Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
boruc gazi, ke mu fati mesto na frey, ne ja gleav cela na kraj go fativ poluvremevo, ako glea nekoj neka kaze kako ni ide?

водиме 2-1 во голови од офсајд хехе је да нашиот втор немаше офсајд.
инаку слабо играме, немаме организација у среден ред, јас го гледав цело прво и не знам сеуште дали играше или не дагостино, ваљда не пошто не го чув ни видов.
како и да е проблемот е во средината од средниот ред, ваиго и маркиони по крилата се така така.

водиме 2-1 во голови од офсајд хехе је да нашиот втор немаше офсајд.
инаку слабо играме, немаме организација у среден ред, јас го гледав цело прво и не знам сеуште дали играше или не дагостино, ваљда не пошто не го чув ни видов.
како и да е проблемот е во средината од средниот ред, ваиго и маркиони по крилата се така така.
sea donadel ke ja resi :)

2-0 губиме.Две грешки на Фелипе у одбрана,два гола со глава примаме.Катастрофа одбраната!

ocekuvav poveke od felipe, ne znam zaso ne mu ide, kako igrase vo udineze, sea kakvi greski prai da ne ti se veruva, mora da zememe centralen, a i mihajlovic neka misli pobrzo ako nema igraci za 4-2-3-1 neka menja formacija ne mora da igra so formacijata na prandeli

--- надополнето ---

ajde ke pocekame da se vratat vargas i ljaic bi trebalo da bide podobro

toa Felipe treba da se obesi , kutro da mu ebam plemeto, bolje da kupime 1 dobar u odbrana, nego napad

felipe bese katastrofa.isto i comotto nema vrska.najdobro odigraa:marchioni ,pap waigo i natali koj se nametnuva kako prvotimec najverojatno.inace i jas mislam deka ne treba poveke da se racuna na felipe.deckoto pravi dosta greski i mislam deka go iskoristi bonusot veke.mora da zememe i centarhalf inace loso ke bide.dagostino ne odigra na nivo na pozicijata poluspic i spored mene avtomatski otpagja od taa varijanta.mislam deka marchioni bi igral podobro tamu.kako i da e ova e prijatelska utakmica i netreba da se nervirame,no treba da svatat deka ni treba centahalf i eventualno nekoj napagjac.sekoja cest za papa waigo,denes odigra famntasticno i me ubedi deka zasluzuva da ostane vo fiorentina.forza VIOLA!!!

Папа Ваиго се труди највеќе и стварно заслужува повеќе да остане у Фиорентина од Комото,Фелипе,Донадел...Искрено иначе Боруч ме изненади.Какви одбрани имаше секоја чест.Е сега незнам што да кажам за Фреј.У многу глупа ситуација сум.Подобро да не го купувавме Боруч...малце целата ситуација ми е неразјаснета.Што ќе правиме со двајца голмани кои се и двајцата фантастични.Корвињо згреши тука...

Папа Ваиго се труди највеќе и стварно заслужува повеќе да остане у Фиорентина од Комото,Фелипе,Донадел...Искрено иначе Боруч ме изненади.Какви одбрани имаше секоја чест.Е сега незнам што да кажам за Фреј.У многу глупа ситуација сум.Подобро да не го купувавме Боруч...малце целата ситуација ми е неразјаснета.Што ќе правиме со двајца голмани кои се и двајцата фантастични.Корвињо згреши тука...
Bas za ova sakav da napisam pred nekoj den, deka upravava a i do nekade Mihajlovic me razocaraa, prvo upravava stvano so mislese koga go kupi Boruc, si imavme veke dobar golman, i ako sakaa da go prodadat frey neka go napravea toa porano, sakal Corvino po dvaca dobri igraci na sekoja pozicija, pa nie na nekoi pozicii nemame ni po 1 dobar igrac, vtoro DAgostno go kupi igraat na istata pozicija so montolivo ete uste eden konflikt, se ova se odrazuva vo timot, prvo go potkopuvas Frey eden od najdobrite podedinci vo fiorentina, dolgo vreme e so nas, i vtoro kapitenot. Za toa sto ne donese igraci ne ni praam muabet, sepak seuste se nadevam deka ke dojde uste nekoj.
A mihajlovic me iznenadi kako se pokori, prvo ocekuvav nova formacija i trebase da bide no se otkaza, ostana so formacijata na prandeli ocigledno nemase hrabrost da ja smeni, a ne znam zaso ajde duri bese jovetic mozese da se igra taa formacija sega veke ni fali toj igrac( mislam na pozicijata na jo jo), ako nisto drugo bar duri ne se vrati mutu neka igra so druga formacija, 4-3-3 ili 4-4-2, ocekuvav od mihajlovic da nametne pobednicki mentalitet, da im ja krene samodoverbta, toa na dosegasnite utakmici ne go gledam, seuste sme premnogu rezervirani, se plasime da napadneme, pravivme naivni greski, i posledno a miha e so ne smeta na babacar, a i koja mu bese taa izjava deka slaba tocka mu bile igracite so doagale od negoviot kraj i zaradi ova li go isklucuva babacar za da igra seferovic, kakva seljacka rabota

ej Papa Waigo e zver.. trca kao lud coekot, mora da ostane

boruc bese fantasticen.papa waigo gi resi site dilemi okolu svoeto ostanuvanje.odbranata svajcarsko sirenje.gamberini ni malku ne dolikuva na onoj stariot sto bese io vo reprezentacija pred nekoe vreme.felipe za zal e no coment.comotto e drvo nevideno.vo napadot ni treba zadolzitelno eden zamenik na gilardino bidejki babacar najverojatno ke gp pustat vo vtora liga na pozajmica.montolivo ne e vo forma.iako jas bi go izbral boruc za prv golman sepak mislam deka mihajlovic ke ja pocne sezonata so ovaa formacija na prviot natprevar protiv napoli:
frey,lds,natali,kroldrup,pasqual,papa waigo,zanetti,d agostino,vargas,marchioni,gilardino.... rezervi:
boruc,felipe,gamberini,donadel,montolivo,ljajic, nekoj nov(babacar).znaci,vo polusopic pozicija ocekuvam da se najde marchioni ,no samo za eden natprevar.posle negovata pozicija ke ja zazeme ljajic,a marchioni bi odel na desno krilo,waigo na klupa kako alternativa.znaci spored mene:na klupata ke nema mesto za comotto,bolatti i santana koi izleguvaat visok vo slucajov.toa se moite zamisli vo momentov ako se zeme v predvid formata na igracite i povredite sto ne unistija ... veruvam vo uspeh sekako posle vrakanjeto na mutu se ke si dojde na svoe mesto,no do togas mora da se borime maski so zabi i nokti.forza VIOLA!!!

e preku k*r so ova povredive, se povredil i Papa W., so praat na treninzi ne mi e jasno, igrac ne ni ostana, jovetic, ljaic, vargas, waigo, gamberini, LDS santana, samo Comoto nema galje :)

Haaha daj boze da se povredat comoto i felipe prvi..

Demikelis i anton ferdinant najnovi spekulacii za kaj nas

abe nedaj boze se ovie od fiorentina.ke go prodavaat papa waigo,a ke go zemele cerci najverojatno.abe kakvo 4 to mesto so vakva ekipa nema sansi.da ne se lazeme.inace i jas sakam da se povredat felipe i comotto .hahhhhhha

demikelis ako go zeeme, toa ke bide dobro, a papa waigo da ne se prodade nikako

Демикелис би бил супер,али не верувам.Лани Корвињо изјави дека имал договор со Демикелис,али после овој се повреди и тоа све пропаднало!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom