Abe lozari...Mene me interesira samo edno :---Treba li nekoj da vi dade nesto pa da se naviva? Treba li nekoj da vi plati nesto pa da se naviva. Ako nekoi od vas (a tie se mnogu malku) se sekavaat koga se formirase Navivackata grupa LOZARI-ISTOK od Kavadarci nemavme nitu eden navivacki rekvizit nitu pak nekoe zname. Za 2 meseca znaminjata nemase kade da se stavat na stadionot oti bea premnogu pa gi selektiravme koe ke bide za koja utakmica. A i ni eden klub (vo toa vreme barem na pocetokot FK Tikves, a posle i drugite vo gradot) ne bese uslovuvan so nisto za da bi Nie navivale. Ova deneska so go pravite e pred se sram za starata garda na lozari (da ne kazam osnovacite). Me interesira dali na utakmici odite zatoa sto nekoj ke vi kupi maici ili tapani ili ne znam sto. Dali nekoi megju vas ovaa so navivanjeto go smetaat kako biznis (od koga se otvora rabotno mesto NAVIVAC???) Edno e jasno: NA VREMETO NA SITE SME IM VIKALE UPRAVA PEDERI NO NIKOGAS NE SME GO IZVALKALE IMETO NA NITU EDEN KLUB OD KAVADARCI NITU PAK IMETO NA LOZARI. Site upravi i igraci se minliva rabota ama klubot e VECNOST. Treba da se odnesuvate barem malku so pocit kon GRADOT. Jas ako ne sum na istok ne znaci deka pomalce go sakam i TIKVES I FENI I uste ne znam koj klub vo minatoto. Koga postoese Tikves Florida ili pak ORKA na 80 % od vas mu menjaa peleni , a koga igrase FK Tikves pred poln stadion 50 % od vas ne ni bea rodeni. Taka da zamislete se malku sto pravite ako i sami tvrdite deka imeto LOZARI e SVETO. Kako ke go zacuvate koga del od vas koi mislat deka Eden posran Pelister e nesto neznam sto. Stojam na raspolaganje da vi pokazam sliki od vistinskite navivaci koi postoeja vo ovoj grad od 1991-2001 godina od utakmicite na Fk Tikves da vidite kako se branea boite pred se na GRADOT na posle i na Klubot. A komitite i ckembarite i site drugi .....pravo da vi kazam ic KUR ne me bole za niv..Ama ic Kur ne me bole.