Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Не сме почнале без некој хендикеп со години.
Цело време сме со некои повреди.
Веига има сега шанса да се покаже добро за да може да го продадеме за добри пари во Саудиска Арабија наредно :D

Има некаде кога би можел да се врати Фофана?

КДХ и Угучукву последно гледам се продадени.

Појачале за Граначо. Не знам за него, чуден е, има голем потенцијал ама изгледа има некој проблем со работна етика и бубачки во мозокот.

За Симонс последно време нема ништо, спласна работата.

Има некаде кога би можел да се врати Фофана?
Енцо рече дека нема да игра на пријателскиве, ама би требало да е спремен за Палас следен викенд. Спремен за да биде на клупа, не верувам дека ќе игра. Би требало полека да го враќа, исто како Џејмс после операцијата. Се надевам дека и он ќе остане здрав исто како Рис од кога се врати последниот пат.

Вчера изгледаа како воопшто да не биле на одмор. Не знам како успеаа. Ако изиграат со ист интензитет и против Милан, може има надеж дека нема негативно да влијае СКП на сезонава.

Естевао е стварно специјален талент. Гитенс и Хато добро се покажаа. Есуго делуваше како Каиседо да игра со перика. Сантос како да игра за Челзи со години. Педро не може да престане да дава голови. Интересно.

20250808_203609.jpg
20250808_203301.jpg

Пак ќе се повторам, ептен голема штета што се повреди Колвил. Најстабилен дефанзивец ни е, и се повеќе и повеќе напреднува. Се надевам дека нема да го снајде судбината на Фофана. Колвил + некој од Тосин, Чалоба, Бадиашил или Фофана функционира. Комбинација од овие без Колвил не ми е сигурна ама ич. Мареска си кажа дека му треба дефанцивец сега.

Вчера ептен добро изиграа сите новајлии. Есуго (конечно замена за Каиседо) одличен, Хато исто така, Гитенс е ептен експлозивен, како пројде покрај неколку играчи вчера, како да ги нема на терен. Сантос исто така.

За Естевао не треба да се прави муабет.

Нападот и средината ни се одлично покриени оваа сезона. За секоја позиција има квалитетна замена и играчи кои можат да играат на повеќе позиции.

Леви крила: Гитенс, Симонс (ако дојде), Гарначо?
Десни крила: Естевао, Нето.
10ка: Палмер, Естевао, Симонс
Шпиц: Педро, Делап

Средина: Енцо, Каиседо, Сантос, Лавиа, Есуго.

Останува на Мареска да ги дозира минутите за сите, да бидат задоволни. Натпревари има доволно за сите, ЛШ, Купови, Премиер.

Тосин е многу потценет дефанзивец незнам зошто, секогаш кога и да играл имал добри партии и скоро секогаш имал по еден страшно добар блок за спасен сигурен гол.
Треба да му се даде шанса и на Чалоба што се помина и пак покажува дека сака да игра и дава максимум.
Хато ми изгледа стабилен и брз штопер, секако малку е да се процени нешто повеќе ама пак ете 4 натпревари се па до завршување на трансфер период може да се најде решение.

Доста позитивни работи видовме вчера но Гитенс и Есуго ме изненадија доста.

Околу трансфери само Симонс и комплетни сме, и да не дојде мислам дека нема да е толку страшно а плус Гарначо ќе биде премногу освен ако дојде како Санчо позајмица па со право на откуп.

Добра утакмица. Очекувам истите 11 да стартуваат и против Палас. Реално, во моментов тоа е најдобрата можна постава. Жоао Педро и Делап се вистински машини, Гитенс е тежок демон во 1 на 1, Естевао си е Естевао, Хато тоа што го одигра беше сосема океј. Сантос и Есуго да беа играчи на Брајтон, ќе ги продаваа по 100 милиони. Ме радува што Ачемпонг доби шанса и ја искористи одлично поготово во првата утакмица, и искрено се надевам дека следната сезона ќе добива уште повеќе минути.

Ова е голем апгрејд во нападот во споредба со минатата сезона, од Мадуеке и Џексон на Гитенс, Естевао, Жоао Педро и Делап. Да ги имавме овие играчи лани, само Палмер ќе завршеше со минимум 20 асистенции во лигата.

Се надевам дека повредата на Чалоба не е сериозна, а радува тоа што сам можеше да излезе од теренот.

Јас сум задоволен од тоа што го видов во двете утакмици. Сега една недела пауза, па нападот на Премиер Лигата може да почне.

Очекувам да има периоди кај што ќе бидеме блиску и ќе се вмешаме во некоја битка за титула ама да бидеме реални, ќе ни треба уште една сезона на децава да соберат искуство за да издржат цело првенство.
Лани на моменти имавме брилијантни партии и на моменти изгледавме како ФК Орешница, премногу бевме неконстантни, го очекувам истото и сезонава ама многу помалце, би требало да бидеме лабави за топ4 пласман и ова мора да биде bare minimum што викаат енглезите и пролаз во ЛШ од групи. Без ова, ќе го рачунам кикс на Мареска, кој доби и појак тим од лани.

Гледам Нкунку сакал да се врати во Лајпциг ама висока му била платата па Лајпциг не го сакале. Излегол како опција за Баерн па не знам што може да се деси.

Се по гласни се и за Донарума, ако можат да го здиплат Донарума и Симонс тогаш нема изговори за да не се блиску до врвот. А и пак излегуваат муабети за Марк Гиу да го вратат од Палас, тоа ќе е одлично.

Се по гласни се и за Донарума, ако можат да го здиплат Донарума и Симонс тогаш нема изговори за да не се блиску до врвот. А и пак излегуваат муабети за Марк Гиу да го вратат од Палас, тоа ќе е одлично.
Не знам кај следиш за ова, ама нема шанси Донарума да го зимаат, а Гуехи е пред трансфер во Ливерпул. Последните информации се дека нема да купат ни голман, ни дефанзивец.

Не знам кај следиш за ова, ама нема шанси Донарума да го зимаат, а Гуехи е пред трансфер во Ливерпул. Последните информации се дека нема да купат ни голман, ни дефанзивец.
FFS.

Па за Донарума слушнав некој некаде имаше кажано, не се сеќавам дали пишеше дека Челзи се заинтересирани или мислење беше дека ако го земат Донарума ќе треба да атакуваат кон врвот...

Кога ќе размислам, исто и за Гиу, овие "anal"-итичарите со 1000 поткасти не побркаа, не може човек да се смири.

Ништо, според мене би било добро да го здиплат Донарума ама нема најверојатно. Исто и за Гиу, некако 2 одлични шанси испуштаат.

Тоа е, не сум бил во право кога викав дека немаат план, се надевам дека клубот пак ќе е во право.

Само ќе ми е мака ако Сити ни го соберат Симонс пред нос, тоа ќе е лошо.

FFS.

Па за Донарума слушнав некој некаде имаше кажано, не се сеќавам дали пишеше дека Челзи се заинтересирани или мислење беше дека ако го земат Донарума ќе треба да атакуваат кон врвот...

Кога ќе размислам, исто и за Гиу, овие "anal"-итичарите со 1000 поткасти не побркаа, не може човек да се смири.

Ништо, според мене би било добро да го здиплат Донарума ама нема најверојатно. Исто и за Гиу, некако 2 одлични шанси испуштаат.

Тоа е, не сум бил во право кога викав дека немаат план, се надевам дека клубот пак ќе е во право.

Само ќе ми е мака ако Сити ни го соберат Симонс пред нос, тоа ќе е лошо.
Не поврзаа со Донарума секако, ама одма следеше демант преку Џејкобс и Романо дека не го гледаат како опција и дека се задоволни со голманите кои ги имаат. Не беше ни потребно ова ако земеме во предвид дека Донарума е на огромна плата во ПСЖ. Нема шанси да купат таков играч кој ќе бара да биде платен надвор од строгата структура по која се водат. На страна тоа, не сум ни баш сигурен дека Донарума е профил на голман кој му одговара на Мареска. Светска класа за одбрани, ама со нога не е на исто ниво, а знае и да направи глупост од време на време. Апгрејд на Санчез нормално, но и со недостатоци кои ги има и Санчез.

Иначе Гиу е овој:

1755167764447.png

:icon_mrgr: :icon_mrgr:

Не поврзаа со Донарума секако, ама одма следеше демант преку Џејкобс и Романо дека не го гледаат како опција и дека се задоволни со голманите кои ги имаат. Не беше ни потребно ова ако земеме во предвид дека Донарума е на огромна плата во ПСЖ. Нема шанси да купат таков играч кој ќе бара да биде платен надвор од строгата структура по која се водат. На страна тоа, не сум ни баш сигурен дека Донарума е профил на голман кој му одговара на Мареска. Светска класа за одбрани, ама со нога не е на исто ниво, а знае и да направи глупост од време на време. Апгрејд на Санчез нормално, но и со недостатоци кои ги има и Санчез.

Иначе Гиу е овој:

Прегледај го приврзокот 453097

:icon_mrgr: :icon_mrgr:
Не го пишам Гуехи, па што сака нека е.

Геј исто не го пишам, затоа што така го изговараат.

Така да останува Гиу или Гуи како најблизок превод.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom