеков веќе наликува на издуван балон,многу лесно се уморува и не може да ги поднесе цврстите и безкомпромисните дуели со играчите од одбраната.....

никој не ја оспорува генијалноста на овој играч и во поодминати години покажува фудбалски потези за кои многу му завидат,но ако гледате реално човеков веќе наликува на издуван балон,многу лесно се уморува и не може да ги поднесе цврстите и безкомпромисните дуели со играчите од одбраната.....

Да, али сеуште е најдобриот фудбалер на Јувентус, значи има многу други пред него што можат да си заминат.

Не би рекол. Стилот на Дел Пиеро никогаш не се базирал на сила туку на техника и елеганција. Не паметам Дел Пиеро да добил некој фузички дуел со играч, но скоро секогаш знае да им го заврти паметот на противниците. Да не правиме муабет за слободните, simply the best!

Според мене може ефективно да изигра 60 минути. Човекот е едноставно ЛИДЕР на теренот, сите имаат почит кон него дури и судиите. Многу пати наседнале на неговата глума и досудиле фаул само затоа што е Дел Пиеро, а не е Миколи или Паладино.

Дел Пиеро е жива легенда, во вените му тече црно-бела крв и сум 100% сигурен дека има уште да даде за Јуве.

Како само реагираше кога сакаше да го смени зак кога се повреди маркизио баш капитенски му се извика ќе останевме со играч мање

Коефициентите кои ги поставија букмејкерите во Велика Британија за тоа каде Рафа Бенитез ќе биде тренер наредната сезона се:

Јувентус --- 2.33
Останува во Ливерпул ---- 3.0
Реал Мадрид --- 4,50

Како само реагираше кога сакаше да го смени зак кога се повреди маркизио баш капитенски му се извика ќе останевме со играч мање
Жаки ќе “свршеше“ што конечно ќе победи на некој натпревар и не знаеше кај тера човекот:pos2:

Малце посериозно, дали знаете зашто воопшто Торес одлучи да си замине од Атлетико и да оди во Ливерпул ?
Лига на Шампиони, ништо повеќе, една од причините беше шпанскиот тренер, а втората, и поважната беше Лигата на Шампионите.

Од една страна Рафа беше мајстор за тоа натпреварување, феноменален во нокаут фазата, од друга Ливерпул беа екипа кои важеа за една од најдобрите во тоа наптерварување, во 2005 освоија, две години подоцна стигнаа до финалето, по што летото кое следеше дојде и Торес.

Јас мислам дека носењето на овој играч во екипа која не игра во ЛШ и сеуште нема поставено добра и стабилна шампионска основа е многу тешко. Прво, има една година на неиграње во тоа натпреварување кое си сноси одредени последици, а и преку ноќ во денешно време претешко е за период од 2 години веднаш да се покажат супер во ЛШ, односно, да атакуваат за самиот врв.
Не верувам дека би ризикувал со својот избор, односно, екипите ко Реал, Барса и остали од старт ке имаат голема предност пред Јувентус, или евентуално Сити ( во случај и двете екипи да не играат во ЛШ наредната година).

Не заборавајте дека сепак Торес е дел од оној фудбалски крем и е секогаш ставан помеѓу најдобрите фудбалери, во случајов напаѓачи, на планетава, а за истите условот ЛШ доаѓа под дифолт, поготово во најдобрите фудбалски години ( 25-30 ). :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom