Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
transferot na insua vo fiorentina pred propast.golemo cenkanje od strana na fiorentina ke bide najverojatnata pricina za toa.taka e koga imame goltari precedatel i sportski direktor.:toe:........nikako da trgne rabotava.kolku za edna genoa nemozeme,u kurac se veke........

не би ме изненадило и да не игра за нас наредната сезона, секогаш ме нервирал овој пристап на корвино, заинтересиран е за овој за оној, што го бркаш ако немаш пари за него. исто, секогаш чека само ако испадне шанса да земе играч за поефтино ако треба и цела сезона, две, ќе чека за тоа, што и разбирливо, но едно е бркање бизнис друго е причината поради која играме фудбал. причината поради која паднавме во форма во втората половина од првенството е и поради лошото манаџирање на играчите, кои да се продадат кои да се купат, во кое што исто коривино не го бива баш. нема поголема чекалица од корвино, иако најдобро реагира во такви моменти.

corrvino izjavi deka insua ostanuva vo liverpool i transferot propagja otkako insua baral milion evra godisna plata ,a corvino ne daval poveke od 800 iljadi.toa ne treba da ne iznenadi.goltari sme i ke si ostaneme.mnogu losa transfer sezona sporedeno so drugite ekipi.povtorno taa leva strana ke ni bide najgolem problem ako se ima v predvid deka pasqual ne e decko za nasa ekipa.mnogu malku se investira vo ovoj klub,sto precedateli imame da se cudi covek...:toe:

corrvino izjavi deka insua ostanuva vo liverpool i transferot propagja otkako insua baral milion evra godisna plata ,a corvino ne daval poveke od 800 iljadi.toa ne treba da ne iznenadi.goltari sme i ke si ostaneme.mnogu losa transfer sezona sporedeno so drugite ekipi.povtorno taa leva strana ke ni bide najgolem problem ako se ima v predvid deka pasqual ne e decko za nasa ekipa.mnogu malku se investira vo ovoj klub,sto precedateli imame da se cudi covek...:toe:

еваа другарче, не можам повеќе да не се согласам со тебе ... ама ептен сум на спротивно мислење.
прво за пасквал, според мене има најдобра лева нова во лигата, лани не играше постојано пошто наводно гоби бил повеќе дефанзивен, а вистинската причина беше поради варгас, наводно пасквал му сметал со неговите најдобри центаршутеви. сигурен сум дека михајлович ќе го примети тоа и ќе го користи доста често, па дури и со инсуа на клупа.
мислам ретко кој би се согласил со мене на ова, али мене ми е омилен играч пасквал, отсекогаш, тоа што прандели ве натера да не верувате во неговите можности на сметка на тоа дека имаме лоша одбрана тоа е друго. што се однесува до трансферот летово, дојдоа дагостино и боруч, можеби треба уште еден, али не гледаш дека младите треба да влезат во игра, не сме ги купиле за џабе или да чекаме да пораснат.... одма во оган треба да се фрлат исто како јоветич.
оддвај чекам да почне лигава, баш ме интересира на кое место ќе ги игра михајлович, не би се изненадило да има некои играчи што сме мислеле дека играат со "лева" ставени на десна позиција.

еваа другарче, не можам повеќе да не се согласам со тебе ... ама ептен сум на спротивно мислење.
прво за пасквал, според мене има најдобра лева нова во лигата, лани не играше постојано пошто наводно гоби бил повеќе дефанзивен, а вистинската причина беше поради варгас, наводно пасквал му сметал со неговите најдобри центаршутеви. сигурен сум дека михајлович ќе го примети тоа и ќе го користи доста често, па дури и со инсуа на клупа.
мислам ретко кој би се согласил со мене на ова, али мене ми е омилен играч пасквал, отсекогаш, тоа што прандели ве натера да не верувате во неговите можности на сметка на тоа дека имаме лоша одбрана тоа е друго. што се однесува до трансферот летово, дојдоа дагостино и боруч, можеби треба уште еден, али не гледаш дека младите треба да влезат во игра, не сме ги купиле за џабе или да чекаме да пораснат.... одма во оган треба да се фрлат исто како јоветич.
оддвај чекам да почне лигава, баш ме интересира на кое место ќе ги игра михајлович, не би се изненадило да има некои играчи што сме мислеле дека играат со "лева" ставени на десна позиција.
tocno e deka pasqual ima dosta dobar centarsut,toa e fakt,megjutoa mislam deka e dosta slab vo defanziva i dosta golovi pagjaa kako rezultat na negova greska.premnogu e mek.koga ke go sporedam so insua na fizicki plan e nula.mozebi pasqual e dobar,no vo nikoj slucaj ne e podobar od insua.so toa mora da se soglasis.zatoa smetam deka corvino e golem debil i se pravi na toso postojanno.ako se sekavate lani istoto se sluci i so eboue.kako i da e jas mislam deka ni trebaat uste barem dvajca kako zasiluvanja.boruc e dobar ,no sto od toa koga ke bide rezerva.sto znaci samo d agostino sme go zele.ako se zeme faktot deka vargas ke odi najverojatno,togas mozam da kazam deka ke bideme i poslabi od lani koga vargas bese vazna alka vo nasiot tim.postigna mnogu golovi ,a imase i dosta asstencii.ne treba i odbranata da ja zaboravime kade bevme dosta slabi vo poslednite 7-8 kola od ligata i taka gi zagubivme site sansi za ls,a duri i za evropska liga.nikoj od upravata ne ni pomisluva za zasiluvanje vo toj del.pa jas neznam koga ke se svestat sto pravat.gledame edna genova se zasiluva so igraci koi nie gi barame so godini.zarem tie imaat pogolem rejting od nas?della valle totalno dignaa race od klubot,nesakaat ni edno evro da potrosat sega,bas gi boli.corvino postojanno se zali deka nemalo pari.inace se soglasuvam so tebe deka treba i nekoi od mladite kako na pr. babacar da se pustat vo ognot posto maliot navistina e dobar ,a ima samo 17 god.dodeka za drugite ke se poceka malku.ponekogas i pomisluvam zosto ne se resat da go prodadat klubot koga veke nemaat ni zelba ni zadovolstvo od toa da bidat gazdi na fiorentina.mora nesto da se menuva.za mene najdobroto nesto e toa sto mihajlovic ke ni bide trenjer,covekot e sosema razlicen od prandelli i so sigurnost ke vovede nesto novo vo ekipata,se nadevam kon podobro.tolku za sega od mene,se nadevam deka i nekoi od drugive ke pisat po nesto posto gi nema vo posledno vreme.na odmor se izgleda.ajde pozz...

Nema labavo so corvino :) iskreno neam nekoe mislenje za insua, ne se zamaram mn so ne dojde, ama ako dojdese nemase da bide loso mlad e a i eftino ke go zemevme, se mi ide deka prai corvino pritisok i deka na kraj ke izleze kako pobednik , poso agentot na insua pa dade izjava deka ne saka da zboruva dodeka traat pregovorite. abe ako e pameten ke dojde, a alcni kopiljaci pa ic ne ni trebaat.

nego jovetic se povredil, istegnal neso u kolenoto, samo toj da ne se zaebe, utre testovi ke se znae podetalno

tocno e deka pasqual ima dosta dobar centarsut,toa e fakt,megjutoa mislam deka e dosta slab vo defanziva i dosta golovi pagjaa kako rezultat na negova greska.premnogu e mek.koga ke go sporedam so insua na fizicki plan e nula.

.nikoj od upravata ne ni pomisluva za zasiluvanje vo toj del.pa jas neznam koga ke se svestat sto pravat.gledame edna genova se zasiluva so igraci koi nie gi barame so godini.zarem tie imaat pogolem rejting od nas?della valle totalno dignaa race od klubot,nesakaat ni edno evro da potrosat sega,bas gi boli.corvino postojanno se zali deka nemalo pari.i.

за првиот дел јас направив и своја анализа, односно ги гледав пак натпреварите (не сите) и освен против рома кога изгубивме 3-0 на почетокот секогаш кога играл пасквал сме победувале. мислам дека од тогаш прандели го потцени и го стави во втор план. можеби инсуа да е појак физички, и гоби беше, но пасквал сеуште е тука,а тоа е поради добрите центаршутеви. не верувам дека инсуа ќе набаци како што знае паскавал, колку голови само му намести на Тони, сеуште сум на мислење дека неговиот пад е поради растот на варгас, бидејќи така ги постави играчите прандели.
очекувам од михајлович да покаже поголема флексибилност, дај им да дишат малку, некако премногу конвеционален беше прандели, old school, али не знам ... ќе видиме како ќе идат работите.

за вториот дел од коментарот се слагам, ич не ги заболе сопствениците за напредок на клубот, еднаш напишав дека бизнизот му цвета и зима 200М евра за 3 месеци а тоа не било така кога не беше сопственик на овој клуб, така да дел од тој приход иде на неговата популарност, а тој не го враќа кон тимот. си гледа бизнис и само бизнис, и кој знае какви дилови паѓаат со тој вилает што и к.....да е, многу политика има во оваа италија...

--- надополнето ---

nego jovetic se povredil, istegnal neso u kolenoto, samo toj da ne se zaebe, utre testovi ke se znae podetalno
shit
http://www0.tccstatic.com/storage/f...8a7a0ac77e620e2ac04dbf3-25933-1280855963.jpeg

Неможам Корвињо толку да го нападнам,колку што газдите.Газдите се тие кои поставуваат правила и принципи,а принципот кај нас е дека платата мора да биде според наши прописи,не колку што бара играчот па макар и да зимал претходно енормна плата.Тоа е така и така ќе остане...јебига.Се изнервирав и јас со ова што Инсуа веројатно нема да дојде,уште повеќе што Корвињо вели дека трансферот сега за сега е затворен.Одбраната не ми се свиѓа многу,али се надевам дека Михајлович ќе промени нешто.

Она што од Миха го очекувам е да воведе малце поголема дрскост кај играчите,да играат самоуверено и да бидат мотивирани(иако мислам дека Прандели беше најдобар мотиватор до сега за сите играчи).Дрскост највеќе ни фали!Со глава па во зид ако треба.

А за АДВ и ДДВ имам и јас осеќај ко да дигаат раце од клубот,иако не смее да се заборави што направиа минатите години.Малце инвестираат последниве две години.Овој трансфер циклус имам осеќај дека ќе биде најлош до сега.

mnogu losa vest:povredata na jovetic e seriozna i toj ke otsustvuva od terenite 6-7 meseci.so praime sega?????:nesvest:

Joветич се повреди грдо, ке отсуствува од терените 6 до 7 месеци, мора да прави операција на лигаментите. По тиња почеток на сезона од овој и нема, со оглед на фактот дека многу се очекуваше од него за нареднава година, навистина штета.

Eве и линк на италијански, а и преведен од goal.com.

UPM. Mn se iznervirav za Jo-Jo, epten mi e krivo ovaa ke bese negova sezona, malce nadez mi dava so ljaic se pokaza na podgotovkive, ke mora da izdrzime so nego bar dur ne se vrati mutu

leleeeeeeeeeeeeee maleri ej.. go jadevme stapot bez Jovetic 6 messeci
sega Mutu ke ostane 100%.. nema koj da igra.. ama i mutu kaznet e prvite 8 utakmici

mora da kupuvame napagac.. giovinko , rossi , krasic.. sega mora da kupime znaci MORA

leleeeeeeeeeeeeee maleri ej.. go jadevme stapot bez Jovetic 6 messeci
sega Mutu ke ostane 100%.. nema koj da igra.. ama i mutu kaznet e prvite 8 utakmici

mora da kupuvame napagac.. giovinko , rossi , krasic.. sega mora da kupime znaci MORA
za zal della valle rece deka nemora.zamenata za nego bile ljajic i mutu.neznam samo do kaj ke stignat so nivnite gluposti.inace zamena i spored mene pod hitno treba da se najde.

za zal della valle rece deka nemora.zamenata za nego bile ljajic i mutu.neznam samo do kaj ke stignat so nivnite gluposti.inace zamena i spored mene pod hitno treba da se najde.
epa so da recat, edno so saka da pokaze doverba kon igracite sto se vo timot i drugo aj da ne zememe nisto znaat deka sme vo tesno klubovive i ke krevaat cena na fioretnina sea, mora da ne podgotvi ako ne kupime igrac, se e ova igra na zborovi, siguren sum deka ke se donese nesto, a ako toa ne e di natale ili casano drugovo pa i ne ni treba so giovinko da ne e podobar od ljaic, se sluci ova bese epten neplanirano, ima nekoj interesni iminja so se spomnuvaat kako zamena + tie so ne gi spomnavre e i Di natale i dos santos, a vo igra se i muslimovc po germanskite medii pisuvalo deka fiorentina dostavila ponuda od 9 mil za nego i luis himenez( ovoj epten sakam da dopjde mi ostavi dobar vpecatok koa igrase za nas na pozajmica). ovaa povreda na jojo moze da povlece da se prodadat nekoi igraci za da se pokrijat dupkite, primer so prodazba na vargas ke se kupat 2 ili 3 igraci

ahhahah nemoj ziti se da se zezas, santana e bot neviden

nego zamena za jovetic e edino MUTU.. ali deckoto si ima miljon dr problemi, ne se zamara mnogu za fudbal
vidov odma demek go barame sea di natale i misimovic.. jas sakam di natale

луѓе што се секирате бе, сантана е тука :):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom