Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
1655366766613.png

Солидно избалансирано.
Ќе почне сезоната со пораз кај Евертон, ама се враќаме со победа против Тотенхем :D

Изгледа фокусот повеќе бил кон Стерлинг, од двајцата во Сити. Стерлинг и Дембеле за беспари.
Е за позиција шпиц не знам што ќе прават. Дали Хаверц + Броха, дали ќе се купува нешто.

Овој Броха или Броја, како и да е, пропадна како жетон во втората полусезона, за разлика од Галагер да речеме, па дури и на клупа почна да седи во Саутемптон. Млад е, па не ме чуди драстичниот пад во форма.

Овој Броха или Броја, како и да е, пропадна како жетон во втората полусезона, за разлика од Галагер да речеме, па дури и на клупа почна да седи во Саутемптон. Млад е, па не ме чуди драстичниот пад во форма.

Пропадна и Саутемптон во тој период. Кога тим игра ужасно, највеќе пати шпицот.
Но и како што велиш самиот, уште е дете практично. Има фини карактеристики, во права средина и со прав тренер...
Бог знае дали ќе добие вистинска шанса во Челзи.

Што знам. Добар играч е Стерлинг, ама некако и он се вклопува во се што имаме во Челзи моментално, играчи што промашуваат 90% од шансите.
Според известувањево делува како да е Стерлинг или Дембеле и изгледа оладиле со Дембеле. Кунде останува примарна трансфер цел, ама меѓу сите други имиња, сега е и Аке.

Ептен конфузни се вестиве до сега, откако е превземен клубот. Некако се ми делува како заинтересирани сме за сите, ама не знаеме што ќе земеме и не можеме да донесеме конечна одлука. Изгледа се зависи од Лукаку и се чека прво тоа да се среди. Тешко дека ќе има нови играчи на припреми за две недели, а тоа никогаш не е добар показател. Летово ајде оправдано е до некаде, ама се надевам тоа ќе биде една од главните работи кои ќе се сменат, да се знае што се прави и да се заврши со најголемиот дел од работата уште во јуни.

Во тој поглед, да, неефикасен е Стерлинг и за ваков неефикасен напад на Челзи, отвора многу сомнежи.

Но ефикасноста не е единствен параметар. Стерлинг нуди многу во пресинг игра, дефанзивно помага, знае да шутне, знае да прошири. Искуство еден куп, години добри.
За Вернер, Зијеш, Пулишиќ е Бог, лично.

И најважно, Стерлинг, Аке, Кунде, кој и да е, желби се на Тухел и идејата е евидентна.

Последно уредено:

Почнаа вистинските промени. Време му беше на Бак веќе. Најверојатно и Марина си оди, само да видиме дали и она уште сега, или ќе остане до крај на летово заради трансфер периодот.

Мигел Дилејни пренесува дека ние сме биле фаворити за Ричарлисон.

Во продолжение, аргументи про-Ричарслисон:

1) Го мрази Ливерпул.

Палец горе за потенцијалниов трансфер.
Автоматски споено мислење:

Отиде и Марина курбан. Веројатно исправно решение, почнуваме од корен и тоа е тоа.
Воглавно Грановскаија донесе повеќе позитивни нешта за клубот, одошто негативни.
Со среќа и засекогаш ќе остане моја омилена милфара.

Последно уредено:
Баш ме интересира што е причината за промена на плановите. Изгледа Тод зима се во свои раце летово, ама ќе видиме колку е паметно тоа и што ќе успее да направи. Интересно ќе биде да се види и како овие промени ќе влијаат на Тухел. Колку што знам он беше задоволен со структурата и работата со Марина.

Марина си ја вршеше добро својата работа. Најголемите критики дојдоа кога луѓе мислеа дека она е одговорна за се, дека она бира кои играчи ќе се купуваат и слично. А главната одговорност и беше преговарање за трансфери и договори и вадење максимум за Челзи. Некогаш тоа и негативно се одрази, како во преговарање за нови договори со играчите, или задржување вишок играчи многу подолго него што треба затоа што не можеше да извади колку што сака. Ама без неа тешко дека ќе вадеше Челзи толку многу пари од трансфери. Низ годините мислам дека изгради добра репутација помеѓу другите луѓе на функција низ Европа и ако сака да продолжи да го работи ова независно од Роман, нема да ме чуди да ја собере некој друг топ клуб.

Уште со Панче Ќумбев не сме поврзани летово.
Дембеле, Стерлинг, Исус, Ричарлисон, Рафиња, Рајс, Кунде, Шкринијар, Бастони, Кулибали, Де Лихт, еден германец дефанзивец, еден хрват...
А до сега нема испуштено ништо од клубот. Се е позади затворени врати и се вртат само шпекулации.

Не се виновни луѓето што имаат таква перцепција за Марина, затоа што во Челзи не биле јасно дефинирани позициите и Челзи немал спортски директор. Некогаш Марина, не по нејзина вина исто така, ја извршувала и таа функција.

Тие самите во управа честопати беа преконфузни, што да очекуваме од фанови.

Андреа Берта, доскорашниот спортски директор на Атлетико Мадрид, се споменува како потенцијален спортски директор во Челзи. Очајно е потребен човек на таа позиција.

Господе, какво фијаско. :pos:

#ДаНеСеПовтори

Ако ништо друго, ме радуваат шпекулации од типот на Клаус од Ленс и слично, бидејќи за нас тие трансфери се покажале како најдобри.
А новиот модел што ќе се обидат Боели и компанија да го имплементираат (ала Ливерпул во добар дел), мене ептен ми се допаѓа.

1655886571425.png

The announcement includes the departure of Marina Granovskaia, director of Chelsea FC. Boehly will operate as interim sporting director until the Club names a full-time replacement, continuing the Club’s work towards its targets during the current transfer window. Chelsea FC and Ms. Granovskaia have agreed that she will remain available to Boehly and the Club for the duration of the current transfer window, to the extent required to support the transition.

20220622_110813.jpg

Листата на сите инволвирани. Од соопштението највеќе радува тоа што и јавно ни даваат до знаење дека Боели само привремено ќе извршува функција спортски директор, што значи дека во најава е конечно некој стручен за тоа место.

Мајкл Едвардс, екс-Ливерпул, е последното име кое се споменува.

Многу мудра одлука е ако стават некој кој веќе го има работено истото. Овј Боели да го оставеа, години ке му беа потребни да ја научи работата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom