Полувреме WBA 0-3 Chelsea.
Прекрасна игра, е ова е веќе нешто што ми се допаѓа! Перфектни додавања, мал број на грешки и креативна игра која носи многу голови. Босингва и во одбраната и во крилните задачи беше исполнителен, плус постигна и гол, за првото полувреме му давам оценка 10/10. Тери некако нервозно и несигурно делуваше, а Иванович ме воодушеви со стабилноста и разумноста во одбраната... Ќе биде добар во тандем со било кој од тројцава: Тери, Алекс и Карваљо. Деко имаше неколку блескави моменти но и најмногу погрешни додавања, а Лампард игра во најдобра форма и е покреативен од кога било. Калу некако како подзаборавен беше при крајот, изгуби концентрација ли, не знам шо беше... Микел беше доста стабилен, добро се градеше и добро проигра при развивањето на контра и при спречувањето напади на ВБА. Малуда исто како да не беше на терен, од мене добива најниска оценка од сите за првото полувреме, 2/10. Бриџ имаше неколку киксови, ама со оглед на тоа што ретко игра и не е во форма, простено му е. Анелка игра во животна форма, докажа дека игра со памет, а не со сила, постигна два гола, а и двата беа дело на памет и техника, а не на сила... Првата поткопана, втората пласирана на десетина сантиметри до дирекот... Сепак, најубав гол за првото полувреме е оној на Босингва.
Ајде, за 3 минути почнува второто, уште два гола и таман сме.
П.С. Фала зикс, ама мене ми е задоволство да коментирам за головите, не ми е мачење. :back: