Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Микел и Есиен играат со Лампард, а не место Лампард ;)

whatever ;)
--- надополнето: 28 јули 2013 во 13:59 ---
Колку само сакам Есиен да биде оној стариот бизон, со проектил во ногата и неминливост покрај него. :)

Ако навистина Мата биде префрлен десно, значи Мурињо сепак ќе се врати на старата 4-3-3.
Ок потег според мене бидејќи со таа формација играме некако најубаво, одбраната е повеќе заштитена, плус играчите од средината ќе покриваат помалце и ќе имаат повеќе слобода да одат напред.

Со таа формација Мозес испаѓа вишок, а нели Мартинез едно време беше загреан да го земе со себе во Евертон така да за 12м еве шанса.
Тие пари можеме да ги искористме за купување на дм.
Бидејќи освен Микел и Есиен немаме друг дм, мислев дека Рамиес може да ја покрива таа позиција, но нема потреба бидејќи со својата брзина често знае да се уфрли напред и да постигне гол.
Последно нешто што се шпекулира е за Густаво, добар копач според мене, одлично се позиционира и многу трча т.с покрива.
Ќе бидиме како ќе се покаже кај Гвардиола, но бидејќи го земаа Тиаго за повлечен плеј, а Гвардиола е голем фан на неговата игра најверојатно ќе има најголема минутажа заедно со Швајни (дм). За ротирање ќе им биде Мартинез.
Така да мое мислење е дека за едно 20-милки има шанса да се доведе.
Или пак да се проба со Де Роси т.с да се испрати нова понуда.

Есиен сега за сега игра добро, но неверувам дека ќе може цела сезона да ја игра но врвно ниво, а во Микел ич немам доверба.
Продавање на Микел и Мозес ќе се обезбеди буџет од 20, 25 м, а тоа би требало да биде доволно да се земе некој добар дм.

Ако навистина Мата биде префрлен десно, значи Мурињо сепак ќе се врати на старата 4-3-3.
Ок потег според мене бидејќи со таа формација играме некако најубаво, одбраната е повеќе заштитена, плус играчите од средината ќе покриваат помалце и ќе имаат повеќе слобода да одат напред.

Со таа формација Мозес испаѓа вишок, а нели Мартинез едно време беше загреан да го земе со себе во Евертон така да за 12м еве шанса.
Тие пари можеме да ги искористме за купување на дм.
Бидејќи освен Микел и Есиен немаме друг дм, мислев дека Рамиес може да ја покрива таа позиција, но нема потреба бидејќи со својата брзина често знае да се уфрли напред и да постигне гол.
Последно нешто што се шпекулира е за Густаво, добар копач според мене, одлично се позиционира и многу трча т.с покрива.
Ќе бидиме како ќе се покаже кај Гвардиола, но бидејќи го земаа Тиаго за повлечен плеј, а Гвардиола е голем фан на неговата игра најверојатно ќе има најголема минутажа заедно со Швајни (дм). За ротирање ќе им биде Мартинез.
Така да мое мислење е дека за едно 20-милки има шанса да се доведе.
Или пак да се проба со Де Роси т.с да се испрати нова понуда.

Есиен сега за сега игра добро, но неверувам дека ќе може цела сезона да ја игра но врвно ниво, а во Микел ич немам доверба.
Продавање на Микел и Мозес ќе се обезбеди буџет од 20, 25 м, а тоа би требало да биде доволно да се земе некој добар дм.
Зошто Микел и Мозес да се продадат ? Ај за Микел добро,ако дојде Густаво може,но Мозес јас за ништо не би го дал. Такви како него ни требаат,волој.Доста ни се пилиштари како Оскар,Шурле,ван Гинкел,Де Брујн.
Се надевам дека оваа сезона,Мур ќе му даде повеќе шанса на Мозес да се докажи и да се бори за место во тимот.

Зошто Микел и Мозес да се продадат ? Ај за Микел добро,ако дојде Густаво може,но Мозес јас за ништо не би го дал. Такви како него ни требаат,волој.Доста ни се пилиштари како Оскар,Шурле,ван Гинкел,Де Брујн.
Се надевам дека оваа сезона,Мур ќе му даде повеќе шанса на Мозес да се докажи и да се бори за место во тимот.
Марко ако е пишпиљ значи јас друг Ван Гинкел знам. 1.86 17 години физикус одличен тоа го кажа и Мурињо на пресот за него. Исто и Шурле доста е е силен.

Знам,во ред тоа но сепак Мозес е вол во вистинска смисла на зборот.

И Торес е висок,ама ај спореди го со Ба.

Ќути не зборај со црнечка сила никој не можи.

Знам,во ред тоа но сепак Мозес е вол во вистинска смисла на зборот.

И Торес е висок,ама ај спореди го со Ба.

Ќути не зборај со црнечка сила никој не можи.
Па Мозес не е дмф или цмф за да ни треба вол на таа позиција. Ни треба агилност на крилата и брзина. Не дека ми смета Мозес и јас не сакам да го продадат туку Ван Гинкел не е пишпиљ ќе се увериш и во иднина пошто има само 17 години и рано е да збориме сега.
Микел може да се оди,место него Де Роси или Густаво и доста за годинава.
Глеам Мур запнал за Руни така да излеа некој ќе лета од нападот.

Мозес може убиствено крило да биде.
Само Мур да му даде шанса,како што му даде Бенитез.

Mou reveals special plans for Mata

The 50-year-old has precise ideas over how to deploy the Spain star in his line-up next season and is determined to guide Eden Hazard to fulfil his potential
Chelsea boss Jose Mourinho insists that Spain forward Juan Mata remains firmly in his plans for the forthcoming campaign.

Uncertainty had surrounded Mata’s future earlier this summer, with the 25-year-old at one stage demanding talks with the Portuguese.

But Mourinho is adamant that the Spaniard is very much part of his plans, revealing that he intends to use Mata as a winger who will cut inside from the right.

"Of course [Mata] fits into my plans," the Blues manager told reporters. "I have my idea about him, about where he produces better and where he has more difficulty. We will try to help him perform better in those situations.

"I like wingers coming in on the inside for the penetrative movement, for the pass, for the shot and Juan is the only player we have to do that on the right.

"On the left we have Hazard, Victor Moses, Kevin De Bruyne, Andre Schurrle ... Juan is also very comfortable playing as a No.10. In between these two positions, he has a lot to give to the team."

The 50-year-old also spoke of his preference for "ordinary" players who give everything for their side, admitting: "I am not the kind of guy who makes life easy for the great players. This kind of player is the last I praise.

"You have to praise the guys who play to their limits, who give everything. They are not superstars; they are just good players trying to support their teams. For me, to praise an ordinary player is easy. For me to praise a top player is not. When a player is different and has more potential than others, he has to use his talent in a good way."

As well as Mata, Mourinho is looking forward to working with Eden Hazard next season, suggesting that he is ready to help him take his performances to the next level.

"The kid has a lot of talent but it's about what he does next," he explained of the Belgian. "He has to go from a great talent to great numbers: how many goals, how many assists, how many winning goals, how many goals in big matches.

"Football is about numbers in a very pragmatic way. I'm ready to help him, I'm ready to work with him."

Мозес има сила да, ама мозок ич. Знаеш и самиот дека многу лошо се позиционира и нема ич осет за игра. Техника му е 0, нима центаршут нити пас игра. Многу ме потсеќа на Калу.
Некој ќе каже млад е, еве го Брујн има речиси исто години како него па детето кине.
Да избори место покрај Мата и Брујн нема шанса веруј. Е сега ако е потребна дефанзива подобро е да се игра Рамирес таму.
За копање тука е Рамче, Есиен и ете можеби Густаво, Де Роси.
Не е се работа во сила, еве пр. Макелеле беше 1.7 ама немаше шанса да се гурне или да се помине покрај него.
Кој си има осет за фудбал си има.

За Микел пишав многу пати, не сум фан на неговата игра и готово. Мислам дека не заслужува да игра во Челзи.

Не може да се речи дека нема тактика.Како што реков Мур да му даде шанса добро ќе биде.

945757_501645926577626_1697003200_n.jpg

:pos:
Нешто ве нема денес...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom