Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
vo momentov milan e podobra ekipa od fiorentina
a lani kaj bevte ???

Toa е тоа добри бевте..но сепак бевме подобри и победивме ќе видиме оваа година кој ќе биде кој,не е провокација..

Оооо гледам дека понижувањето од лани уште ве боли,па сега се радувате на минимална победа можеби и не заслужена!Што да ви кажам!?Играта не ви беше ништо посебна.Во второ полувреме бевме подобри.Си дадовте гол и толку беше од вас.Само ептен ве уплашивме.Се испичкавте ко пичиња.Анчелоти вади напаѓач става средина и останавте без класичен напаѓач.После вади средина става одбранбен играч.Срамота потези направи Анчелоти.Да го направеше тоа после 85та минута ОК ама у 70 значи стварно е пичка.Со овој ваш тим требаше да не убиете,ама не сте способни за тоа.Да не зборам дека со тие играчи што ги имате срамота е да погледнете кои сте на табела.Како и да е,јас признавам пораз и секогаш честитам.

Se osven sreka nemase fiorentina imavte sansi zasluzivte bar 1bod ali to e fudbalot

Баш така!Али тоа е фудбалот.Секогаш има и неправда и правда,али тоа е што е!Поразот не ме разочара ни малце пошто игравме машки до крај и секогаш се боревме.Клучот што изгубивме минимално беше тоа што Кака беше маркиран перфектно,а можеби не постигнавме гол ради отсуството на Муту кое фалеше!

Навистина штета. Заслужи барем бод Фиорентина :toe:. А за потезите на Анчелоти, но комент...

Оооо гледам дека понижувањето од лани уште ве боли...

кое понижување? 0-1 на гости ве тепавме и 1-1 дома изигравме...

а со тактиката на анџелоти никој не се согласува во Милан ама тоа е, јас да бев со 4-4-2 ќе го завршев натпреварот, а не со 5-5-0

инаку ја отворив темава за да пишам дека тој Јоветич ви е добар играч... можете да рачунате на него во иднина

Jоветич допрва треба да се адаптира и да стекне бар малце искуство.Вчера беше фантастичен,ама и малце себичен на моменти.Сака да дрибла многу,ама ОК е тоа,пошто е таков играч по карактер.Од следната сезона мислам дека сериозно ќе се наметне кај Прандели!

После овој викенд мило ми е што Европа иако го знаеше,го запозна уште подобро!ЅВЕР

Гледав против Милан само второ цело и според играта бевме подобри и според шансите.Искуството на Малдини и Фавали беше пресудно за Јоветич.Детено одигра повеќе од очекувањата и веројатно му лежат вакви дерби натпревари и го мотивираат.Супер бевме ама тоа е фудбалот за жал.Стварно сум горд на Стеван како одигра и само такка нека продолжи да се покажува

BTW Освалдо ќе оди или во Болоња или Вест Хем за 8 милиони

Прандели е избран за тренер на 2008 во Италија!Браво за човеков ствварно.Мислам дека во овие 4 сезони откако е во Фиорентина 3 пати победува!Браво за нашиот мистер!!!:wink:

Најдобар е Прандели,нема дилема околу тоа:toe:И мотиватор и психолог и тренер.Све во едно.Честитки за овој човек кој даде многу за клубот.Мене ме буни тоа што уште не доаѓа некој играч од одбрана.Стварно ме нервираат по некогаш.А вчера читам пак дека Велосо ќе одел во некој клуб од Австрија.:toe::toe::toe:Немам објаснување по повод ова.У Аустрија Виена ќе заигра изгледа:pos2:Или е ова некоја заебанција или нешто мутат со менаџерот.Јас уште се надевам дека има шанси да дојде овој играч кој може да ми помогне доста.:helou:

Прандели зема неколку признанија!Не само 3!Зема 3 оскари за најдобар тренер во последните 4 години и неколу награди "Златна клупа", мислам дека беше!Честитки за него,човекот си заслужува:smir:

Иначе Освалдо си отиде во Болоња за 7 милиони!Според мене малце,ако се земе предвид понудата на Тотенхем летоска од 11 милиони!Многу ми е криво,ама тоа е.Дечкото има потенцијал ама потребно е да игра и мораше да оди!Фала му за све што направи,а посебно за голот со маказици против Торино и пласманот на Фиорентина во Лигата на Шампиони!

Чао Освалдо!:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom