Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Тимче
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Епа тоа е и проблемот, погледни за репрезентациите како играат нашиве а погледни како за ЈУВЕ и ќе видиш колкава разлика има, Италија никогаш не прима многу голови на утакмица а истата одбрана игра и за ЈУВЕ така да проблемот е во раководството а не во играчите, Мело кога играше за Фиорентина играше перфект, и за Бразил игра маестрално, е тука кога на секоја утакмица има различна позиција и кога се менува формација на секоја утакмица нормално дека ќе нема успех а нема ни да има :toe:
Токму така.Јуве ја почна сезоната со 4-1-2-1-2 дијамант формација и таа мислам дека е најпогодна за составот на играчи кој го поседува Јувентус.Но, после натпреварот со Џенова, Чиро почна да ја користи 4-3-1-2, и го постави Мело како организатор во средината. И покрај препораките од Дунга, Корвињо, Прандели и многу фудбалски стручњаци во Италија и светот упатени кон Чиро дека Мело не е организатор, Чиро го форсираше Мело на позиција која воопшто не му припаѓаше на Мело, и тоа е главна причина поради која Мело не играше на нивото кое се очекуваше од него.

Медиумите створија голем притисок врз него, Чиро ниту еднаш не излезе да ги одбрани од медиумите ниту Мело, ниту Диего, нешто што секој тренер треба да го направи. Чист пример како треба да се брани тимот од медиумите е Мурињо.Ето беше критикуван за неговите игри, и Мурињо излегува со изјава „ Ето е најдобар напаѓач на светот, медиумите можат што сакаат да напишат“, и ниту еден медиум ден денес во Италија нема напишано дека Ето нема постигнато гол од Декември а зема 11 милиони плата, за разлика од случајот со Амаури кога немаше постигнато гол од натпреварот со Сиена, медиумите секојдневно пишуваа за тоа.

Чичко Прециоси (Претседателот на Џенова), во Кориере Дело Спорт изјави дека Јувентус ги сака и Ранокија и Бонучи.

http://football-italia.net/mar5i.html

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]As for Bonucci, who made his Italy debut against Cameroon on Wednesday night, Preziosi revealed that Juventus are also at the front of the queue for him. [/FONT]

Ке му еем тоа питата, Кришито и Паладино од дрво да не ги набра !?
Бонучи го гледам како поклон завиткан во црно - бел целофан.

Како се вклопи Роналдо во Реал уште не дојден , или Снајдер во Интер или Ибрахимович во Барселона ... тие шо се ? Изроди се па нив не им требало време ... или еве ви сега најново , Пандев во Интер ...
Како можеше Мело на почетокот на сезоната со дијамант формацијата против Киево,Рома,Лацио и Џенова да биде еден од најдобрите играчи на Јувентус на теренот, и веќе на следниот натпревар против Болоња, кога Чиро му ја смени позицијата и ја смени формацијата во 4-3-1-2 (Мело организатор), Мело да изигра слабо?? Како можеше против Сампдорија, Аталанта, Мело да блеска во 4-2-3-1 формацијата, а потоа кога пак ја врати Чиро 4-3-1-2, повторно Мело да игра слабо? Едноставно Мело не може да биде организатор, Мело е класичен кршач, ја одзема топката и одма ја додава. Ист случај како Киелини кога играше лев бек, Киело многу грешеше како бек, но секогаш беше одличен како централен дефанзивец, и сам имаше изјавено дека ако Дешамп не го ставел како централен дефанзивец планирал да го напушти Јувентус,бидејќи смета дека централен дефанзивец е позицијата во која е најдобар, а тоа се гледа во моментов, Киелини е еден од најдобрите дефанзивци во светот.

Која дијамант формација бе? не играј многу менаџер врати се во реалноста ... Мело од прво коло до последно (додека беше Чиро тренер) играше иста позиција ... Баш во 4-1-2-1-2 или дијамантот твој Мело би требало да e организатор (читај Пирло во Милан) така да кај ја најде како причина за слабите игри на Мело промената од 4-1-2-1-2 во 4-3-1-2 само ти знајш , пошо промена немаше , освен во 4-4-2 и 4-2-3-1 кога веќе и Чиро ко мува без гла беше ...

Која дијамант формација бе? не играј многу менаџер врати се во реалноста ... Мело од прво коло до последно (додека беше Чиро тренер) играше иста позиција ... Баш во 4-1-2-1-2 или дијамантот твој Мело би требало да e организатор (читај Пирло во Милан) така да кај ја најде како причина за слабите игри на Мело промената од 4-1-2-1-2 во 4-3-1-2 само ти знајш , пошо промена немаше , освен во 4-4-2 и 4-2-3-1 кога веќе и Чиро ко мува без гла беше ...

Според тебе, Мело треба да си оди ?

Мело од прво коло до последно (додека беше Чиро тренер) играше иста позиција ... Баш во 4-1-2-1-2 или дијамантот твој Мело би требало да e организатор (читај Пирло во Милан) така да кај ја најде како причина за слабите игри на Мело промената од 4-1-2-1-2 во 4-3-1-2 само ти знајш , пошо промена немаше , освен во 4-4-2 и 4-2-3-1 кога веќе и Чиро ко мува без гла беше ...
Значи ти повеќе знаеш од Дунга, Прандели, Корвињо и ред други фудбалски стручњаци кои изјавија дека Мело игра на погрешна позиција во Јувентус, и дека добива погрешни задачи од Чиро? А за против Рома, Мело беше дефанзивно ориентиран,исто како против Лацио, Џенова, Киево, и во 4-2-3-1.

Значи ти повеќе знаеш од Дунга, Прандели, Корвињо и ред други фудбалски стручњаци кои изјавија дека Мело игра на погрешна позиција во Јувентус, и дека добива погрешни задачи од Чиро? А за против Рома, Мело беше дефанзивно ориентиран,исто како против Лацио, Џенова, Киево, и во 4-2-3-1.

Јас не , али ти дефинитивно повеќе знаеш од Дунга и компанија , пошо те гледам уходан си нешто дијаманти ова она ...

Ако го имаше запазено Мело ќе видеше дека кај него нема некој посебни промени во играта од почеток на сезона , разликата е само шо кога победуваше Јувентус не се бараа слаби точки ...

Против Рома(второ коло) изигра катастрофално прво полувреме и еден од виновниците за примениот гол кога продаде без везе топка на средина и од тоа настана и фаулот од кој беше постигнат и голот за 1-1 , но во второто полувреме го надохнади тоа со неколку украдени топки и одличен гол па никој скоро и не ја виде таа грешката негова ... Значи и тогаш беше во улога на организатор ...

Мело под водтсво на Чиро играше цело време на иста позиција , а тоа што тебе ти текнало да ги сортираш натпреварите кај шо одиграл добро во натпревари на позиција која му одговара и натпреварите во кои изигра лошо на натпревари на позиција која не му одговара е само до тебе ...

Е да и да напоменам дека психички е ко едно лајно шупливо и многу често цела екипа страда заради психата негова...

Според тебе, Мело треба да си оди ?

Да ...

Јас не , али ти дефинитивно повеќе знаеш од Дунга и компанија , пошо те гледам уходан си нешто дијаманти ова она ...
Тебе ти е доволно Моџи да го искритикува Мело, за и ти да почниш да го критикуваш Мело, независно дали Мело игра добро или лошо.

А за уходаноста, твојата уходаност се гледа во твојот пост од пред 1 месец:
Ке ти дадам доказ најкасно до утре ... под напуштил не мислев да избега негде , туку најнормално да отпатува во некоја друга земја на одмор или на било шо (ако има некоја друга потреба)...

Доказот уште го нема.:toe:(дека Џираудо слободно патува, иако има правосилна пресуда од 3 години затвор).
Е да и да напоменам дека психички е ко едно лајно шупливо и многу често цела екипа страда заради психата негова...
Веројатно брзо заборави дека Паоло Монтеро 9 години беше член на Јувентус, и е играч кој сеуште го држи рекордот на најмногу црвени картони во Италија.

Тебе ти е доволно Моџи да го искритикува Мело, за и ти да почниш да го критикуваш Мело, независно дали Мело игра добро или лошо.

А за уходаноста, твојата уходаност се гледа во твојот пост од пред 1 месец:

Доказот уште го нема.:toe:(дека Џираудо слободно патува, иако има правосилна пресуда од 3 години затвор).
Веројатно брзо заборави дека Паоло Монтеро 9 години беше член на Јувентус, и е играч кој сеуште го држи рекордот на најмногу црвени картони во Италија.

