Ај и јас да се изјаснам.Како прво гол немаше,али судиите во Италија продолжуваат да се на ниво на фудбалска лига на Македонија Југ,трета лига.Играта ме бендиса,морам да признаам и заслуживме победа,поготово во второ полувреме кога НАполи не сосдаде ама баш ни полу шанса.Зицерот на Џила беше тоа што фалеше за победата.Ми се свиѓаше како ја контролиравме топката и поседот.Бевме подобри каде-каде,али ете пак не победивме.Со оглед на тоа што е прва утакмица и не се сите 100% спремни,изигравме и повеќе од мојте очекувања.Одбраната добра,средината добра,освен Занети што зезна на двапати можеше 2 гола да даде.Дагостино супер изигра и мислам дека ќе биде право засилување.Ме изненади и Черчи,за кого немав мислење пошто не сум го гледал,али дечкото има брзина,движење,техника...мислам дека е играч што може на терен да направи разлика.Доста позитивно изненаден од него.Варгас одличен,али наивен доста.Не требаше така глупо да изреагира.Да останевме комплетни мислам дека ќе победевме,баш бевме во фаза на добра иницијатива и НАполи тешко ќе издржеше,али тоа е.Глупост голема и заслуќен црвен.Све на све задоволен,дури и повеќе од очекуваното.Не заборавајте дека НАполи се спремаѓе многу порано од нас ради УЕФА натпреварите.Добра прва на Михајлович