Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Барем имаме напаѓачки патерн. Со Тухел немавме.

:icon_lol:

Iskreno loso mnogu loso

Ovoj transferov na Badiasil mi nema logika???

Go imas Kolvil na pozajmica vo Brajton (starter poslednive nekolku naprevari) Kulibali, flopov Kukurelja koj moze da pokrie levo vo 3-5 formacija...

Ovoj Fofana spored gradbata i playstyle slicen na Ihenaco

Problemov so timot e sto na leto se ocekuva cistka, (Zorzinjo, Pulisic, Mendy, Loftus-Cheek, Maunt??? (ne veruvam deka ke se kockaat so nego na 300k nedelno kolku sto bara), Galager, Zijeh, Auba, Chaloba najverojatno ( SIlva najverojatno dobiva uste edna godina)

Desen bek bek up sega ili na leto mora da zemat premnogu trpi desnata strana koga James e out

Citav od tvorni deka zagrizale i za Vitor Roque....

Okolu Enzo mnogu neseriozno da kazes deka si spremen da platis 120m i na kraj da ponudis 85m.... ne e prioritet nitu negovata pozicija niti toj kako fudbaler so 18 seniorski natprevari

Ona sto mene me nervira e konstanto pustanje nis zuti stampi od Klovnov deka i da ne osigura top4 Porter nema da dobie otkaz so vakva igra samo se nadevam deka nema da se svrtat protiv klubov....

Sezonava i taka e u aut otkako mu dadoa otkaz na Tuhel
Tesko deka ke pomineme 8 finale vo liga na sampioni so vakva igra

Кој е планот на Челси со овие млади играчи што ги накупија? Препродажба за профит, прв тим?

Кој е планот на Челси со овие млади играчи што ги накупија? Препродажба за профит, прв тим?
Moneyball.
Планот е да се купуваат млади, талентирани играчи пред да бидат Енцо и да им се бара 120 милиони, дали ќе играат прв тим, неверувам, затоа и бараат да купват нов клуб во Португалија/Франција и таму да ги играат.
На хартија, добар им е планот ама се косат со него на секоја прилика, едно зборат, друго прават, хаотични се у бескрај, не знаат кај тераат. На Тухел му давал формација со 12 играчи у прв тим од што разбира и овој го отерал у пм:D:ROFLMAO:

Планот е да се собираат талентите да не им ги земе конкуренцијата, исто како и со претходните Бачуај, Бакајоко, Мозес, имаше еден Кенеди, друг Баба од Шалке и т.н.

Донев кутриот нема интернет подолго време, иначе тој ќе ти објаснеше, секогаш знаел најдобро да објасни за овие талентите од Челзи.

Последно уредено:

Ќе има сигурно некои за препродажба, но за разлика од претходно овде препознавам друга стратегија. Повеќе плаќаат и тоа за млади играчи кои имаат некаков удел во нивните тимови, без разлика во која категорија играат.
Андреј Сантос на 18 години бил најдобар играч во Васко и една од причините за нивното враќање во прва бразилска лига.
За него платија околи 13 милиони евра.

Касадеи од Интер, сигурно најголем талент таму, го платија 15 милиони. Чуквуамека од Вила, исто. Дечкото Слонина, голман од Чикаго, имаше таму некои добри бројки и го сметаа за голем талент.
Фофана, исто околу 12 милиони евра, најдобар стрелец во Молде и норвешка лига.

Тешко дека ќе успеат сите, ама имаат овие некој бекграунд и евентуално би донеле нешто на долг рок. Во најлош случај, знаеш. Витезе.

Во интерес на сечие време, нема потреба веќе од филозофии. Клуб што го избрка Томас Тухел заслужува само лоши работи. Дури и полоши од ова сега.

Потер е колатералка, генерално. А газдите се идиоти. И тоа, големи идиоти, баш.

Типични Американци, bells and whistles, нула разбирање од фудбал, комерцијала.
Факт е дека не сме далеку од судбината на Јунајтед пост Фергусон или Арсенал. Го губиме полека ама сигурно мотивот ради кој почнавме да навиваме за овој клуб, желба за докажување, трофеи и највисок пласман, ми се гади од „новиов“ Челзи, плус настрана што веќе со години, после Азар еве, неможам со ниеден играч да се поврзам и да го следам, Џејмс е најблиску до тоа ама игра премалку за да имам интерес да го гледам Челзи без него.
А Челзи без него е таков канцер што Потер е најмал проблем. Потер ќе го судам после летово и сезонава, кога ќе добие негов тим, негови играчи, ако дочека нели :D

Ova znaci deka si ja priznava greskata od gornata statija fuking clown

Screenshot_54.png

Felix na pozajmica do kraj.... bez pravo na otkup Orstajn

Screenshot_55.png

Isreno se nadevam deka "ako Azar go raskine dogovorot so Real" ke se vrati

Mat pisuva deka bekup desen bek, sreden vezen i krilen napagjac

Screenshot_56.png

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom