Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Интересен натпревар,но Манчестар покажа како се игра фудбал.Цезар повторно беше на ниво на задачата т.е ве спаси во две 100% шанси посебно онаа на О'Shea.
Почетниот притисок да го издржеше интер ке беше подруго но биде што биде. More Luck Next Year.

Притисок е кога напаѓа само еден тим, кога не можиш да ја изнесеш топката од 30 метра, а Интер прими гол од корнер уште во 3 минута! Каков е тој притисок кој траел само 3 минути? Интер немаше среќа.. тоа е..

Панатинаикос? Зошто? Мислиш бидејки бевме втори? Па кога тогаш ке ни се паднеше Манчестер.. не е работата кое место бевме.. Челзи зошто помина? Оти беа втори? Не! Оти имаа поквалитетни фудбалери! Го имаа Лампард, кој ако се секаваш при 1-0 вчера беше најголем виновник за 1-1 ! Кога ние немаме квалитет во средината, нема што да бараме.. кажав јас.. само Рибери и Диего, иако за вториов незнам дали ке успее, ама за Рибери сум убеден!

Само потенцирав дека ако бараме грешка, таа не е во денешниот натпревар. Во таква скапана група Интер мораше да пројде прв.

Изјава на Мурињо: Сите Италијанци ќе бидат задоволни поради елиминацијата на Интер...
И после ваква изјава за која ќе следат уште X мрчења по сите видови на медиуми, колку и да погрешил тактички во последните не знам колку натпревари, како човек да не го почитува? Има храброст да се соочи со сите, нешто што Манчини го немаше...

Честитки за супериорниот Манчестер.Нека ни биде ова само лекција што треба да ја научиме.Нема разочарување,одиме понатаму.Сигурен сум дека во блиска иднина резултатите ќе дојдат.Не смееме да се предадеме,за година-две лигата е наша.

Мурињо: "Никој не смее да го критикува Интер!"

" Не сум лут. Лут и фрустриран си кога твојот тим не игра добро, кога не ги покажува своите квалитети или кога се плаши да игра. Ова е меч после кој никој нема да го критикува Интер, бидејќи тие беа фантастични вечерва, иако не е лесно да се игра на Олд Трафорд, а среќата дефинитивно не беше на нашата страна. После водството на Манчестер Јунајтед и реакцијата на Интер, погодената статива, можеше да се почуствува стравот на домашната публика. Но нивниот втор гол дојде веднаш на стартот од второто полувреме. Извонреден гол, но исто така и резултат на нашата неспремност во одбраната за нафрлени топки. Мојот тим покажа карактер, имаше доста шанси за да изедначи, како и оној шут на Адриано кој не влезе. Денес видов еден доста добар тим на Интер кој го нема освоено ова првенство и поради тоа сум доста тажен, тим кој нема да има шанса оваа година да го освои, тажен сум за фановите кои не гледаа дома покрај ТВ екраните и за оние кои дојдоа овде со нас. Но доста сум убеден дека скудетото ќе биде наше. Ние игравме против доста добар тим и оној психолошки страв кој постоеше кај Интер од овие големи натпревари веќе го нема. Цела Италија сега е среќна што Интер отпадна, јас целосно ке застанам во одбрана на овој тим, но денес едноставно немавме среќа. Победив на овој стадион со Порто, иако доста помалку труд вложивме тогаш. Манчестер беа подобри од нас, но ние заслуживме повеќе од 2-0! Не е можно да не го спомниш фактот дека шест играчи на Манчестер се високи 190 цм, а само еден играч кај Интер. Но ние продолжуваме понатаму со главите кренати високо горе."

си ебеш векот појако беше од тебе

465998775l.jpg

вака ли бе Европа ?!?! :icon_lol: јебига насветол настан во оваа Лига ќе ви остане денот кога Милан ве избаци :icon_lol: :icon_lol:

Тоа е ќе се задоволиме со скудето!

Скудетото уште не сте го освоиле па да се задоволите со него. Имате голема предност, но.....

И лани ја имавте па у 91 мин со Сиена ви требаше гол :wink:

И бтв Ибра прочитав негде пред некој ден дека Рибери има преддоговор со Барса, така да не биди толку убеден за него :toe:

Јас се надевам, не сум убеден. Никаде не реков дека сум убеден оти ќе го земат. А тоа пред договор читај ти што сакаш.. секој ден по нешто пишува.. ако ги тумачиме сите работи кај ќе ни биди крајот.. Јас го побарав најдобриот кој не игра за тим од кој никогаш не би си заминал. Тоа е Рибери.. Се надевам дека и Мурињо ќе го побара.. И исто така се надевам дека Морати ќе се реши да потроши повторно 50 милиони евра.. Го скапаа човекот.. Извор да беше ќе секнеше..

Наградно прашање до сите интераши .... Што кажува навивач на милан коа интераш го дрви као ќе освојат скудето оваа година ??

КОЛКУ ТРОФЕИ ИМА МИЛАН А ? А ? А ? А ?

пс:кажав и пак ќе кажам ... само лузери живеат во минато ! (онака ми дојде)

И да .... Мора да се најде квалитетен плејмејкер ... нешто што Интер никогаш го немал ..... за жал =(

Повеќе среќа следниот пат ...

465998775l.jpg

вака ли бе Европа ?!?! :icon_lol: јебига насветол настан во оваа Лига ќе ви остане денот кога Милан ве избаци :icon_lol: :icon_lol:
abe vie evropa nema da ja vidite uste mnogu godini, ke ziveete so minatoto i ke si vikate vo sebe "lele kolku se jaki ovie inter, kako i milan ne se kako niv"aj sea idi drkaj na inter:drk::drk::drk:

Наградно прашање до сите интераши .... Што кажува навивач на милан коа интераш го дрви као ќе освојат скудето оваа година ??

КОЛКУ ТРОФЕИ ИМА МИЛАН А ? А ? А ? А ?

пс:кажав и пак ќе кажам ... само лузери живеат во минато ! (онака ми дојде)

И да .... Мора да се најде квалитетен плејмејкер ... нешто што Интер никогаш го немал ..... за жал =(

Повеќе среќа следниот пат ...

abe vie evropa nema da ja vidite uste mnogu godini, ke ziveete so minatoto i ke si vikate vo sebe "lele kolku se jaki ovie inter, kako i milan ne se kako niv"aj sea idi drkaj na inter:drk::drk::drk:

465998775l.jpg

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

То е момци...добра игра, одлични шанси, но ни грам среќа :toe:

Пречката и одличната шанса на Ибра каде топката помина покрај гол, шутот на Дејо од далечина, како и шансата кога се најде пред гол (при ситуација кога Ибра додаваше, а Евра се лизна...можеше подобро да изреагира Станкович), стативата на Адри и на крај кога Евра му ја симна топката од глава на Ибра.

Дури и Ферги знае дека имаја среќа...

Менаџерот на Манчестер Јунајтед, Сер Алекс Фергусон вели дека е среќен со резултатот и победата над Интер, но не и од перформансите.
"Ова беше таков натпревар на коj беше потребно да одиграме поразличен фудбал" - изјави Ферги по натпреварот. "Интер покажуваше фантастично искуство на моменти и покажа јужно американски менталитет и ни беше тешко да се игра".
"На крајот резултатот беше многу добар. Добар резултат, но не и игра" - изјави Фергусон.

Како и да е честитки до Ман.Утд за победата :smir:

А ние ке се сконцентрираме на Сериа А каде сум 100% сигурен дека го имаме Скудетото...читај потпис :wink:

:salut: Интеристи !!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom