Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
не верувам, мислам дека повеќе е новинарска работа ова, се повеќе сакаат да го окарактеризираат како балотели, али бабакар е далеку по мирен и поинтелигентно дете.
da da i ja istoto go pomisliv, si barat nov baloteli

Salvio moze da go pozajmime, demek pregovorite se u tek
misimovic
zarate
salvio

ako zeeme eden od ovie 3ca top, ako ne go izedovme

Ја пре би рекол,ако не земеме некој за у одбрана го изедовме.Али гледам дека не се работи на тоа многу,така да...го изедовме:pipi:Иначе несакам Болати да си оди.Подобро Донадел,ама веројатно ништо од тоа.Болати е каде каде подобар,не му дадоа вистинско време да се покаже!

Salvio moze da go pozajmime, demek pregovorite se u tek
misimovic
zarate
salvio

ako zeeme eden od ovie 3ca top, ako ne go izedovme
jas mislam deka nema nikoj da zeeme i deka se e spekulacija na mediumite.denes mihajlovic na prasanjeto :salvio:ne poznavam takov.toa mu bil odgovorot.spored mene fiorentina ima sanasa da zeme samo eden zamenik za gilardino posto miha izjavi deka ne e zadovolen od babacar.uste ednas potencirase deka d agostino ke igra kako poluspic,megjutoa mene toa mi e somnitelno kako ke izgleda ako se zeme predvid toa sto taa pozocija bara brzina i dosta tehnika koja za zal dagostino ja nema vo izobilstvo.kako i da e ke bide loso ako ne se zeme nekoe zasiluvanje.sto e tuka e.forza VIOLA!!!

jas mislam deka nema nikoj da zeeme i deka se e spekulacija na mediumite.denes mihajlovic na prasanjeto :salvio:ne poznavam takov.toa mu bil odgovorot.spored mene fiorentina ima sanasa da zeme samo eden zamenik za gilardino posto miha izjavi deka ne e zadovolen od babacar.uste ednas potencirase deka d agostino ke igra kako poluspic,megjutoa mene toa mi e somnitelno kako ke izgleda ako se zeme predvid toa sto taa pozocija bara brzina i dosta tehnika koja za zal dagostino ja nema vo izobilstvo.kako i da e ke bide loso ako ne se zeme nekoe zasiluvanje.sto e tuka e.forza VIOLA!!!
D'agostino moze da nema brzina, ama ima silen sut, preglednost na igrata, dobri pasovi i e mn inteligenten sigurno ke se snajde na ovaa pozicija,(mislam deka za nego citav deka ima igrano na ovaa pozija na pocetokot na karierata) ama go imame ljaic i ne se zamaram mn mn, eve da receme deka ljaic nema da se pokaze ke treba da izdrzime nekoe vreme dur ne se vrati mutu.
sto se odnesuva do transferive sigurno ke se donese nekoj igrac, milsam deka mantovani ke dojde, veke vtor pat agentot kazuva deka se pregovara, a i salvio i dos santos se vo igra doaga nekoj ako niso dr so vikate na pozajmica

--- надополнето ---

i plus sto citav imalo nekoja opcija da go zememe afelay, zaedno so Genova da se kupat po pola od pravata no da nastapuva za fiorentina sezonava

Салвио е копија на Лавеци од Наполи.Финтата е колку ќе се снајде кај нас.Мислам дека се работи на овој трансфер,но со опција за позајмица па после да се откупи целосно.Што се однесува до Мантовани,незнам.Подобро Пасквал да игра.Јас највеќе би сакал централен бек,али веројатно ништо од тоа.Вчера прочитав дека сме биле заинтересирани за Фердинанд,братот на Рио од МАнчестер,ма да ова ми изгледа малце нелогично.

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Fiorentina zoom in on Zarate?[/FONT]
Tuesday 17 August, 2010
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]There are reports Mauro Zarate’s latest bust-up with Lazio could push him towards joining Fiorentina.
[/FONT] [FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]The striker was frozen out of the squad last week for a friendly match when he “disrespected me and the team,” revealed Coach Edy Reja.
[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Although he has since apologised, Zarate has had a series of rows with Reja and teammates.
[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Fiorentina are still seeking a replacement for Stevan Jovetic and appear to have targeted Atletico Madrid youngster Eduardo Salvio.
[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]However, it’s reported in La Repubblica that the Viola could look to Zarate instead, meaning a slight change of system.
[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Argentine striker Zarate would give Fiorentina more attacking verve and someone accustomed to playing in an advanced role.
[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]He would also be a Serie A regular who has already settled in to Italian football.[/FONT]

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Dosadni mi se vise mediumive preku kur...
[/FONT]
zaratenews.jpg

povikani za natprevarot so valensija
Avramov, Bolatti, Boruc, Comotto, D'Agostino, De Silvestri, Donadel, Felipe, Frey, Gamberini, Gilardino, Gulan, Kroldrup, Marchionni, Matos, Montolivo, Natali, Papa Waigo, Pasqual, Seferovic, Zanetti, Agyei.

boruc, zaneti i donadel ke startuvaat, ne znam babacar zao ne e povikan, mislam deka rece mihajlovic deka ke go zeme za utresnata utakmica no ostanuva vo firenza zaedno so vargas, sakam da izigraat nekoja minuta i mladive, a bas me interesira kako ke reagira ovoj mladiv matos so pojaka ekipa sekako ako vleze

--- надополнето ---

i denes imalo sredba pomegu agentot na salvi i sportkiot direktor na Atletiko najverojatno da razgovatraat za idninata na salvio, pa moze utre u spanija corvino da sredi nekoj dogovor

ако ако само мислете си дека немаме јак тим како и сите останати не потценуваат а фиорентина секогаш го покажувало спротивното.
како што нема поголема мотивација за интер да се бори за титула после мурињо така нема поголема мотиваца за синиша да го освои скудетото со виола :P

се повредил јоветич фиорентина ќе се борела за испаѓање - иди бе изгуби се да тибам идиотот :) ->ова се однесува за фан на милан паднат од небо и сеуште се држи за брадата на господ.

ke imame 18 pobedi na artemio franki
a toa kutroto za milan neka si sedi so negoviot tim( najstar vo svet) prosek 30god.
Forza viola

Вечер баш сакам да видам како ќе изиграме против Валенсија.Ма да тоа не мора да биде мерило и за понатаму.Ме интересира дали она што го најави Миха,дека ќе играат на посед на топка и дека ќе напаѓаат ќе се оствари.Да видиме колку ќе го послушаат.Резултатот не е толку битен колку играта.

najverojatno so ovoj sostav izleguvame vecerva:
4-2-3-1: Boruc, De Silvestri, Natali, Felipe, Pasqual, Donadel, Zanetti, Papa Waigo, D’Agostino, Marchionni, Gilardino.

Mislam deka ke ima nekoj novi iminja vo fiorenitna nedelava, se poveke se pisuva za Ferdinand koj bi trebalo da dojde na pozajmica, mlad igrac 25 god so mn natprevari vo premier, bi bil dobro zasiluvanje ako dojde, Mantovani isto taka blisku do fiorenitna so ovie dvajca odbranata ke ja zasilime znacitelno, bas taa leva strana kaj so bevme mn slabi ke se pojaca,
Deneska agentot na Asamoah imase izjava deka ke se znae vo narednive denovi dali Fiorenitna ke go potpise asamoa, so ova sredinata ke ni bide mn kompetitivna,
za kraj ostanuva napadov e tuka ne znam so ke se sluci dosta iminja se vrtat, povtorno se zboruva za affelay koj bi mozel da dojde vo fiorenitna samo ako ispadnat od liga evropa, Misimovic izjavil deka ne mozel da igra zaedno so Diego i deka saka da si zamine, Salvio ima realni sansi da dojde vo fiorentina poso mn malku igra vo atletiko no i dr klubovi go sakaat pa ke treba da se pomaci corvino, I ne znam so e rabotava so mihaljovic saka da go dade na pozajmica babacar ova mn me nervira i ke donese nekoj starec ko lucareli, neka ne ni pomisluva na takvo neso, babacar mora da ostane

Салвио е пред потпис со Бенфика,така да мали се шансите да дојде.За другиве поима немам,а ова со Антон Фердинанд незнам.Пред 2 сезони се сметаше како многу перспективен и надежен играч,но последнава сезона падна малце.Малце нелогично ми е за Англичанец во Италија...и како би се снашол.Но прво дали има вистина во све тоа!

boruc gazi, ke mu fati mesto na frey, ne ja gleav cela na kraj go fativ poluvremevo, ako glea nekoj neka kaze kako ni ide?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom