Фан Клуб: Депортиво Ла Коруња

• Креатор на темата Креатор на темата staki
  • Време на започнување Време на започнување
errrrr.png

Шампионска титула и кај ветераните. Перфектен скор :icon_mrgr Влеговме и во финале, а таму го чекаме подобртиот од Реал-Бетис!
Инаку вчера беше презентирано новото засилување Десмаретс
Desmarets_001.jpg

Еве го и интервјуто со него :)
При презентацијата Лендоиро изјави и за случувањата околу клубот. Изјави дека за фелипе е заинтересиран само Атлетико Мадрид но дека неможе ништо да каже околу тоа, бидејчи иако досега не е постигнат никаков договор истото може да се случи во секоја наредна секунда. Изјави и дека ако некој од Фелипе и Гвардадо си заимне тогаш ќе треба да се купат квалитетни замени... Но сепак се надевал дека нема да си одат. истотака изјави и дека понудата за Зе Кастро отпаднала и била несериозна...

Прав потег на управата на депортиво. Доведено е десното крило на Бенфика, 20-годишниот Џонатан Уретавицкаја (незнам колку точно го погодив презимево, пошто ми е доста комплицирано да го преведам на македонски :)). Овој млад и надежен, и пред се екстремно брз играч доаѓа на позајмица од една година, а има и опција на крајот од сезоната да биде купен, што мислам дека е одлично. Доаѓа од Уругвај, но неговиот татко е од Баскија, а Уругвајските медиуми го споредуваат со Арјен Робен.
По заминувањето на Лафите никако неможевме да ја пополниме таа десна позиција во средината. Постојано беше форсиран Хуан Родригез, па испробуван Пабло Алварез кој иако дојде како најдобар играч од Сегунда сепак не се покажа баш најдобро. Е мислам дека ова е токму тоа што ни треба. Брзина по десната страна, а плус ако го задржиме Гвардадо за идна сезона, можеме да се надеваме на солиден пласман над десетото место, па зашто да не и обезбедување на виза за Европа :)
Ако дојде и Саул кој може да ги покрие и левата и десната позиција, тогаш Пабло Алварез би требало да отиде некаде на позајмица.
Иако Лотина изјави дека е задоволен од досегашните засилувања (мислеше на Десмаретс, Саул(кој и не е дојден официјално) и Мичел), сепак како што најави дека ќе следи што ќе се случува на пазарот па можно е да доведе нови играчи, а тоа и се оствари. Истотака ако Фелипе и Гвардадо си заминат ќе треба да се одврзе ќесето за некое посоодветно засилување. Депор тргна и по два леви бека. И двата имаат договори со своите екипи, па со оглед на тоа што Депор нема пари да ги купи, се поизвесно ми е дека Фелипе ќе си оди, па ќе биде купен или Покоњоли, 22 годишниот играч на Аз Алкмар, или пак 20 годишниот играч на Копенхаген Оскар Венд.
Првиов особено ми се допаѓа, па ако би можеле да го земеме па и да го задржиме Фелипе, тогаш ќе имаме солдина одбрана. На бековските позиции нема да се менува ништо, а истото важи и за десната страна.
Незнам зошто само не се обидат да купат некој напаѓач. За следна сезона за сигурно се планирани Рики, Адријан и Ласад, а Бодипо најверојатно ќе оди некаде на позајмица. Ни треба уште еден напаѓач а Ла Коруња ќе се обиде да стигне до Диего Коста од Атлетико Мадрид.
Инаку се засили и Фабрил и го купи Андре Андре 20-годишниот играч кој доаѓа од Варзим, Португалија и веќе има настапувано за младинскиот состав на оваа земја. Друга вест која е за поздравување е дека нашите ветерани ја осигураа и шампионската титула во купот :)
Така да оваа година е освоена двојната титула во Шпанија во првенството на ветерани. Во финалето Депортиво-Бетис 10-4.
Еве и некои клипови од новото засилување

По се изгледа Бенфика има големи планови со Урета па ни го даде колку да го испробаат. Го добивме на една година притоа без да плаќаме ништо, а ако сакаме да го откупиме на крај треба да платиме цели 15 милиони евра, што за Депортиво е наулна фантастика, освен ако не се покаже најуверски па ако го шитнеме Гвардадо, да имаме пари да го откупиме.
Инаку во следниве денови се очекува Саул да ги реши проблемите со Елче и конечно и официјално да дојде во Депортиво.
Сето ова ми е како најава дека Гвардадо го губиме уште во оваа сезона. Засега нема некоја поголема заинтересираност за него, и мислам дека ќе биде голема грешка ако го продадеме. Ако имаме силна средина Гвардадо+Мичел+Хуан Родригез+Урета слободно може да се надеваме на пласман во Европа, а ако замине Гвардадо одново ќе имаме пукнатини на крилата и можно е и да испаднеме од лига.
Ако веќе мора да си оди некој тоа нека биде Фелипе. Атлетико Мадрид изјавиле дека сеуште се заинтересирани за него, а Депортиво би сакал да го добие за некое милионче плус напаѓачот Диего Коста, а Мадрид треба и да ни го опрости долгот кон нив од 2 милиони за Зе Кастро.
Одамна немало вака интересен преоден рок во Ла Коруња. Но тоа не е така затоа што се подготвуваме за високи дострели, туку тоа е така за да се покрие сета штета кога ќе ги изгубиме двајцата носители на играта Фелипе и Гвардадо.
Инаку новото засилување на Фабрил, Андре Андре лани бил одбран за најдобар млад играч во Португалската втора лига, и очекувам сезонава да му се даде шанса и во Депортиво.

Депортиво додаде уште неколку леви бека на својата листа на барани играчи. Сега изборот се зголеми за уште 8 леви бека, покрај Покањоли и Виндт. Ќе бидам среќен ако биде доведен само еден од овие :)
Diogo Silvestre Bittencourt, 20, Brazil, Sao Paulo
Joe Mattock, 20, England, West Bromwich Albion
Davide Brivio, 22, Italian, Vicenza
David Vrzogic, 21, Germany, Borussia Dortmund
Manuel Pamic, 23, Croatia, Sparta de Praga
Bruno Teles, 24, Brazil, Vitoria de Guimaraes
Andreas Ulmer, 24, Austria, Red Bull Salzburgo
Denis Odoi, 22, Belgium/Ghana, Sint-Truiden

Искрено ниту еден од овие не ми е нешто познат, ама пошто немаме алтернатвиа по заминувањето на Ангуло и се поизвесното заминување на фелипе, верувам дека кои и да е од овие ќе се покаже солидно на левата позиција во одбраната.
Инаку прочитав и една вест која ја категоризирам за лоша. Ајтами најверојатно ќе замине во новиот прволигаш Херкулес. Дефанзивецот имаше одлична сезона минатата година на позајмицата во Ксерез, и мислам дека требаше да му се даде шанса да остане во тимот. Напротив Зе кастро е тој кој не заслужува шанса, па реално одбраната за следна годијна треба да ни биде Лопо, Колото, Ајтами и Писку или Рочела кој ќе биде промовиран во првиот тим. Писку можеа да го дадат на позајмица, ама никако да го шиткаат Ајтами :(
Еве ги и дресовите за новата сезона...
equipacion1.png

equipacion2.png

equipacion3.png

Дресовите се едни од најубавите за следната сезона од сите кои сум ги видел досега. Estrella Galicia, после секоја победа че пијат по 10 каси вакво пиво.

Prvata garnitura ne mi se dopadja, zosto liniite gi pravele tolku tesni?!:tapp:

Rasing e na pragot da potpise so Lekic, da bidam iskren i toa e dobra vest za vas, zatoa sto vo proletniot del od sezonata igrase katastrofalno i bese tret napadjac po kvalitet.

Od ovie bekovite, ima nekoi sto se desni, ne levi?!
Tenerife imase mnogu dobri igraci, posebno vo sredniot red. Tamu treba da se baraat zasiluvanjata, onoj Ajoze, Kome, Dinei...

Prvata garnitura ne mi se dopadja, zosto liniite gi pravele tolku tesni?!:tapp:

Rasing e na pragot da potpise so Lekic, da bidam iskren i toa e dobra vest za vas, zatoa sto vo proletniot del od sezonata igrase katastrofalno i bese tret napadjac po kvalitet.

Od ovie bekovite, ima nekoi sto se desni, ne levi?!
Tenerife imase mnogu dobri igraci, posebno vo sredniot red. Tamu treba da se baraat zasiluvanjata, onoj Ajoze, Kome, Dinei...
И мене не ми се допаѓа првата гарнитура. Тоа се дресовите за на домашен терен. Традиционалните бои останаа, но разликата е што сега се стеснија сините линии. Не ми прави ќејф, ама искрено ми е сеедно, само резултатите да се задоволителни.
Инаку мислам дека сите играчи кои ги набројав се леви некови. За Лекиќ веќе нема никакви шпекулации. и претходно беше најблиску до Сантандер и се радувам дека нема да дојде кај нас. За играчиве на Тенерифе особено за Ажозе се збореше и на форумот на Депортиво. Али факт е дека тоа се играчи кои се под договор со своите екипи, а Депортиво нема ниту евро во касата за да си дозволи да купи некој играч, особено не играч од средината каде што сме скоро потполни :)

Нема врска шо се тесни линиите. Ќе видите колку убаво ќе изгледаат кога ќе ги облечат.

Се поизвесно е дека Фелипе ќе го напушти нашиот клуб. Лендоиро веќе заминал во мадрид на преговори. Се врти цена од 12 милиони евра плус Камачо и Диего Коста. Ова е добар трансфер за нас, со оглед на тоа што добиваме двајца млади и перспективни играчи, плус пари со кои може да ја покриеме позицијата на лев бек. Губиме играч кој беше клучем за нас во претходната сезона, ама тоа е тоа. Ова ни е шанса за добар трансфер главнои поради тоа што го добиваме младиот Диего Коста кој се надевам ќе гази во нападот :)
Инаку низ медиумите во Шпанија се врти веста дека и Интер е заинтересиран за Фелипе. Заинтересираност за втората наша ѕвезда има од Валенсија. Мислам дека Депортиво не треба да го продаде Гвардадо. Тоа би било погубно за нас. Плус тоа, Валенсија нема да понуди повеќе од 10-тина милиони, што е релативно малку. Треба да го задржиме уште една сезона, па со еден ваков тим Депор може да котира високо на табелата, па после тоа нека шиткаат што сакаат :)
Инаку Писку е блиску до потпишување на нов договор, а од младите играчи на Фабрил на подготовките се повикани Рочела и Раул.
Во недостаток на други вести ќе ставам два клипа. Кој вели дека во Шпанија нема тепачки на натпреварите??? :)
На бараж мечот меѓу Депор Б и Бургос, Ризор Блуз навивачите на Депортиво, ги нападнаа навивачите на противникот, а вториот клип е со тепачка на меч на Депор Б од пред три години кога беа трета лига. И после само кај нас се тепале... :icon_mrgr

Инаку мислам дека сите играчи кои ги набројав се леви некови. За Лекиќ веќе нема никакви шпекулации. и претходно беше најблиску до Сантандер и се радувам дека нема да дојде кај нас. За играчиве на Тенерифе особено за Ажозе се збореше и на форумот на Депортиво. Али факт е дека тоа се играчи кои се под договор со своите екипи, а Депортиво нема ниту евро во касата за да си дозволи да купи некој играч, особено не играч од средината каде што сме скоро потполни :)
Не, не, има некои се десни.
Лекиќ веќе потпиша, ама за Осасуна.:vozbud:
До толку ли се нема пари де?! За Ажозе верувам дека цената би била од 800.000 до 1.200.000, а и тој сигурно би бил посреќен во клуб со реноме и сигурен учесник на примера, отколку во клуб кој се клацка помеѓу примера и сегунда.

Yeeeeee

Баш ме усреќи тоа што Серхио нема да продолжи во Депортиво. Правилен потегна управата.Bye bye Sergio:vozbud:

Не, не, има некои се десни.
Лекиќ веќе потпиша, ама за Осасуна.:vozbud:
До толку ли се нема пари де?! За Ажозе верувам дека цената би била од 800.000 до 1.200.000, а и тој сигурно би бил посреќен во клуб со реноме и сигурен учесник на примера, отколку во клуб кој се клацка помеѓу примера и сегунда.
Верувај дека немаат пари ниту мене да ме купат :icon_mrgr
Баш ме усреќи тоа што Серхио нема да продолжи во Депортиво. Правилен потегна управата.Bye bye Sergio:vozbud:
Па и не е сеуште готово :) Ама 99 проценти е сигурно дека ќе го напушти клубот. Лошо се однесува управата со некогашните ѕвезди на клубот, ама и Сехио треба да свати дека е далеку од формата и во моментов е сегунда играч!
На вратите на клубот е и Рубен Кастро кој веќе 3 години е позајмуван наоколу. Најверојатно негова следна дестинација е второлигашот Елче. Блиску до заминување е и Писку кој треба да биде позајмен на некој тим во втората лига а најверојатно тоа ќе биде Бетис. Блиску до позајмица е и Иван Перез.
Околу заминувањата на Фелипе состојбата полека се смирува. Медиумите во Галиција изјавија дека паѓа заинтересираноста за нив и дека освен понудата на Атлетико за Фелипе нема ништо друго посериозно. Уфф каков тим би имале ако останат и двајцата овде :vozbud:
И уште една новост. Голема вест :vozbud:
Депортиво тргна по репрезентативецот на јапонија Даицуке Мацуи кој ги брани боите на Францускиот Гренобл. Еве нешто повеќе:vozbud:

Го испровоциравме ова: :vozbud:

Ayoze García, central defender, signed from Tenerife, free transfer

Отиде нашата желба у Хихон, фри-трансфер?!

Го испровоциравме ова: :vozbud:

Ayoze García, central defender, signed from Tenerife, free transfer

Отиде нашата желба у Хихон, фри-трансфер?!
Е отиде. Пропуштен златен играч, ама тоа е....
Ем ќе имавме замена за Гвардадо ако замине, ем ќе го лапневме без пари, ама чорба...
Дај бар овој Јапанецов нека го купат, добро шутира слободни :pos:

Montañeros
Lugo
Pontevedra
Coruxo
Deportivo B
Celta B
Universidad de Las Palmas
Vecindario
Guadalajara
Conquense
Badajoz
Extremadura
Cerro Reyes
Cacereño
Real Madrid Castilla
Leganés
Atlético de Madrid B
Getafe B
Alcalá
Rayo Vallecano B

Еве ја групата која ја доби Фабрил за следната година во третата лига. Ждребката е поволна бидејќи се избегнати силните тимови од Баскија и Астурија. Па имаме 6 тима од Галиција, 6 од Мадрид, 4 од Екстрамадура, 2 од Канарите и 2 од ла Манча. Амбициите на Фабрил за оваа година е да се спасат од испаѓање, но мислам дека апетитите се зголемија па дури се размислува и за промоција (за прв пат) во втората лига на шпанија :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom