Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Уште една од причините зошто треба да се има доверба во спортските директори и во оние околу нив.

И во претходната рунда, на втората утакмица, имаше гол и асистенција, и поминаа со вкупен резултат 2:3.

Се оправија после проебаните неколку стотици милиони.

Сега има одличен скаутинг и план. За преговарање исто. Челзи може на слеп човек сликовница да му продаде моментално. Без навреда за слепите.

Инаку јас сум против тоа да се продава Џексон. Боље Нкунку и од другите да се ослободиме.

Последно уредено:
И Марк Гиу(Гуи) доби позајмица во Сандерленд, се надевам ќе има добра минутажа.
Остануваат Стерлинг и Нкунку од офанзивните играчи.
Џексон мислам ќе остане затоа што не верувам некој тим да плати толку колку што се бара за него, а тој би бил дел од ротацијата на напаѓач/лево крило, особено ако не се реализира трансферот на Чави Симонс.
Чилвел не се спомнува во муабетите за трансфер, нема да ме чуди ако има некој спогодбен раскин на договор, па после тој да си бара место во друга екипа како слободен играч. Он има договор со Челси уште скоро 2 години.
Од одбранбените, а под претпоставка дека нема да носат нов штопер, само еден од Бадијашил/Дисаси треба да си иде, со тоа што мислам треба да е вториот.
Уште кој остана од среден ред? Веројатно Чуквуемека, се пишува дека Дортмунд сакаат да го задржат, но и да не излезе трансфер, ќе го дадат на позајмица негде сигурно.

Летово е баш ко да се игра Фудбал Менаџер.
КДХ сум го заборавил во муабетов. 29м фунти во Евертон.
Угочукву исто. Околу 20м ќе биде, веројатно Барнли.
И Ренато Веига сум го заборавил. Него сакаат да го продадат затоа што има некоја цена сега и веројатно ќе се најде некој да плати (цирка 30м?). Со донесувањето на Хато јасно е дека не е во плановите за ротација, ни како лев бек, ни на лева штоперска позиција.

За Стерлинг и Нкунку уште нема ништо, за жал за првиот. Вториот дефинитивно ќе си оди ако дојде Симонс.
Кога ќе размислам, и да дојде Симонс, Нкунку би останал само ако некој даде за Џексон толку колку што се бара (70/80м+) и не се најде некој кој би го земал Нкунку, па би бил во ротација на повеќе позиции (што дефинитивно не му одговара на него).

Нкунку не е ни вратен на тренинзи, му дозволиле да отсуствува. Не знам како уште не си најде клуб, ама сигурно си оди.

За Стерлинг има интерес. Последно е дека преговараат со Фулам, а беа спомнати и Вест Хем и Палас мислам. И тоа ќе остане за последната недела, ништо чудно пак да оди на позајмица ако со никој не се договори за плата.

За Чилвел баш ништо не се спомнува. Имаше некоја шпекулација за Турција пред некое време. Не верувам да испадне нешто од тоа.

Нкунку не е ни вратен на тренинзи, му дозволиле да отсуствува. Не знам како уште не си најде клуб, ама сигурно си оди.

За Стерлинг има интерес. Последно е дека преговараат со Фулам, а беа спомнати и Вест Хем и Палас мислам. И тоа ќе остане за последната недела, ништо чудно пак да оди на позајмица ако со никој не се договори за плата.

За Чилвел баш ништо не се спомнува. Имаше некоја шпекулација за Турција пред некое време. Не верувам да испадне нешто од тоа.

И Хамфрис отишол во Барнли, 14м негде. Скоро 60м од Барнли. #zavera

Инаку, продажбите на Броја и Хамфрис се 100% на позитивното салдо во ФФП ако не се лажам поради тоа што се од академијата.
Не знам како е со другите трансфери, но од Мадуеке и Петровиќ плусот е околу 30-32м. Од друга страна, има вкупно 7-8м минус од КДХ, Амогу и уште не знам кој беше.
И да, Кепа е даден само за 5 милиони ама он одамна во клубот, мислам дека неговиот тогашен трансфер од Атлетик Билбао целосно е "амортизиран" во ФФП низ годините. Не ги знам правилата точно да бидам искрен.

И Хамфрис отишол во Барнли, 14м негде. Скоро 60м од Барнли. #zavera

Инаку, продажбите на Броја и Хамфрис се 100% на позитивното салдо во ФФП ако не се лажам поради тоа што се од академијата.
Не знам како е со другите трансфери, но од Мадуеке и Петровиќ плусот е околу 30-32м. Од друга страна, има вкупно 7-8м минус од КДХ, Амогу и уште не знам кој беше.
И да, Кепа е даден само за 5 милиони ама он одамна во клубот, мислам дека неговиот тогашен трансфер од Атлетик Билбао целосно е "амортизиран" во ФФП низ годините. Не ги знам правилата точно да бидам искрен.
Да, Кепа беше амортизиран на 7 години без јавноста да сфати што направија во тоа време :icon_mrgr:
Не разгледувам во детали повеќе од сумата за која продаваат, нека си рачунаат они тоа. Ама верувам дека се е под контрола. Летово најверојатно од продажба на играчи ќе заработат повеќе него што ќе потрошат на играчи, особено ако оди и Џексон.

Ова може да е проблем.

Се надевам дека не е ACL или нешто слично, баш фати добар ритам.
Прашање е кој би можеле да го земат некој кој е квалитетен и не е некоја претерана сума.

Никој не им кажал на овие дека тоа што го освои нема никаква важност :pos:

Последно уредено:
Досега се собрани 205 милиони фунти од продажба, а со евентуалната продажба на Нкунку, Дисаси, Чилвел, Стерлинг, Чукуемека, Д. Фофана и Веига, цифрата би можела да се зголеми за уште 150 милиони, и тоа без да ги сметам Џексон и Џорџ, за кои се зборуваше дека можат да заминат и на траен трансфер. Од овие двајца, минимум би се извадиле уште 90 милиони фунти.

Прво треба да видиме за каква повреда станува збор кај Колвил. Ако е некоја помала, тука се и Хато, кој може да ја покрие неговата позиција, и Анселмино. Ако е поголема повреда, тогаш мислам дека ќе разгледуваме други опции.
Ако купуваме, јас сум за некоја бомба како Бастони или Антонио Силва. И двајцата ќе бидат многу скапи, но се топ играчи. Зависи дали клубот е спремен да инвестира толку пари во штопер.
Ако бараме поевтина варијанта, тогаш би одел со Гехи – наше дете е, и плус имаме 20% sell-on клаузула, што ни дава предност пред другите клубови.
Секако, Фофана не ми влева многу надеж, така што би пазарел партнер за Колвил. И Силва и Гехи можат да играат како десен централен бек, додека Бастони повеќе се преклопува со Колвил и Хато како лев централен бек.

Ne go sfakjam transferov na Garnacho. Navlecheni se na neinteligentni, shatirani gluperdi? Posle banot na Mudryk izgleda mora nov klovn da ima.
mudryk bar ne beshe toksicen za ekipa.m

Најлошото сценарио........

Levi Colwill has today undergone successful surgery to an anterior cruciate ligament injury.
The 22-year-old had reported back to Cobham for pre-season at the start of this week, before unfortunately sustaining the injury in training.

Medical assessments confirmed surgery would be the required course of action.
Levi will now begin his recovery and be supported by the club's medical department at Cobham during his rehabilitation phase.

Е сега Ренато можеби и ќе остане, поготово ако не успеат да донесат квалитетен штопер.

Штета за Колвил, наше дете од академијата. Ги има сите предиспозиции да прерасне во светска класа штопер. Се надевам дека ќе се врати на старо после повредата ...

Ептен зезната ситуација. Колвил е еден од играчите во тимот кои не можеш да ги замениш без да се осети.
Ако решат да купуваат некој, најлошо ќе биде да купат некој талент за 30-40 милиони што нема да направи ништо посебно дур се врати Колвил. Единствена опција за мене е да се донесе класа дефанзивец кој ќе може инстантно добро да го замени Колвил. Ако не е можно тоа, се надевам дека нема да купат ништо. Нека го вратат Веига во тимот, секако сакаше централно да игра. Чалоба и Тосин ќе бидат прв избор додека да се врати целосно Фофана.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom