Продолжувам од другата тема, таа за полуфиналниот дуел.
Dzish напиша:
Што очекувавте од Италија без Пирло и Гатузо? Ајде натпреварот како икако... Ама наместо Дел Пиеро, Тони, тој ги стави да шутираат оние смотанине... Па и Пипо не го повика на европското, од толку шанси што ги имаше Тони, да бееше Пипо ке дадеше бар 2-3 гола. Ко онај напаѓачот од Лацио што го промаши пеналот да беше подобар...
Гатузо добро што издржа и до 30тата година со ова темпо. Сепак голем борец е, не ми се верува дека ќе му се предаде така лесно на годините. Вака сеа, за играчите на Милан крив е КАТАСТРОФАЛНИОТ распоред годинава. Бараа Тојота куп, добија тојота куп, ок сеа поинаку се вика али нема везе. Кога сите екипи ги одмараа играчите од напорните сезони, Милан патуваше од еден на друг крај на светот и збираше пари од конзумни, играчите немаа никаков одмор. Кога на ова ќе се додаде фактот што Милан е тим од 15 играчи, т.е. да не речам 11 кои го носат товарот цела сезона, јасна е ситуацијата. Па кога играч е во четвртата деценија од животот, сигурен сум дека не одат така лесно работите. Лига на Шампиони, Куп на Италија, Калчо и купови за престиж... едноставно премногу.
Dek0 напиша:
За Пипо се согласувам .... само кретен може да го земе Касано наместо Пипо ...
За Пирло и Гатузо не ми се ни прави муабет ..... оваа сезона разочараа двајцата ... посебно Пирло
Касано беше еден од тројцата играчи кои внесија свежина во овој италијански состав, уште Пипо фалеше и толку... прво полувреме ќе играа фудбал а второ немаше да излезат на терен, ќе ги предаваа утакмиците и ќе одеа на трибините да играат шах со Французите.
да да киелини и гросо изиграа најбољи у одбрана а од средина де роси е право зверче
Гросо е дупка.
Гросо е крило, нема ни О од Одбрана.
Игра само поради тоа што има перфектен центаршут. Али коа Тони не е во форма, немаше потреба од Гросо. Колку само сите селекции ја напаѓаа Италија по десната страна пошо Гросо еднаш не се врати да затвори.