Јас го гледам Мело како игра доволно е ... и ич не ме интересира како играл во Бразил или шо рекол Дунга , шо тебе ти е најважно ... но добро , доволно ми е да знам колку пати промени мислење во последниов период за одредени работи , па ќе го промениш така и за Мело и за уште многу други работи ...

а за Џираудо не можев да го најдам линкот иначе ќе ти го поставев... иначе да беше поупатен малце и сам ќе знаеше дека Џираудо е амнестиран (исто ко да не е осуден) и немаше да лупаш правосилни пресуди или шо ти знам јас ... ... и Џираудо може во истиов момент да се врати да работи во фудбалот , нема никаква забрана ... а ти ми лупаш дека му бил одземен пасошот :tv:

Распрашај се убо каков беше случајот со Џираудо и јави се ...

а за Џираудо не можев да го најдам линкот иначе ќе ти го поставев... иначе да беше поупатен малце и сам ќе знаеше дека Џираудо е амнестиран (исто ко да не е осуден) и немаше да лупаш правосилни пресуди или шо ти знам јас ... ... и Џираудо може во истиов момент да се врати да работи во фудбалот , нема никаква забрана ... а ти ми лупаш дека му бил одземен пасошот
Постави линк и ќе поверувам, се дотогаш ти си тој што лупа.

TUTTOSPORT
CORRIERE SPORT10 REPUBLICCA

На сите овие медиуми пишува дека Џираудо има правосилна пресуда од 3 години затвор, и сега очекуваш да ти верувам тебе „бидејќи неможеш да најдиш линк“??:uvo:

Постави линк и ќе поверувам, се дотогаш ти си тој што лупа.

TUTTOSPORT
CORRIERE SPORT10 REPUBLICCA

На сите овие медиуми пишува дека Џираудо има правосилна пресуда од 3 години затвор, и сега очекуваш да ти верувам тебе „бидејќи неможеш да најдиш линк“??:uvo:

Е взатвор ? не е ... значи амнестиран е ... ај пријатно

Јас го гледам Мело како игра доволно е ... и ич не ме интересира како играл во Бразил или шо рекол Дунга , шо тебе ти е најважно ... но добро , доволно ми е да знам колку пати промени мислење во последниов период за одредени работи , па ќе го промениш така и за Мело и за уште многу други работи ...

а за Џираудо не можев да го најдам линкот иначе ќе ти го поставев... иначе да беше поупатен малце и сам ќе знаеше дека Џираудо е амнестиран (исто ко да не е осуден) и немаше да лупаш правосилни пресуди или шо ти знам јас ... ... и Џираудо може во истиов момент да се врати да работи во фудбалот , нема никаква забрана ... а ти ми лупаш дека му бил одземен пасошот :tv:

Распрашај се убо каков беше случајот со Џираудо и јави се ...
А пак кој фактор си ти бе, значи ти си постручен и од Дунга и од сите стручњаци, ако е така одма симнувам капа, сите твој постови се едно големо с****, можеш комотно да почниш да навиваш за Милан или Интер, откога дојде на форумов сите постови ти се иронични, и јас ги подржувам и Моџи и Џираудо и се надевам дека во 2011 ќе се вратат во ЈУВЕ, но не серам цело време тука и не барам кривци во играчите туку во ебанава управа која што го доведе ЈУВЕ на дното, ај за друг играч да речеше нешто (пример Григера) пак оди некако, ама за играч кој игра прва постава за Бразил, значи за Бразил игра човекот а не за Сан Марино, друже ти препорачувам да пробаш да најдеш работа во некој спортски весник како критичар пошто одлично ти оди, мислам дека тоа е идеална професија за тебе (без навреда), а ти и фан на ЈУВЕ xмммм, 2 различни света :wink:

Е взатвор ? не е ... значи амнестиран е ... ај пријатно
Ајде де, постави линк дека е амнестиран, верувај тоа немаше да остани незабележано од медиумите, и ако е вистина би било многу лесно да дојдеш до линк.

Ајде де, постави линк дека е амнестиран, верувај тоа немаше да остани незабележано од медиумите, и ако е вистина би било многу лесно да дојдеш до линк.

а зошто не е в затвор вака според тебе?

а зошто не е в затвор вака според тебе?
Уште од старт беше напишано дека најверојатно и нема да оди во затвор зашто до сега нема направено кривично дело и зашто судските процедури во Италија се многу спори ( се алудира на оние жалбени постапки ).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom