Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата dajdo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Челзи беа никој и ништо до доаѓањето на Абрамович , па и тогаш не беа нешто посебно се до доаѓањето на вашиот Бог , the one and only Мурињо , значи збориме се на се за период од 2004тата до денес , значи само 4 години , што е ништо . Муабетов можеш да го водиш тек за 10-15 години доколку би сакал споредба со Ливерпул . Toчно е дека Ливерпул ја нема освоено титулата од 89тата година но Челзи истата ја немаше освоено од далечната 1955 , значи до неговото само второ освојување на EPL чекаше цели 50 години . Ако големината според тебе се двете освоени титули под капата на Мурињо и 200та милиони евра потрошените пари тогаш ок нека биде по твое , али не заборавај дека две години мизеруваа во Лигата на Шампионите поради Ливерпул , кој и ја освои титулата во Истамбул по најдоброто финале што некогаш било одиграно во Лигата на Шампионите , плус и едно финале во истото натпреварување кое го изгубија ( значи две финалиња по елиминацијата на Челзи ) .

Иначе нит сум фан на едниот нит на другиот клуб така да само гледам реално на ситуацијава и на двомечов искрено навивам за Челзи пред Се поради дел од нивните играчи кои заслужуваат едно вакво финале но не и поради самобендисаниот и преценет Грант .

Гледам дека добро си упатен ама ја пишаш само страната на тебе шо ти одговаре...
за блондираното само сакам да те потесетам како отидоа во финале дали се сеќаваш ако не се сеќаваш прочити малко поназад некој постови и ке се сетиш :smir:

Гледам дека добро си упатен ама ја пишаш само страната на тебе шо ти одговаре...
за блондираното само сакам да те потесетам како отидоа во финале дали се сеќаваш ако не се сеќаваш прочити малко поназад некој постови и ке се сетиш :smir:

Како и да сме отишле, заслужено си било без разлика на натпреварот... а дека ќе идеме пак оваа година неам ни трошка сомнеж..

Како и да сме отишле, заслужено си било без разлика на натпреварот... а дека ќе идеме пак оваа година неам ни трошка сомнеж..

Ај се кладиме јас и ти дека Челзи ќе игра во финале, а не Ливерпул. Пари праќање по пошта меѓу две тенки картончиња (за да не си ги земе од пошта некој, да не знаат дека се пари).

Ај се кладиме јас и ти дека Челзи ќе игра во финале, а не Ливерпул. Пари праќање по пошта меѓу две тенки картончиња (за да не си ги земе од пошта некој, да не знаат дека се пари).

Нема што да се кладиме, постојат кладилници за тоа :vozbud:Дали ќе си ги земам парите од кладилница или од некој друг, нема врска.. пари си се пари :D Сепак сигурен сум си дека ќе идеме даље, ама тоа си е мое мислење нормално, не мора да се согласувате :smir:

Ај бе, стај 300 дека ќе оди понатаму Ливерпул, и јас толку ќе ставам дека Челзи ќе оди и готово. ;)

Ај за пенали, да речам руски рулет, среќа, мотивација, подршка од поблика, итн, итн...
Ама за првиопат и голо на Алонсо...:glup:
Немој те молам. Заслужено било...:nenene:

Ај за пенали, да речам руски рулет, среќа, мотивација, подршка од поблика, итн, итн...
Ама за првиопат и голо на Алонсо...:glup:
Немој те молам. Заслужено било...:nenene:

Не беше Алонсо туку Луис Гарсија. Гол не беше и никогаш нема да биде затоа што не помина гол линија.

Aj јас да те потсетам тебе на друг детал , ти текнува Мурињо како ја освои титулата во Лигата на Шампионите со Порто ? Факт е дека кога играа претходно со Манчестер они победија со претходно поништен чист гол на Сколс . Го интересираше тоа Мурињо ? Или себе си се сметаше за '' Посебниот ''.Значи ова ти го говорам за да те потсетам дека ирелевантен е фактот како Челзи загубил од Ливерпул , никакво значење немаат таквите работи за кои говориш денес , релевантен е финалниот епилог , резултат и Шампион .

И да не ме сватите погрешно , немам ништо против Челзи , само глупаво ми беше што Фантом ја негираше големината на Ливерпул како клуб во однос на Челзи ( најверојатно бил понесен од финалниот резултат вчера ), факт е дека и двата клуба денес спаѓаат во онаа група на '' Големи клубови '' но и факт е дека Ливерпул има многу побогато фудбалско педигре за разлика од Челзи кој штотуку влезе во таа таканаречена шема на Големи клубови ( 2004та) во која Ливерпул егзистира повеќе декади .

Не беше Алонсо туку Луис Гарсија. Гол не беше и никогаш нема да биде затоа што не помина гол линија.

Можи, моја грешка.
Кој и да бил не ме интересира. Знам само дека не беше гол.

Aj јас да те потсетам тебе на друг детал , ти текнува Мурињо како ја освои титулата во Лигата на Шампионите со Порто ? Факт е дека кога играа претходно со Манчестер они победија со претходно поништен чист гол на Сколс . Го интересираше тоа Мурињо ? Или себе си се сметаше за '' Посебниот ''.Значи ова ти го говорам за да те потсетам дека ирелевантен е фактот како Челзи загубил од Ливерпул , никакво значење немаат таквите работи за кои говориш денес , релевантен е финалниот епилог , резултат и Шампион .

Да, болдираново е сосема точно. И затоа велам, шо бараат овде сите фанови на Ливерпул и античелзи фанови да солат памет како Челзи се „спасил“?! Како да го објаснам то според тебе? Спорнио гол на Ливерпул на Луис Гарсија го спомнувам само оти некои „паметни (анти)фанови“ кажуваат како сме се „спасиле“, а забораваат како Ливерпул помина претходните двапати.
Така да, го делам твоето мислење во болдираново, ама кога некои лупаат глупости, мора да им ги прикажам фактите.:toe:

ama sega ne e murinjo,tuku avram grant.a ne me interesira mene za porto tuku za chelsea.a ako ste da kritikuvate odete na vas fan klub a ne ovde

a i + revansite vo izminatite god liverpool gi igrase na anfield a sega se igra na stamford pa ke vidime

И да не ме сватите погрешно , немам ништо против Челзи , само глупаво ми беше што Фантом ја негираше големината на Ливерпул како клуб во однос на Челзи ( најверојатно бил понесен од финалниот резултат вчера ), факт е дека и двата клуба денес спаѓаат во онаа група на '' Големи клубови '' но и факт е дека Ливерпул има многу побогато фудбалско педигре за разлика од Челзи кој штотуку влезе во таа таканаречена шема на Големи клубови ( 2004та) во која Ливерпул егзистира повеќе декади .

Тотално се согласувам со тебе за тоа дека Chelsea изгради тим со голема помош на Мурињо ама свати дека не е секој ден велигден и нема да е среката се на страна на Liverpool :helou::helou:

toj gol bese so kameri so sve praven i so neznam kakvi gluposti ... lugeto od UEFA go priznaa za gol ti ne go priznavas . aj molim te ... ako si tolku pameten ti ke te gledavme tebe vo UEFA ...

abe SYN ne gledaj minato , dosol ovoj dosol onoj gledaj ja segsnosta
Kako taka chelsea fc tepa kaj niv fudbal se igra do posleden svirez na sudjata a plus i topkata e rtkalezna i se vrti dodeka ne ja zapres !!!! ako me sfakas sto sakam da ti kazam!?!?!!?!?!?!?!?!?!

abe SYN ne gledaj minato , dosol ovoj dosol onoj gledaj ja segsnosta
Kako taka chelsea fc tepa kaj niv fudbal se igra do posleden svirez na sudjata a plus i topkata e rtkalezna i se vrti dodeka ne ja zapres !!!! ako me sfakas sto sakam da ti kazam!?!?!!?!?!?!?!?!?!

Brane а и уште еден мислам имаше погоре ( Давор ) , значи гледајте постови уназад за што дискутирам , т.е. дискутиравме со Фантом, не дека плукам на Челзи или па провоцирам , не сум на форумов со таква намера .

@Moon факт е дека фудбалот се игра до последниот свиреж на судијата , незнам зашто го спомна тоа , али глеам некои веќе почнаа да летаат високо , полека , ова беше само првото полувреме од овој двомеч и се е можно а ова го говорам пред Се поради тоа што Челзи не импресионираше многу во овој меч , Грант се покажа катастрофален по 100ти пат и факт е дека вие не дадовте гол , Ливерпул ги постигнаа двата . Играчите се најзаслужни за овој успех на Челзи , солидарноста меѓу нив која ако ви текнува Мурињо одлично ја изгради и секогаш постоеше бодрење помеѓу фудбалерите и истото сеуште добро функционира и сметам дека тоа се елементите кои го водат овој тим на Челзи и искрено тоа мене премногу ме импресионира и секоја чест за тимот и респект дефинитивно за Мурињо .
Може го отекуем со типот , али за две години он стана Легенда во Челзи , солзите на Дрогба се кажуваа кога Мурињо си отиде , молкот на трибините , извиците на неговото се само дел од нештата што Мурињо го прават Посебен .

abe imas pravo murinjo e murinjo i nikoj ne moze da go zameni.grant e katastrofa no e na cekor da go napravi toa sto murinjo ne go napravi vo 4 god so chelsea.da stigne do finale na liga na sampioni kakov takov covekot se trudi i se bori za 2 tituli.pozz

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom