Jornada 1/20: Deportivo – Zaragoza
Jornada 2/21: Sevilla – Deportivo
Jornada 3/22: Deportivo - Getafe
Jornada 4/23: Villarreal – Deportivo
Jornada 5/24: Deportivo – Almería
Jornada 6/25: Real Madrid – Deportivo
Jornada 7/26: Deportivo – Osasuna
Jornada 8/27: Real Sociedad – Deportivo
Jornada 9/28: Deportivo – Espanyol
Jornada 10/29: Levante – Deportivo
Jornada 11/30: Mallorca - Deportivo
Jornada 12/31: Deportivo - Málaga
Jornada 13/32: Racing – Deportivo
Jornada 14/33: Deportivo – Hércules
Jornada 15/34: Atlético de Madrid – Deportivo
Jornada 16/35: Deportivo – Sporting
Jornada 17/36: Athletic de Bilbao – Deportivo
Jornada 18/37: Deportivo – Barcelona
Jornada 19/38: Valencia – Deportivo
Еве го распоредот за оваа сезона. Добар ждреб за првите неколку утакмици. Во првото коло Сарагоса мора да паѓа на Риазор. Лошото доаѓа во крајните три кола :icon_mrgr
Да си го довршам монологот за Фелипе :icon_mrgr
Стварно сме значи за жалење. Депортиво ќе направи некој играч да биде ѕвер и ќе се појават долгови по грешки на раководството и тие играчи мора да бидат продавани за багателна цена. Слично беше поради грешката по која го изгубивме Лафита, слични долгови се случувале и во минатото. Подобро да му го продолжеа договорот на Серхио во оваа сезона барем ќе го задржевме Фелипе, а вака 100% дека тој си оди од Депор. Бидејќи ни гори под нозе, Лендоиро мораше да ја прифати било која цена. Имаме шанса до 2-ри Август да го продадеме Фелипе и со тоа да се соберат пари за долгот кон Серхио, во спротивно бај бај Примера.
Веќе се знае дека следната дестинација на Фелипе ќе биде Атлетико Мадрид. Цената на целиот трансфер би изнесувала околу 12 милиони евра, и плус простување на долгот од 1.5 милиони кој го имаме за Зе Кастро.
Но проблемот е што парите нема да ни ги дадат во кеш. Прво ќе добиеме 6 милиони, па 3 милиони па третата сезона пак уште 3 милиони. Трансферот би требало да биде официјализиран деновиве, а мали се шансите некоја друга екипа да се вклучи во преговорите за него. Лендоиро се обидува да извади некое евро повеќе и тоа е главната причина поради која трансферот сеуште е блокиран.
Еххх жал ми е за Фелипе. Играч од таква класа да мора да се задовоулва со игри во не толку силен тим, иако изјавуваше дека ако остане во Шпанија освен Депор, други избори би му биле само Барса и Реал.
Али тоа е тоа, дојде време да си оди. Со оглед на тоа што го купивме за 2 милиони, а го продаваме за многу поскапо, овој трансфер и не би изгледал за толку лош. Факт е дека да не беше повреден пола сезона ќе го продадевме за многу повеќе.
Проблемот е што знам како ја одигравме претходната сезона без него. Катастрофален учинок и имавме среќа што не испаднавме. Се молам само да стигнеме до Ескудеро. Денес е првата пријателска на Депортиво па баш ме интересира како ќе изигра Депортиво. Мислев дека Лотина ќе игра со Гвардадо лево а Уретавицкаја десно во следната сезона. Но овој изјавил дека и двајцата ќе се борат за левата крилна позиција. Каква грешка прави....
Ондак кој ќе игра десно. Пак ли ќе му уништува кариера на Родригез или ќе игра дрвото пабло Алварез...
Извесно е дека Иван Перез ќе иде некаде на позајмица, а еден од Ајтами и Писку ќе го напушти клубот или пак ќе биде даден на позајмица. Тоа што фали е уште еден напаѓач, али не ми се верува дека ќе биде доведен таков.
Јас би сакал тимот за следна сезона да изгледа вака :
Аранзубија
Лауре/Пабло Лопо Колото Ескудеро/Раул
Уретавицкаја Родригез Мичел/Домингез Гвардадо
Рики Адријан
или пак
Аранзубија
Лауре/Пабло Лопо Колото Ескудеро/Раул
Томас
Уретавицкаја Родригез Гвардадо
Валерон/Адријан
Рики
--- надополнето ---
П.С. заборавив да спомнам дека уште незапочнати со сезоната а веќе почнавме со повредите. И погодете кој? Желката Жука

Повреден на неколку недели...